• Shortcuts : 'n' next unread feed - 'p' previous unread feed • Styles : 1 2
Arrow New window UBC
aA :  -   + pdf Infos Unsubscribe

» Publishers, Monetize your RSS feeds with FeedShow:  More infos  (Show/Hide Ads)


Date: Thursday, 28 Aug 2014 09:18

För den som inte är insatt i mekanik eller elektronik så är begrepp som kabelstammar inte alltid helt självklara. För att förklara detta på enklaste sätt tänker du dig en helt vanlig stationär dator på skrivbordet där hemma. Du har kanske en sådan? Hur ser det ut bakom skrivbordet, med alla sladdarna? Det blir många kablar, från datorn till eluttaget, från datorn till skärmen, från skärmen till eluttaget, högtalarna och kanske internetsladden som faktiskt heter nätverkskabel. Har du skrivare eller scanner så tillkommer ju några sladdar.

Oftast ligger dessa kablar bara lite huller om buller, syns inte, stör inte men så fort man ska ändra något, städa, koppla lite eller byta något så får man försiktigt reda ut detta ormbo av sladdar, och sannolikt tycker du att det hade varit bättre att lägga alla sladdar snyggt och prydligt tillsammans och tejpa ihop dom. Hade du gjort detta hade du haft en kabelstam, enkelt förklarat. Kabelstammar finns lite överallt där det finns behov av att leda signaler eller elektricitet. Titta i en bil, på en motorcykel eller på hur elen är dragen. Det finns fullt av kabelstammar överallt.

Varför använda kabelstammar?

Det finns många fördelar med att använda sig av kabelstammar. När de enskilda kablarna ligger ensamma är de mer utsatta för slitage, skador, fukt och kanske damm. Det blir även väldigt jobbigt om det ska vara kablar kors och tvärs överallt. Lägger man dom i stammar hålls dom på plats, är inte i vägen, och skyddas från yttre påverkan mycket bättre. Det hade aldrig fungerat med lösa kablar i en bil eller ett flygplan, och när det gäller optiska kablar, fiberoptik, så ligger det många många små kablar i varje sladd. Man kan göra en kabelstam själv, men även beställa eller köpa färdigt. De tillverkas i olika material eller på olika sätt, och kan vara allt ifrån eltejpade till sydda ”skyddstunnlar” till sladdarna. Man kan även använda buntband.

Eltejp och buntband är mest för privat hemmabruk, så när det gäller lite vassare saker som kablar i en bil eller på en motorcykel så är kablarna oftast insydda i olika typer av material, från plast till mer organiska ämnen. Detta för att sladdarna ska hålla sig på plats snyggt och prydligt.

The post Vad är en kabelstam? appeared first on Artikelsamlingen.

Author: "smurf" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 28 Aug 2014 09:12

Sågverk är en industrianläggning där timmer sågas till trävaror. Vid förberedning av stockarna så lagras de med intakt bark innan sönderdelningen sker. Detta eftersom det skyddar träet mot uttorkning. Timret bevattnas också för att förhindra insekter från att föröka sig under barken. Timret barkas även före sönderdelningen så att flisen från sågverket är fri från bark så att det sedan ska kunna säljas till pappersindustrin. Förutom flis erhålls även förstås bark och sågspån.

Dessa används vidare som biprodukter, där sågspån huvudsakligen används för att tillverka spånplattor eller bränslepellets och också till viss uträckning som strö till djurskötsel. Flis, som nämndes tidigare går, förutom till produktion av pappersmassa, också till uppvärmning. Det finns också minisågverk, vilket innebär ett sågverk som är flyttbart, används för sågning av plankor och brädor ur stockar. Minisågverk kan oftast skötas av en person.

Olika metoder och tekniker i sågverk.

Nutida sågverk är oftast uppbyggt i en enda såglinje och kan vara i flera hundra meter långa. De är i stort sett ett löpande band där stockar matas in, avbarkas och sågas efter mätning av en virkesmätare. Brädorna som fås ut har olika dimensioner, sorteras i ett sorteringsverk. Det finns olika tekniker vid själva sönderdelningen. I de svenska sågverksindustrierna används det fyra olika tekniker: ramsåg, reducersåg, bandsåg och cirkelsåg, varav de två sistnämnda är de vanligaste sönderdelningsteknikerna. En fördel med bandsågen jämfört med cirkelsågen är att sågsnittet blir tunnare med bandsågen.

