• Shortcuts : 'n' next unread feed - 'p' previous unread feed • Styles : 1 2

» Publishers, Monetize your RSS feeds with FeedShow:  More infos  (Show/Hide Ads)


#1607   New window
Date: Wednesday, 13 Mar 2013 07:42

Nem értem én ezt a pápaválasztást. Ha állítólag a Szentlélek ihletésére szavaznak a bíborosok, hogyhogy nem mindenki ugyanazt a nevet írja fel? Vagy nem lenne egyszerűbb minden vén trottyos bíboros nevét felírni egy cetlire, bedobni egy urnába, húzni egyet, oszt jónapot, az az egy marad pápának, a többiek mehetnek a dolgukra, két év múlva találkozunk ugyanitt.* A Szentlélek bizonyára a megfelelő cetlit fogja kihúzatni. Vagy persze lehet, hogy a Szentléleknek köze sincs az egészhez, a háttérben szörnyű intrikák és bonyolult politikai játszmák folynak. De persze én csak egy rosszindulatú ateista vagyok.

* Sosem értettem, miért vénséges vén emberek közül választanak pápát. Nyilván ne legyen huszonéves suhanc, de azért nem ártana egy még viszonylag agilis, mozgóképes, kevéssé beteges és jó formában lévő egyént ültetni a pápai trónusra.

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1606   New window
Date: Monday, 04 Mar 2013 07:40

Azt hittem, ha gyerekem lesz, sokkal toleránsabb leszek mások gyerekeivel szemben. Ez részben így is lett, bár inkább a szülőkkel lettem megengedőbb, ma már viszonylag ritkán gondolom azt, hogy na, ez se tudja megnevelni a büdös kölykét. De amiért a mai napig pofozkodni tudnék (gyereket, szülőt egyaránt), amikor a sokéves kölyök benne áll a bevásárlókocsiban a mocskos cipőjével. Abba mások a kaját pakolják, még ha be is van csomagolva, hahó! Nehogy már egy hat-nyolc éves gyerek ne legyen képes fél órát megállni a lábán. Tahó bugrisok.*

* Tudom, miért nem szólok nekik? Mert amikor ránézek az iq-bajnok anyja/apja fejére, a tekintetéből áradó végtelen sötétség olyannyira elkedvetlenít, hogy inkább csak legyintek. Ki vagyok én, hogy sikerrel szálljak szembe a ValóVilág okozta agysejtpuszítás irreverzíbilis következményeivel? Olyat pedig még nem láttam, hogy ne a fehér szemét gyereke ugráljon a kocsikban, bár biztos van ilyen is, de én azért reménykedem benne, hogy bizonyos értelmi szint fölött az emberek nem engednek meg ilyet a kölyküknek.

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1605   New window
Date: Wednesday, 06 Feb 2013 22:27

Az a durva, hogy én '76-ban születtem, mégis a Kacsameséket néztem, amikor bejelentették Antall József halálát.

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1604   New window
Date: Wednesday, 30 Jan 2013 13:49

Mivel az ideális albérlőnk december elején szólt, hogy év végén elköltözik, nekiláttunk albérlőt keresni. Nem akarván berohangászni lakást mutogatni minden másnap, megbíztunk egy ingatlanost, ahogy tettük azt a múltkor is. Hétfőn hív a srác, hogy egy fickó kivenné a lakást, már a héten költözni is akar, van munkáltatóija, kaució, lakbér, nem cigány, nem arab,* minden stimmel. De még kedden nyélbe kellene ütni az üzletet, mert ő elutazik szerdán öt napra.

Semmi gond, minden program átszervez, gyerek anyósnak lepasszol, határidős sürgős munka félretol, EKG lemond (végül is csak két hetet kell várni az új időpontra), mindent  az albérlőért. Idejében bementünk, hogy le tudjuk bontani a galériát, mert az a bérlőnek nem kell. Negyed hétre volt megbeszélve a randi az ingatlanirodában, ötkor hív az ingatlanos srác, hogy telefonált a fickó, jött egy vonat, azt le kell rakodni (darus az istenadta), késni fog, nem tudja, mennyit. Semmi gond, van ilyen, gondolta  a naiv ügyfél, azaz én. Fél hétkor, az iroda felé menet ért a következő telefon, miszerint elhúzódik a lerakodás, nyolc előtt nem ér be a fickó Csepelről, de lehet fél kilenc is. Rövid anyázás után új stratégiai terv születik. A férfi a háznál hazavisz engem meg a galériát vidékre, én a másik kocsival elindulok visszafelé, ő elhozza a gyereket anyóstól, vacsora, fektetés az ő reszortja lesz ma.

