• Shortcuts : 'n' next unread feed - 'p' previous unread feed • Styles : 1 2
aA :  -   + pdf Infos Unsubscribe

» Publishers, Monetize your RSS feeds with FeedShow:  More infos  (Show/Hide Ads)


Date: Friday, 12 Jan 2007 11:34
Kan du på stående fod svare på, hvem der er blevet biblioteksleder i hhv. Rebild og Furesø kommune her den 1. januar 2007? Hvis ikke, så er hjælpen på vej med dette Google Map mashup af "De nye kommuners biblioteksledere"Jeg mangler bibliotekslederens navn for Guldborgsund Kommune. Hvis nogen kender det, så skriv det lige i kommentarfeltet nedenunder.. Det er blevet opklaret. Det blev Lone Garkier.

Google Earth brugere kan også se kortet. Klik her for opstart af Google Earth.Oplysningerne om de nye kommuners biblioteksledere stammer fra Bibliotekslederforeningens hjemmeside.
Author: "Søren Johannessen" Tags: "Google Earth, Google Maps, biblioteksled..."
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 12 Jan 2007 10:52
I Sverige har bibliotekerne fået 500.000 sek til at videreuddanelse af bibliotekarer i computerspil.

Det er Riksförbundet Goodgame, der står bag initiativet, der har til formål at:

"informera om spel samt skapa en debatt inom biblioteksvärlden huruvida spel bör integreras i utlåningssortimentet eller inte. Projektet skall också ta fram ett koncept så att ungdomar kan påverka bibliotekssortimentet."

Riksförbundet Goodgames er den svenske forbrugerforening for computerspil, der gennem forskellige indsatsområder søger at skabe de bedst mulige betingelser for forbrugere af computerspil.

I Sverige er det først nu, at man begynder at udlåne computerspil på bibliotekerne, hvor vi i Danmark har været i gang i mange år. Til gengæld er en indsats som den ovenfor beskrevne måske en ide også i Danmark, hvor man nogen gange kan have den fornemmelse, at formidling af computerspil på bibliotekerne ofte foregår på et lidt tyndt grundlag, hvor personalet ikke ved ret meget om spilkultur, konsoler og andre vigtige emner, men blot stiller spillene op i kryber, og så lader dem klare sig selv.

På Danmarks Biblioteksskole tilbyder vi i foråret et kursus i computerspil. I kursusbeskrivelsen til kurset: Forstå computerspillene - og spillerne!, står der bl.a.

"På kurset får deltagerne et historisk overblik over spilmarkedet. De mange faste begreber og forkortelser, der typisk benyttes i forbindelse med computerspillene introduceres og kursisterne bliver præsenteret for en spilkanon med et bud på de ti mest toneangivende og vigtige spil igennem tiden."

Så selvom dette ikke er noget særligt i forhold til det svenske initiativ, så er det da en start, der forhåbentlig kan hjælpe med at gøre computerspillene til et ligeværdigt medie på bibliotekerne ikke blot i teorien men også i praksis.
Author: "Esben Fjord (esbenf@gmail.com)" Tags: "biblioteker, computerspil"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 12 Jan 2007 09:34
British Library har oprettet en online udstilling, de kalder "London: A Life in Google Maps". Udstillingen er delt op i syv perioder af Londons historie og viser flere gamle kort af London. Foruden stederne som er angivet på Google Map, så er der også masser af historisk tekstlæsning for dem, der holder af London og dens historie.

opdate 12/1 Der er også en Google Earth fil tilknyttet udstillingen. Download her.(3,42MB)

British Library har til ovenstående udstilling hentet billederne i deres "Collect Britain" samling, der rummer 90000 historiske billeder og lyde fra hele England. Alene fra London kan der ses over 1000 gamle kort online.

Fundet via Google Maps Mania
Author: "Søren Johannessen" Tags: "British Library, Google Maps"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 11 Jan 2007 14:56

Newsmap er en såkaldt Google Map Mashup, hvor man kan finde live nyhedstv fra hele Verden.