Grövre dimensioner av stockar kan också sågas med bandsågen. Ramsågen är en teknik som sällan används i de modernare sågverken och det är eftersom tekniken är en långsam metod. Metoderna vid sågning kallas antingen blocksågning, genomsågning, kvarterssågning och stjärnsågning beroende på vart sågsnitten ska ligga. Om stocken sågas i block kallas det blocksågning men om det sågas rakt genom kallas metoden genomsågning. Vid kvartersågning och stjärnsågning är årsringarna på brädorna istället stående. Deformationen och de inre spänningarna som skapas vid torkning är mindre jämfört med de två andra metoderna.

The post Information om sågverk appeared first on Artikelsamlingen.

Author: "smurf" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 28 Aug 2014 09:05

Det är oftast på vintern som man behöver förvara sin båt, eftersom det kan orsaka skador på båten om man inte förvarar den på ett bra sätt. Båtförvaring över vintern är alltså något som alla båtägare måste tänka på för att hålla båten i så bra skick som möjligt. Det finns bland annat båthus, där man kan förvara båten.

Det finns dem som håller en hög temperatur för att båten inte ska frysa och bli skadad. Det finns dock även båtar som värms upp automatiskt även om de inte används. De båtarna är lättare att hållas i bra skick och kräver inte alltid båthus för att den ska fungera som den ska. Man kan även hyra utrymmen som är tänkt för att förvara båtar, vilket man kan använda året runt. Båtarna blir då säkra från kylan vilket kan skada dem vilket påverkar deras funktioner.

Hyra eller köpa ett båthus.

Förvarar man båten i ett båthus, sparar man samtidigt pengar. Även om det kostar pengar att hyra eller köpta ett båthus, är det dyrare att reparera båten. I de värsta fallen skadas något viktigt i båten, vilket faktiskt kan göra så att båten inte kan repareras till fullo. Att hyra eller köpa en båtförvaring vore då väldigt viktigt om man vill spara pengar. Priserna för att hyra eller köpa ett båthus kan dock variera.

Detta beror på att varje individ som säljer eller hyr ut ett båthus vill tjäna olika mycket. Vissa vill ha mer medan andra nöjer sig med lägre priser. Priserna varierar också beroende på hur effektivt och säkert båthuset är. Ett bättre båthus är i de flesta fallen dyrare än de sämre båthusen eftersom de är säkrare och har större utrymme för båten. Planerar man att äga en båt under en längre tid vore det som bäst att köpa ett båthus istället för att hyra ett. Om man däremot inte tänker använda båthuset mycket, är det bättre att man endast hyr båthuset när man behöver det.

The post Båtförvaring över vintern appeared first on Artikelsamlingen.

Author: "smurf" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 26 Jun 2014 09:48

Varje företag ådrar sig en massa kostnader och kontorsmaterialet är bara en droppe i havet jämfört med de övriga kostnaderna. Men varje liten besparing är verkligen viktigt särskilt för små företag. Låt oss ta en titt på vad du kan göra för att öka dina besparingar på kontorsvarorna. Det finns många sätt att öka ditt sparande av kontorsvarorna, låt oss ta en titt på några av de enklaste saker som du kan göra som ofta går obemärkt förbi:

Företag köper ofta i lösvikt och en av anledningarna till det är att din kontorspersonal skulle ta saker för givet och skulle de slösa bort en hel del av resurserna om det fanns mer eller mindre obegränsad tillgång till kontorsvarorna.

Spara pengar genom att göra stora beställningar av material till kontoret

Naturligtvis kommer det att öka ditt sparande om du köper in kontorsmaterial i större mängder men att låta dina anställda veta att du har stora lager är inte alltid det klokaste beslutet att fatta. Därför måste du ha någon som ansvarar för tillförseln av varorna och som levererar kontorsmaterialet när det behövs. Om du är bra på att bygga en sorts långsiktig relation eller ett avtal med din leverantör så är du säker på att du kan få en hel del rabatter. Genom att skapa ett slags företagskonto.

Företagskonto kan ge dig rabatt på material till kontoret!

Du skulle få kontorsvarorna till ett rabatterat pris, och de skulle vara säkra på långsiktiga kunder och därmed skulle det vara till båda parters fördel. Stressa aldrig när undertecknar ett avtal, varför betala några kronor mer för pärmar när du kan få dem billigare? Även om de kostnader som uppkommit kanske inte verkar som en hel del i början kommer du snabbt att märka att när de läggs ihop så har dina utgifter för kontorsmaterial minskat avsevärt bara genom den lilla extra tid du lägger på att göra bättre avtal och genom att du köper in billigare kontorsvaror online.

The post Minska kostnaderna för kontorsmaterial genom köp online appeared first on Artikelsamlingen.