Nyolcra értem vissza. Fél tízig ültünk az irodában, a kliensre várva, aki végül már fel sem vette a telefonját. Őszintén, tiszta szívemből remélem, hogy még idén rádől a saját daruja, és kínok között döglik meg.

Akármennyit gondolkodom rajta, nem és nem megy a fejembe ez a mentalitás. Egy felnőtt férfi, aki olyan pitiáner konfrontálódásra sem képes, hogy annyit mondjon (telefonba! nem ám szemtől szembe, mint az igazi kemény köcsögök!), bocs, srácok, közbejött ez a meló, muszáj megcsinálnom, nincs helyettem más, toljuk el a találkozót. Vagy hogy meggondoltam magam, eridjetek haza tévét nézni. Mi a fasztól fél? Hogy meghúzzuk a haját? És ez, bazmeg, ez egy darut kezelhet. Ezért tart itt ez az ország.

*Pont leszarom, ha nem vagyok píszí, én nem kockáztatok.

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1603   New window
Date: Saturday, 22 Dec 2012 14:00

Mondanom sem kell, hogy a tegnapi terhesgondozós nő ki sem nyitotta a terheskönyvet, úgy írta meg a beutalókat. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mire nem egészen másfél óra múlva hazaértem, a lakás feldúlva, a fiókok kirángatva, a dobozok kiborítva, laptop miegymás eltulajdonítva, röviden: kiraboltak minket, mint a szar. Karácsony előtt három nappal. Amikor beléptem az ajtón, még konkrétan ott lengett a cigifüst az előszobában*, azaz nyilván akkor léptek ki az ablakon, amikor én megálltam a ház előtt. A három, összesen talán negyven éves járőr kicsit tétován körbenézett,** írogatott valamit, majd mondták, hogy a helyszínelő kollégák fél-egy óra múlva jönnek, addig ne nyúljak semmihez. Ez volt fél tízkor. A helyszínelő kollégák valamivel öt előtt futottak be, rendkívüli haláleset miatt. Nem lepődnék meg, ha egész Pest megyében ez az egy szerencsétlen technikus lenne állományban. Közben megérkezett anyósom feldúltan, akit a férfi a háznál riasztott, hogy menjen át, mert ő éppen Tatabányán van, és én biztosan ott zokogok kétségbeesve. Akkor mondjuk pont olvastam és kávéztam, de kedves tőlük. Summa summarum, egész nap tétlenségre ítélve gubbasztottam a hideg romokon***, este hat lett, mire elkezdhettem takarítani. Ma a rendőrségen kezdtem, tajtékoztam egy sort a biztosítón, akik megkövetelik, hogy sátoros ünnepeken is kettő napon belül tegyek bejelentést postai úton, de ők egy kibaszott ügyeletest nem tudnak a telefon mellé ültetni hétvégén, letiltattam a mobilnetet, és hasonló karácsonyi hangulatú dolgokat intéztem.

Kedves betörők! Az egyetlen, ami vigasztal, hogy a történtek ellenére biztosan állíthatom, hogy az én életem alapvetően klassz, a tiétek meg szar. És örökre az is marad. És szinte biztosan mindig is az volt. És ez pontosan az, amit a magatokfajta érdemel, bármit károgjanak is a libsi jogvédők az állítólagos megélhetési bűnözésről és a hasonlókról. A végére pedig küldenék nektek egy dalt. Ja, nem tudtok angolul. Hát, én ebben is jobb vagyok nálatok.

*Ezért külön a mocskos kurva anyátokat. Ha már betörtök valahová, legalább viselkedjetek, primitív parasztok.

**Az egyik, amikor benézett a teljesen szétdúlt szobába, megkérdezte, ezt a betörők csinálták-e. Egy pillanatig csak bámultam rá, aztán higgadtan közöltem, hogy nem, mi így élünk. Normális?