I Danmark er TV2 News repræsenteret, og hvis man trykker på ikonet kommer der et vindue frem på skærmen, hvor man kan se TV2 News live. Ret sejt.
Author: "Esben Fjord (esbenf@gmail.com)" Tags: "Google Maps, mashups"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 11 Jan 2007 14:39
Ledergruppen på State Library of Kansas afholdte forleden deres ledermøde i Second Life.Måske bliver Randers det første bibliotek i Danmark, der gør det samme. De har i hvertfald tilmeldt en større gruppe til et arrangement om Second Life i Århus.
Author: "Esben Fjord (esbenf@gmail.com)" Tags: "biblioteker, Randers, Second Life"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 10 Jan 2007 14:00
BookSwim Online Book Rental Library Club er en ny service, der åbner i næste måned og tilbyder udlejning af bøger for et månedligt abonnement.


På hjemmesiden kan man finde et diagram, der sammenligner BookSwim med boghandlere og biblioteker, og som det fremgår af diagrammet, er der - ifølge dem selv - mange fordele ved BookSwims tilbud. Bl.a. kan man låne så længe man vil og får ingen bøder og desuden bliver bøgerne bragt ud til brugerne, der også kan sende dem tilbage uden beregning.

Mange biblioteksweblogs spekulerer i, at en sådan service, kan blive en seriøs konkurrent for bibliotekerne, bl.a. skriver LibrarianInBlack:

"If this service succeeds, it points to a real problem for libraries. Our brand is "books" and if we can't even hold on to that market, when our services are free for goodness sake, then something in what we're doing is very, very wrong."

Det bliver interessant at følge med i om BookSwims koncept holder og er bæredygtigt og hvilke konsekvenser det i givet fald vil få for bibliotekerne. Det er i alle tilfælde sundt med konkurrence, så man i bibliotekerne kan erkende, at monopolet på bogudlån er ved at blive brudt, og at man derfor til stadighed skal gentænke sit tilbud, så det fremstår attraktivt for brugerne.
Author: "Esben Fjord (esbenf@gmail.com)" Tags: "biblioteker, Bookswim"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 10 Jan 2007 12:48
Qultures.com er en ny portal om Europæisk kultur, der styres fra Grundtvigs gamle højborg Vartov i hjertet af København.

Formålet med portalen er at skabe en kulturplatform med informationer, udfordringer og inspiration og sitet kommer bl.a. til at indeholde nye anmeldelser af bøger, film og musik og tips til såvel fysiske som mentale rejser i Europa.

Berlingske Tidende har en uddybende artikel, hvor bl.a. portalens stifter interviewes.
Author: "Esben Fjord (esbenf@gmail.com)" Tags: "Qultures, Europa"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 10 Jan 2007 10:13
Ja, så blev Apples nye iPhone præsenteret for offentligheden.


Lanceringen har givet massiv omtale i såvel den officielle presse, som rigtig mange steder i blogosfæren, så iPhone er et af de gode eksempler på et produkt, der blot i kraft af Apples brand, nærmest sælger sig selv.

Den ser unægtelig også ret lækker ud, så må vi jo afvente, hvor meget af alt det ekstra lir med kortservice m.v., der bliver tilgængelig i Danmark, når dimsen når her til.
Author: "Esben Fjord (esbenf@gmail.com)" Tags: "iPhone"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 10 Jan 2007 05:27
Google Earth 4.0 er ikke i beta udgave mere - Den officielle software udgave kan downloades til Windows, Mac og Linux.
Author: "Søren Johannessen" Tags: "Google Earth"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 09 Jan 2007 22:01
En ny version af Googles software til at lave 3D grafik og grafik modeller er nu frigivet. Nu hedder den Google SketchUp 6(samt pro). Download kan ske her (31,7 MB).

Efter sigende skulle den største nyhed være, at det er blevet lettere, at lave en 3D model af et foto du selv har taget. Denne 3D model kan man fx eksportere til Google Earth softwaren og få vist på verdenskortet. Du kan se eksempler på 3D modeller hos Google 3D Warehouse. Disse kan frit downloades og arbejdes videre med i Google SketchUp. Fx mal Eiffeltårnet
gult og placerer det via Google Earth på Amager Fælled.