Author: "smurf" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 12 Feb 2014 16:03

klösmöblerBra klösmöbler är nog så viktigt för din katt som dennes sovplats eller matskålar. Det ger din katt någonstans att klättra, vila, stretcha och framförallt att vässa klorna på. Det kan också hjälpa till att rädda dina möbler och gardiner från att repas eller skadas på olika sätt. Katter behöver klösa på något för att hjälpa dem att hålla klorna vassa. De behöver dem vassa så att de kan fånga byten såsom möss, eller för att få bättre grepp när de klättrar, hoppar eller som försvar om de till exempel är i ett slagsmål med en annan katt.

Investera i stadiga och stora klösmöbler

Jag rekommenderar starkt att du investerar i stadiga klösmöbler när du först tar med din kattunge eller katt hem. Om du har råd att köpa det, se till att den har avsatser i olika höjder och storlekar så att din katt kan ligga uppe och titta på vad som händer eller sova på den. Katter älskar att vara högt upp, de känner sig säkra från små barn eller hundar och de gillar att titta på oss vanliga dödliga frön höga höjder. Oroa dig inte om din klösmöbel ser väldigt stor ut jämfört med till exempel din nyinförskaffade kattunge. Kattungar växer otroligt snabbt och det kommer att ” växa in ” möblerna fortare än du kan ana.

The post Klösträd av bra kvalitet räddar både möblerna och är bra för katten appeared first on Artikelsamlingen.

Author: "smurf" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 12 Feb 2014 15:04

Flytning sjældne og værdifulde genstande som kunst, der kræver færdigheder , exceptionel orden og erfaring. Det er grunden til at flytte værdifulde og sjældne kunstværker og museumsgenstande kræver professionel flytning med specifik erfaring i færd med at flytte sådanne poster. Professionelle flytter tjenester  for kunsttransport er eksperter i at levere en bred vifte af tjenester såsom kunst pakning , flytning, opbevaring og transport for at sikre, at de værdifulde forsendelser holdes beskyttet og i perfekt stand. Hvis du skal flytte dine værdifulde kunstsamlinger , kalder de bedste transportselskaber tilgængelige i dit område for kunsten transport.

Professionelt uddannet personale er normalt på hånden med til at rette henstillinger og besvare spørgsmål om håndtering, transport, og hvordan emballering af disse særlige poster er gjort på den bedste måde . Museer og kunst hus foretrækker den bedste transportvirksomheder , der er tilgængelige , fordi de fjerner mange timers arbejde for kunsthandlere og kunstsamlere med et slag ved at vedtage moderne emballage operationer , materialer og værktøjer til at sikre , at risikoen for skader minimeres gennem emballagen.

Kunst transportvirksomhed kun har brug for oplysninger om kunstværkerne

Museum ejer behøver kun dimensionerne af kunstværker, den afstand, de skal sendes eller transporteres , og værdien af ​​dem (på grund af forsikring). Du kan give disse oplysninger på hjemmesiden af de førende og betroede udbydere at få øjeblikkelig information og også citerer . Ejere af sådanne museum hyrer velrenommeret og revideres flytter tjenester til at transportere deres værdifulde kunstværker , når der er behov for at flytte dem til messehallerne og kunstgallerier indenrigs men også udenlandske . De tjenester , der tilbydes af disse selskaber, som tilbyder kunsttransport omfatter koordinering med ejerne og planlægge de bevægelige projektet i detaljer. De bedste udbydere er også godt rustet til at bære om kunsten installation og den største giver også mulighed for en meget god og sikker opbevaring .

The post Brug en professionel virksomhed for kunsttransport appeared first on Artikelsamlingen.

Author: "smurf" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 05 Feb 2014 09:00

Når du har laster og gods som skal transporteres enten innenlands eller eksportere den til et annet land i Norden eller resten av verden, så det er viktig å holde høy standard på transport fordi det ikke kommer til å være noen skader eller problemer med mannen for å levere. Men selv om du har lastebiler i selskapet eller har samarbeid med en transport slik at det kan komme tider da man trenger å ha spesialtransporter.

Noen ganger er det store, store, tunge eller svært lange varer eller materialer som det vil levere, og når kan det være at en vanlig lastebil er ute av stand til å formidle nettopp det. Spesialtransport er der for deg noen ganger må sette inn ekstra ressurser på riktig transport der du trenger hjelp til å være i stand til å levere ting du kanskje ikke normalt. Beste løsning når du er i behov av en spesiell transport er at du tar kontakt med et transportselskap som tilbyr deg hjelp med bilen som du trenger i øyeblikket.

Noen ganger, transportfirmaet som du allerede har leid de ressursene du trenger, bare at du ikke vet det ennå. Men vær så snill snakke med din kontaktinformasjon på transportselskapet for å finne dette ut før du tar kontakt med et nytt selskap for spesialtransport. Det sparer deg for mye tid samtidig som prisen kan holdes lav, fordelene selvfølgelig også selskapet at du allerede jobber med, og et godt samarbeid er alt når det kommer til samarbeidet mellom transportselskapet og næringsliv. Dette er fordi eksport og import er den største inntektskilden når du produserer og produserer varer og materialer som vil bli distribuert til kundene.

Men har din eksisterende transportselskapetingen tilgang til spesialisert transport, det er andre selskaper som kan tilby deg dette på markedet, i de fleste tilfeller kan du finne all den informasjonen du søker på deres eget nettsted tilgjengelig på internett.

The post Spesialtransport for din forretning appeared first on Artikelsamlingen.

Author: "smurf" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 11 Apr 2013 11:11

I olika slags miljöer och då kanske främst industrilokaler och liknande är det mycket smidigt och även en säker lösning att ha fogfria golv som underlag till de maskiner och den tillverkning som pågår i dessa utrymmen och lokaler. Att lägga in och ha fogfria golv är inga konstigheter alls, det är bara att ta kontakt med ett företag som erbjuder dessa produkter och även tjänsten att lägga in och sköta om golvet för längsta och bästa hållbarhet som går att önska för just dina lokaler som du antingen har hemma, men som är allra vanligast på arbetsplatser där man kan behöva lägga stor vikt på säkerhet och att man absolut inte låter golv och underlag utgöra ett problem eller hinder för sin fortsatta produktion och utveckling.

De fogfria golven är mycket populära på grund av pris och hållbarhet

Fogfria golv idag är redan mycket populärt tack vare att det är väldigt ekonomiskt och hållbart, men också snyggt och smidigt att lägga in och kombinera med den övriga interiören som du har i lokalen för att skapa en trivsam och smidig miljö för alla att vistas och arbeta i utan att det skapar minsta lilla problem för er som äger och är anställa inom industri eller liknande arbeten så som olika miljöer där det kan finnas råvaror och utsläpp som behöver samlas upp och inte läcka ut i naturen och göra onödig skada.

När du har bestämt dig för att du vill lägga in ett fogfritt golv i dina lokaler eller vart det nu är du ska göra det så kan du börja med att kolla runt på nätet och även höra med vänner och bekanta eller andra företag i din bransch för att se om de har några tips och råd att komma med ifråga om vilket företag du ska ta hjälp av för att sedan gå vidare och välja leverantör och inläggare av golvet.

På nätet finns det en uppsjö av företag som erbjuder läggning av fogfria golv och givetvis också försäljning av dem för de som önskar montera dem själva eller anlita hjälp från annat håll. Det absolut bästa är att kolla runt lite på olika forum eller läsa recensioner om den eller  de butiker man tänkt att handla ifrån för att få på så sätt få en bättre uppfattning om kvaliteten, garantier, leveranstider och för att enklare göra prisjämförelser på flera butiker samtidigt. Ett av de mer populära företagen i branschen som kanske mest är kända för sina betonggolv är ändå företaget Modern Betong som har funnits i ett antal år på marknaden.

The post Fogfria golv för olika miljöer appeared first on Artikelsamlingen.

Author: "smurf" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 26 Mar 2013 15:54

Åren går och man börjar kanske känna sig sliten och hängig efter många år av arbete, barnuppfostran, solning och annat som påverkar hela din kropp och då såklart ditt ansikte och huden, ögonen, öronen och allt annat som påverkar ditt utseende idag. Är det så att du känner att du bara vill krypa under täcket när du ser dig själv i spegeln så är detta något som faktiskt går att åtgärda utan för stora smärtor och besvär idag. Eftersom vi har så duktiga plastikkirurger i Sverige idag som kan göra ansiktslyft på dig utan att det blir långa återhämtningsperioder eller smärtsamma perioder efter ansiktslyftet ifråga är det inte alls ett så pass stort problem eller ingrepp som många kanske tror.

Om det är så att du vill göra ett ansiktslyft för att känna dig ung, snygg och fräsch igen så gå då till en mottagning eller en plastikkirurg som du vet har ett gott rykte och kan göra den förvandling som du är ute efter för en konsultation och se vad de har för åsikt och rekommendationer till dig som professionell läkare och rådgivare för många andra som sitter i precis samma sits som du.

Att göra ett ansiktslyft kan många gånger vara en vändpunkt i livet då man både känner genom sitt yttre att man får ett lyft som sedan kan avspegla sig på ditt inre och gör att du får ett uppsving i livet och orkar mer, startar på nytt och njuter av allt som har med ålderns höst att göra med en klar blick, fast panna, spänstiga kinder och allt som du vet att du alltid har haft men som åren har lämnat sina oönskade märken och spår på, ta kontroll över ditt ansikte och få kontroll över resten av ditt liv.