Fundet via Google Earth Blog
Author: "Søren Johannessen" Tags: "3D Warehouse, Google Earth, Google Sketc..."
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 08 Jan 2007 18:49
Pas på du ikke bliver angrebet af pile, når du bevæger dig rundt ude i gaderne. Se denne lille sjove video, der omhandler Google Earth. Pointen fanges først når du har set videoen.

(Direkte videolink)


Hey, let's be careful out there

Fundet via Google Earth Blog
Author: "Søren Johannessen" Tags: "Google Earth, humor"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 08 Jan 2007 09:42
Ja - tænk engang. Der var engang, hvor der ingen email fandtes!

The Good Old Days
Author: "Esben Fjord (esbenf@gmail.com)" Tags: "gamers, humor, boomers"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Sunday, 07 Jan 2007 13:54
Forskere fra computervidenskaben benytter engelsk Wikipedia til at skabe mere intelligente computersystemer fx til e-mail spam filtre.


Using Wikipedia, Technion researchers have developed a way to give computers knowledge of the world to help them “think smarter,” making common sense and broad-based connections between topics just as the human mind does. The new method will help computers filter e-mail spam, perform Web searches and even conduct intelligence gathering at more sophisticated levels than current programs.


Forskernes arbejde og resultater med Wikipedia bliver offenliggjort ved Joint Conference for Artificial Intelligence i Indien engang i næste uge.
Author: "Søren Johannessen" Tags: "wikipedia"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Sunday, 07 Jan 2007 10:39
Manden, der tog efternavn efter en kniv bliver 60 år i morgen - David Bowie (f. David Robert Jones) er navnet. Fra Berlin tiden spiller e-klumme et af de største hits - heroes (1977)- her den engelske udgave (findes også i udgaver på tysk og fransk).

(Direkte videolink)


DR2 sender tirdag den 9. januar kl. 20.30 temaaften om David Bowie. DR musik har også oprettet en temasektion om David Bowie.

Trivia fakta- Som TV-vært skal du nok passe på med at interviewe David Bowie - Marc Bolan og Bing Crosby døde kort tid efter David Bowie havde været på besøg i deres TV-shows.

Bowie later remarked jokingly that he was afraid of being a guest artist, because "everyone I met dropped dead a month later", referring to Bolan and Crosby.


Der er mange der har lavet covernumre af David Bowie gennem tiderne - Jeg synes en af de bedre er Nina Hagen med Ziggy Stardust en sær blanding af engelsk og tysk sang.

(direkte videolink)Librarian 2.0 - WE CAN BE HEROES JUST FOR ONE DAY
Author: "Søren Johannessen" Tags: "David Bowie"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Saturday, 06 Jan 2007 18:14
Holdet bag IE 7.0 afholder frem til 8. marts hver torsdag kl 19:00 dansk tid en webcast eller chat session vedr. IE 7.0. Første webcast er tordag d. 11. januar.

For mit eget vedkommende vil jeg nok deltage d. 18. januar "Web Design (CSS, HTML)" og d. 25. januar "Adding RSS to Your Website"
Author: "Søren Johannessen" Tags: "ie7"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Saturday, 06 Jan 2007 01:08
Firmaet Pict'Earth sælger fancy geografi gear. I salgsvideoen nedenfor ses et fjernstyret fly med GPS og et digitalt kamera. Når flyet er i luften, så sender det billeder til et par fancy VR (Virtual Reality) briller operatøren på landjorden har på. Operatøren kan så bestemme, hvornår der skal tages et billede. GPS'eren tilføjer så automatisk bredde- og længdegrader til billederne. Disse billeder kan så sendes til fx Google Earth softwaren eller Flickr (you name it hvilken som helst billededelingstjeneste)

(Direkte videolink)


Jeg kan nemt se nogle steder, at dette legetøj kan bruges seriøst fx
Roskilde Festivalen kunne hver dag i festugen sende sådan et fly ud og tage billeder af festområdet og campingområdet.
Kommuner kunne få taget billeder af, når der sker store begivenheder i byen, kortlagt kommunen på en billig vis. Folkeskolerne skulle kunne låne udstyret til geografilærerne, som derved fik et spændende værktøj, og derved gøre undervisningen mere interessant for folkeskoleeleverne.