The post Ansiktslyft för alla appeared first on Artikelsamlingen.

Author: "smurf" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 28 Feb 2013 12:07

En vanlig huvudvärk i samma område eller smärta i nedre ryggen kan inte alltid åtgärdas genom så enkla saker som receptfria läkemedel. Många människor förbiser det faktum att skelettstrukturen i motsvarighet till nervändar och musklernas placering har en stor inverkan på en persons funktionalitet i vardagen. Kiropraktisk behandling är en metod som används ofta för att behandla olika åkommor och olika sorters smärtor. Om du har problem av denna typ eller bara är intresserad av konsultation så rekommenderar jag verkligen Kristofer E. som är en legitimerad kiropraktor i Göteborg om du bor i det området. Det finns många andra kiropraktorer som är mycket kompetenta i hela landet. och du hittar dem enklast genom att använda någon utav internets många katalogtjänster.

Om du någonsin har varit i en bilolycka, arbetat med ett fysiskt påfrestande arbete eller helt enkelt burit runt på en överbelastad axelväska under en längre tid, kan du vara i behov av samråd på en kiropraktik klinik. De flesta människor som kommer till en kiropraktor lider sjukdomar såsom ryggont, nackvärk, ischias, whiplash och diverse andra åkommor. Kärnan i kiropraktisk behandling är att hjälpa kroppen att läka sig själv. När du får din första behandling ingår ofta röntgenundersökning för att ge kiropraktorn en så detaljerad bild som möjligt utav problematiken. När orsaken till ditt tillstånd är fastställt kan den kiropraktiska behandlingen för att korrigera problemet börja.

Det första man bör veta innan man överväger kiropraktik som behandlingsform är att veta vad man ger sig in på. För en del människor passar inte denna form utav behandling på grund av att de känner obehag. Vad som ofta är en missuppfattning om denna metod är att den är undanglidande och intensiv. Sanningen är att när en persons tillstånd bedöms, så finns det finns många metoder för att hjälpa dem, som till exempel sjukgymnastik, terapeutisk massage och andra alternativa behandlingsformer. Så för dig som bor i eller i närheten utav Göteborg och känner igen några eller flera utav symptomen, tveka inte utan kontakta legitimerad kiropraktor Kristofer E.

The post Välj en passande kiropraktor i Göteborg appeared first on Artikelsamlingen.

Author: "smurf" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 04 Feb 2013 14:30

Det finns alltid tillfällen för att förändra sin frisyr. Vare sig det är för ett bröllop, en födelsedagsfest eller en begravning finns det alltid möjlighet till förändring. Sök då upp en frisör i Vasastan, Stockholm, och boka en tid. De har det bästa urvalet av klippningsalternativ som finns.

Det finns inga begränsningar för vad en riktigt skicklig frisör kan skapa med sax och lite hårgelé. Oavsett om du vill ha långt, kort, lockigt, rakt eller rakat så är det bara att bläddra igenom en av de otaliga frisyrböcker och plocka din favorit. Därefter kan du få din hårbotten masserad och håret tvättat innan frisören börjar bearbeta och klippa din kalufs. Efteråt kan du även få ditt hår fönat och stylat.
Om du vill vara bland de hippa i Stockholm kan du spana in personer som rör sig runt Stureplan eller i skvallerblaskor. Där brukar man kunna hitta de senaste frisyrerna. Det kan alltid pigga upp vintermörkret med något nytt och spännande i hårväg.

Hos frisören kan man även köpa diverse hårprodukter. Det finns serum som gör håret mindre frissigt, vax som du kan stajla till testarna till olika fantasislingor, sprej eller mousse som ger extra glans och styrka åt din frisyr som håller hela dagen. Frisörerna för klippning i Stockholm har ett stort utbud av dessa produkter som kan ta din håruppsättning till nya höjder. Självklart kan man få diverse rabatter om man blir stamkund och då går man givetvis tillbaka dit.

Vasastans Studio 50´s saxar har riktigt gott rykte i dessa kretsar. Det finns få som kan konkurera med dess skicklighet.  Det krävs riktigt bra erfarenhet för att kunna ligga på topp i den hårde konkurrensen som råder när det gäller klippning av hår i Stockholm.

The post Frisör i Vasastan för klippning av fräsiga frillor appeared first on Artikelsamlingen.

Author: "smurf" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 04 Feb 2013 13:32

Presentation har blivit ett betydande sätt att definiera företagets profil och lansera nya produkter av företaget. Alla de faktorer relaterade till företagets rykte och framgången för den nya produkten är beroende av presentationen. Alla tekniker bör utnyttja senaste presentationsteknik för att förbättra kvaliteten i en presentation. De bör följa några riktlinjer som kan hjälpa dem att skapa en effektiv presentation med bra sätt att representera den till folket.

Först och främst bör de se till att det finns fler bilder i sina presentationer än ord. Effektiviteten av bilderna i presentationerna dubblar sannolikheten för att uppnå målen. Det finns ett behov av att förstå det faktum att ingen är intresserad av att gå igenom orden i en presentation. Människor bör se till att deras presentation är kort och informativ. En lång presentation betraktas oftast som trist och tråkig. Men vissa presentationer kräver längre tid men efterfrågan på dessa är mycket ovanlig. En presentation bör inte överstiga en varaktighet på ungefär 20 minuter, det är en riktlinje som man kan läsa mer om på kurser som handlar om presentationsteknik.

En presentation bör ha specifikt innehåll och delge publiken med värdefull och intressant information. Presentationsteknik kan aldrig matcha de förväntningar publiken har och såvida talaren inte gör tillräckligt med repetition av produkten han presenterar kommer sällan åhörarna ihåg vad presentationen egentligen handlade om. Den värsta situationen kan komma över en talare om han har vänner, kollegor eller familjen i publiken. Samtliga presentationer skildras i teatraliska format, detta är något man för lära sig under utbildningar i presentationstekniker. En talare bör använda alla sitt kreativa sinne för att berätta historier och anekdoter för att sätta en fokus på de viktigaste punkterna i presentationen. Känslan av kreativitet kan göra en presentation mer minnesvärd och effektiv vilket bidrar till att såväl innehållet i presentationen såväl som talaren koms ihåg.

The post Effektiv presentationsteknik för företag appeared first on Artikelsamlingen.

Author: "smurf" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 30 Jan 2013 08:26

I en studiecirkel från ABF ingick ett kreativt inslag. Vi skulle nämligen hjälpa till att måla om industriportar och taksjutportar för att ge dessa olika vackra motiv för att liva upp arbetsplatsen en smula. Vi blev uppdelade i några olika grupper och kom överens om motiv som kunde passa för respektive företags industriport. I vår grupp valde vi att måla olika motiv från Sagan om Ringen. Vi fick en byggnad som hade flera olika industriportar bredvid varandra och då målade vi en serie målningar som berättade hela sagan om ringen. Resultatet blev så uppskattat att vi kom med i tidningen och vi fick hålla vernissage. Dessutom fick vi en check från företaget som hade taksjutportarna. Pengarna använde vi givetvis för att köpa in mer färg! Det motiverade oss verkligen till att fortsätta att sätta färg på fler saker och bredda andelen projekt som kan behöva lite extra framtoning. Nästa grej att gå vidare till kanske kan vara lagerhyllor.

Kanske vill man göra tillvaron lite trevligare kanske vill piffa upp sin industriport eller taksjutport med färg. Som grundfärg kan man välja nästan vilken färg som helst men sen kan man låta kreativiteten flöda och måla lite som man vill. Om man inte själv har talang kanske man vill ta hjälp av någon som är skickligare men då kostar det desto mer. Fattigmansvarianten är att själv gå till färgaffären och inhandla några färgburkar och kanske några schabloner och sen måla. Om det skulle bli fel är det ju bara att måla över och börja om. Det kan vara bra att ha ett tema att utgå ifrån för att ta inspiration från. Den som gillar shabby chique saker kanske man vill måla i vitt och göra kanterna lite slitna och kanske inslag av rosa och ljusblått. Spets är också populärt och ett spetsmönster runt kanterna på en taksjutport kan gör den extra snygg.

The post Färggranna industriportar och taksjutportar appeared first on Artikelsamlingen.

Author: "smurf" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 29 Jan 2013 14:20

Alla vill ju ha snyggt omkring sig och ett sätt är att hålla prydligt på kontoret. Det är ju inte alltid så lätt men man kan försöka. Då kan man införskaffa nytt kontorsmaterial och nya kontorsprodukter som gör organiseringen lättare.
Nya pärmar till alla papper som ligger och skräpar är bra att ha. Hålslagare och häftapparat är ett måste för att dessa papper ska kunna komma in i pärmarna. Limstift och gemmagnet kan komma till användning när man minst anar det. Har du rätt belysning på ditt skrivbord? Tänk på att du måste ha ett skönt ljus för ögonen att jobba i. Det underlättar dessutom att man ser tangenterna på skrivbordet när du ska jobba vid en dator.
Sätt din egen prägel på ditt kontor för att visa vem som sitter där! Du ska trivas på din arbetsplats annars gör du inget bra jobb. Prydligt kontorsmaterial och funktionsvänliga kontorsprodukter kan göra att man känner sig till freds med livet och mer balanserad.