Fundet via Google Earth Blog.
Author: "Søren Johannessen" Tags: "geografi, GPS"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 05 Jan 2007 18:59
Rocky er i byen, og kampen kan begynde for niende gang?. Wired har set tilbage på de bedste kampe på ord blandt bloggere i 2006.

Prøv evt. at læse Dave Winer vs. Rogers Cadenhead og klik for debatlinksene - Hvor den ene sagsøger den anden - Se så kommentarerne fra deres læsere på deres respektive blogs.
Author: "Søren Johannessen" Tags: "blogsfæren"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 05 Jan 2007 13:14
I Dion Hinchcliffe's Web 2.0 Blog er der en liste over årets bedste web 2.0 programmer og tjenester.

Listen er opdelt i forskellige katagorier som 'social network', 'start pages', 'social bookmarking' og 'social media sharing' m.fl. Og blandt vinderne er Myspace, Netvibes, StumbleUpon og Zoho Office Suite i katagorien 'office 2.0 suite'.

Se listen igennem og læs også de mange kommentarer, der nævner endnu flere at de førende web 2.0 applikationer, der findes.
Author: "Esben Fjord (esbenf@gmail.com)" Tags: "web2.0"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 05 Jan 2007 12:31
Peter Hesseldahl, der er journalist og videnskabsformidler ved Danfoss Universe, og som på det seneste har holdt mange oplæg på bibliotekerne, kommer i en klumme i Computerworld med et bud på, hvordan bibliotekarer bør agere i cyberspace i fremtiden.

Udgangspunktet er, at cyberspace i fremtiden med fænomener som Second Life, YouTube og Myspace i højere grad bliver et interaktivt 2-vejs medie, hvor det at finde information foregår i dialog og gennem netværk.

Peter Hesseldahl mener, at bibliotekerne og bibliotekarerne kan spille en væsentlig rolle i den nye virkelighed ved at spille en aktiv rolle. Derfor er det ikke nok kun at stille PC'er til rådighed. Bibliotekerne bliver også nød til at agere aktivt. Han skriver bl.a.:

"Hvis bibliotekerne skal kunne hjælpe borgerne med at udnytte den stadig vigtigere viden og kultur, der genereres online, er der brug for bibliotekarer, der er udstationeret i cyberspace.

Når fremtidens medier er tovejs – ja, så bør fremtidens biblioteker også være det. De bør være steder, hvor man stiller udstyr til rådighed for at kunne producere og bidrage til samspillet i medierne.

Nok så vigtigt er det at hjælpe folk i gang med ytre sig og tage dem i hånden de første gange, de vover sig ud i de nye interaktive mediers muligheder."


På Danmarks Biblioteksskole udbyder vi i foråret en række kurser, workshops og temadage, der tager fat på denne udfordring, nemlig at gøre bibliotekarerne til en aktiv spiller i det nye cyberspace. Vi håber hermed at kunne bidrage til, at bibliotekerne bliver introduceret til denne nye interaktive verden.
Author: "Esben Fjord (esbenf@gmail.com)" Tags: "Danmarks Biblioteksskole, bibliotek2.0, ..."
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 02 Jan 2007 15:14

Multimedieforeningen har i samarbejde med forskernetværket spilforskning.dk nedsat en komite, der har udarbejdet en kanon over de 20 mest betydningsfulde computerspil såvel Internationalt som i Danmark.

Blandt favoritterne er titler som Pac-Man, Tetris, The Sims og Myst. I den danske kanon er der bla. blevet plads til Pixeline, Hugo og Hitman. Motivationen kan læses her.
Author: "Esben Fjord (esbenf@gmail.com)" Tags: "kanon, computerspil"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Next page
» You can also retrieve older items : Read
» © All content and copyrights belong to their respective authors.«
» © FeedShow - Online RSS Feeds Reader