När man så ska införskaffa kontorsmaterialet går man lämpligen till antingen en bokhandel eller en kontorsvarubutik som tillhandahåller sådana produkter. Där kan man verkligen hitta ALLT! Från det minsta lilla suddgummi till arkivskåp. Numera finns det även saker till datorn och finurliga uppfinningar som den elektroniska pennan som laddar upp det du skriver på ett speciellt papper direkt till datorn via bluetooth. Dessutom kan du passa på att skaffa lite snacks till kaffet för även sådant finns att köpa på en sådan butik. Handkräm för torra händer kan också vara skönt att ha på kontoret. Passa på att köpa hem ett lager så att du har!
Prydnadssaker gör skrivbordet ännu mer personligt.
Självklart finns butiker även på nätet som säljer prisvärda kontorsprodukter så att du kan skicka efter det du behöver och få det bekvämt hem i brevlådan eller som paket på posten.

The post Prydligt kontorsmaterial och bra kontorsprodukter appeared first on Artikelsamlingen.

Author: "smurf" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 28 Jan 2013 10:32

Den enskilt mest avgörande faktorn om huruvida eller inte ett hem renovering eller nybyggnationsprojektet utförs efter bästa förmåga är om rätt byggfirma väljs. I Jönköpingsområdet finns många bra byggfirmor som utför en mängd olika sorters byggarbete. Att välja rätt firma för bygg i Jönköping kan vara riktigt svårt på grund av detta, men jag rekommenderar starkt Nässjö Bygg som har professionella och kvalificerade entreprenörer, snickare och byggmästare som alltid utför uppdragen i tid och med största noggrannhet.

Tyvärr, väljer vi husägare ibland fel byggfirma för nybyggnationer och renoveringar för våra hem. Till exempel så kan processen vara tidskrävande och ta alldeles för lång tid, full av misstag, kostsam och det avslutade arbetet kan vara undermåligt. Anlitar du Nässjö Bygg är detta något du inte behöver oroa dig över, det vet jag genom egen erfarenhet då jag själv och flera av mina bekanta har anlitat dem för en mängd olika byggprojekt.

Människor som inte har en stor mängd erfarenhet av byggbranschen beslutar sig oftast för att välja det billigaste och mest välrenommerade företag för byggnationer. Även om budgeten alltid är en viktig del av ombyggnader, är det viktigt att göra en djupare forskning innan man bestämmer sig för vilken entreprenör som är bäst för plånboken. Det är viktigt att arbetet görs på rätt sätt första gången. Ibland kan ett billigt pris innebära billigt arbete, som i slutändan kommer att kosta mer pengar efter alla korrigeringar. Ett annat problem med denna metod är att många människor har en annan uppfattning om vad ansedda byggfirmor innebär. Som projektägare bör du ta dig tid att hitta ett byggföretag med kvalificerade entreprenörer som har genomgått liknande projekt vare sig du söker byggfirma i Jönköping eller i någon annan stad. Denna erfarenhet kommer att vara avgörande för det arbete som görs snabbt och exakt.

The post Välj rätt byggfirma för bygg i Jönköping appeared first on Artikelsamlingen.

Author: "smurf" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 28 Jan 2013 09:25

Poolägare och familjer kan öka vattensäkerheten avsevärt på sommaren genom att anta några enkla, potentiellt livräddande åtgärder gällande vattensäkerheten. Ingen tänker egentligen på att något hemskt kan hända i/runt deras pool, tills det gör det. Öva så många beprövade steg av vattensäkerhet som möjligt. Det är det bästa sättet att hålla dem du älskar och de runt din pool säkra. Så var extra noga med att införskaffa rätt livräddningsutrustning.

Ha en telefon nära och se till att den har aktuella nödnummer om något skulle hända. Tänk på att aldrig lämna barn utan uppsikt i vattnet.
Se till första hjälpen och livräddningsutrustning är i närheten och finns tillgänglig hela tiden. Se till att alla som besöker din pool är medveten om reglerna för poolområdet och att vuxna visas var livräddningsutrustningen kan hittas.

Gå längre än grunderna. Man kan aldrig vara ”alltför säker” när det kommer till vatten och barn. Att lära sig att utföra HLR på både barn och vuxna är något alla som har en pool ska göra helt enkelt som en självklarhet, se till att hålla dessa kunskaper uppdaterade regelbundet. Om ditt poolområde även är ett spa, se till att inkludera en låsbar lucka som en del av dina säkerhetsåtgärder. Huruvida lagen i ditt område kräver det eller inte, måste du installera en självstängande, själv låsande grind på ditt poolstaket. Om din pool gränsar på tre sidor av ett staket och den fjärde sidan är ditt hem, se till att du installerar dörrlarm! Om du har mycket små barn och är orolig för vatten säkerheten så var extra noga med vilken typ av livräddningsutrustning du införskaffar. På nätet finns en mängd bra butiker som säljer utrustning för livräddning till mycket bra priser.

The post Öka säkerheten som poolägare med rätt livräddningsutrustning appeared first on Artikelsamlingen.

Author: "smurf" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 25 Jan 2013 09:22

En liten förändring i vår inställning kan hjälpa till att förstå och övervinna negativa situationer i våra liv. Det sätt vi beter oss på och hur vi reagerar på situationer beror till stor del på vårt eget perspektiv på livet och situationer som direkt eller indirekt påverkar våra liv. Som en psyko-terapeutisk metod hjälper kognitiv beteendeterapi individer att lära sig nya färdigheter för att hantera dysfunktionella beteenden och känslor. Denna typ av terapi används både för individer och grupper att träna dem i återuppbyggnadsarbetet efter missbruk, depressioner, panikattacker, ångest och andra fobier. Behandlingar med kognitiv beteendeterapi i Stockholm hos en mång olika psykologer har visat sig vara mycket effektiva. KBT som behandlingsmetod börjar även sprida sig till andra orter runt om i hela Sverige. Självhjälps sessioner i KBT terapi program hjälper att förstå och övervinna olika sjukdomar och lindra symtom. I de flesta fall är en KBT fördelaktigt för patienter som lider av olika psykiska sjukdomar och depressioner eftersom det medför mindre risker än antidepressiva medel och andra metoder för psykoterapier.

För att utnyttja de bästa lösningarna för alla typer av psykiska störningar genom KBT, bör enskilda gärna exponera sina bekymmer, problem eller farhågor. Detta hjälper experter på KBT i Stockholm att erbjuda bättre rådgivning och föreslå terapi eller andra program för långsiktiga fördelar. De tar initiativ för att förstå sjukdomen och dess svårighetsgrader som kan skilja sig från person till person. Terapin fokuserar på att eliminera negativt beteende av individer i olika åldersgrupper genom systematiska processer.

Begreppet kognitiv beteendeterapi utvecklades i början av 1960-talet. Terapin underlättar ens tänkande process att bli mer hälsosam och adaptiv och försöker förändra ohälsosamma beteendemönster. Eventuella miljöfaktorer eller tidigare erfarenheter påverkar ens perspektiv i varje given situation. Ofta är uppfattningen felaktig och gör att personer reagerar på situationer med ett irrationellta svar. Om du har problem eller känner någon som skulle vara i behov av KBT så tveka inte med att prova denna framgångsrika behandlingsmetod vare sig du bor i Stockholm eller på någon mindre ort finns ofta kvalificerad hjälp att tillgå.

The post Behandling med kognitiv beteendeterapi i Stockholm appeared first on Artikelsamlingen.

Author: "smurf" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
   New window
Date: Sunday, 24 May 2009 08:45

Author: "APA" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 06 May 2009 13:00

autoKratz (Great Britain, Kitsune) is playing in my hometown Umeå, Sweden on Friday’s Made Festival (love how their logo locks like a “fuck you”). Really sad that i will miss it but you who are in town, don’t. Yuksek (France, Has Been / Barclay / Fiction / Cherrytree) did a tremendous work on this one. Dig.


autoKratz - Always More (Yuksek Remix)

Not. this site will be down in a couple of days/weeks or so. I will continue posting tunes at this place Krasch

/Sokoban

Author: "Sokoban" Tags: "Sokoban"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Why?   New window
Date: Monday, 27 Apr 2009 00:32

Boys Noize at Berns, Sthlm yesterday. Absolute great set and if it hadn’t been for all largerthenlifemorons standing on stage trying to look stupid it would have been a perfect night. They almost ruined the hole show together with the person who had rigged the lights for the show. Come on Sthlm, it’s embarrassing. Here’s the set opener. Hat’s off to Boys Noize.

Boys Noize - Do you Remember (rip via WDPK 83.7 FM)

/Sokoban

Author: "Sokoban" Tags: "Sokoban"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Next page
» You can also retrieve older items : Read
» © All content and copyrights belong to their respective authors.«
» © FeedShow - Online RSS Feeds Reader