***Mert ugye a széttört ablakhoz se nyúlhattam, amin át bejöttek.

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1602   New window
Date: Thursday, 20 Dec 2012 13:08

Ma reggel elmentem hát a váci kórházba vérvételre. Az elmentem szó valami olyasmit takar, hogy az ember szépen és egyszerűen elmegy A pontból B-be. Ez nálunk új zajlott, hogy felkeltem háromnegyed hatkor, miután elkészültem, felkeltettem a kölköt, aki aludt volna még vagy két órát, de viszonylag jól vette az akadályt, összeszedelődzködtünk, majd miután lekapartam a szélvédőről a jeget, még sötétben elindultunk Dunakeszire anyóshoz. Amikor megláttam a kibaszott 2-es utat, első gondolatom az volt, hogy szarok az egészre, forduljunk vissza. Végül sikerült alig tíz perc késéssel leparkolni anyósnál, gyerek lead, indul Vác felé, közben iszonyodva néztem a szemközti sávot, amiben Sződligetnél állt a sor vége.* Miután megérkeztem a rendelőhöz, először a portás vezetett félre, utána a vérvételes nő, majd a kartonozóban a stancika sipákolni kezdett, amikor megtudta, hogy most járok itt először, mert akkor rengeteget kell írnia, de végül csak bejutottam a terhesgondozóba, hogy megkapjam a beutalót a vérvételre. Csakhogy nem kaptam meg, mert sajnos otthon felejtettem a terheskönyvemet, anélkül meg hogy képzelem. Próbáltam megtudni, mi olyan fontos a terheskönyv jelenlétében, tekintve, hogy csak múlt héten váltottam ki és kizárólag olyan információ szerepel benne, amit én diktáltam fejből(!) a védőnőnek a kérdéseire, tehát ezt most is megtehetem, ezenkívül a múlt heti testtömegem és vérnyomásom van még benne, de ezeket is meg tudom mondani. Akkor sem lehet. De miért? Nem, és kész, jöjjön vissza holnap.**

A visszafelé út Dunakesziig másfél kibaszott órán át tartott úgy, hogy hála a helyismeretemnek, a környék összes vadcsapását és szurdokját igénybe vettem, hogy minél többet le tudjak vágni a 2-es útból.

Történt mindez azért, hogy elvégeztessek egy, az orvosok többsége által mostanra teljesen túlhaladottnak és fölöslegesnek tartott vizsgálatot. Ha a teljes vérkép- és a vizeletvizsgálatnak nem látnám némi értelmét, legközelebb akkor mennék a váci kórház felé, amikor ötpercesek a fájásaim.

UI: Az előbb megnéztem a terhesség alatt javasolt vizsgálatok és védőnői ellenőrzések listáját. 23 darab van benne! És csodálkoznak, hogy a magyar egészségügy romokban hever.

*Ekkor még nem sejtettem, hogy a visszaútnál már Vác határában lesz a dugó vége.

** Közben anyóssal megfejtettük az okot. Nyilván azt hiszik, nem is vagyok terhes, csak anarchista módon úgy próbálom bomlasztani a magyar egészségügyet, hogy elvégeztetek egy nem terhesek esetében semmilyen eredményt nem adó vizsgálatot, és ezzel anyagilag jól megterhelem az OEP-et. Mondjuk a védőnő sem ellenőrizte, hogy tényleg terhes vagyok-e, csak benyögtem, miért jöttem, ő gratulált, és kitöltötte a könyvet. Szóval attól még, hogy visz valaki terhes könyvet, nem alhattok nyugodtan!

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1601   New window
Date: Tuesday, 18 Dec 2012 15:13

Az ELMŰ-nek volt pofája  december 24.-t írni fizetési határidőnek a számlára. Boldog karácsonyt nektek is, szarháziak!

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1600   New window
Date: Monday, 17 Dec 2012 20:40

Mivel Fekete György már nyolcvan éves, ha szerencsénk van, még idén elviszi egy infarktus, és minden megoldódik. Bár valószínűleg mégsem, nyilván akad még elég népnemzeti-keresztény-konzervatív seggnyaló, aki ég a vágytól, hogy befolyása legyen, ha már tehetsége nincs. Bár ennek legalább vicces a haja. Otthon néha titokban biztos Grál-lovagnak öltözik.

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1599   New window
Date: Monday, 17 Dec 2012 13:47

Három év és hét hónap után tegnap megvolt az első igazi üvöltözős veszekedésünk.* A kirobbantó ok: egy radiátorra akasztható macskaágy. Erről is a macskák tehetnek.

* Igazából csak én üvöltöttem, a férfi a háznál csak nagyon emelt hangon beszélt, de ez nála felér egy üvöltözéssel.

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1598   New window
Date: Saturday, 15 Dec 2012 13:23

Azt mondta az új doki pár hete, hogy az afp-re a védőnőtől kell beutalót kérnem a dunakeszi sztk-ba. Elballagtam tegnapelőtt a védőnőhöz lejelentkezni a terhességgel meg a beutaló iránti kérésemmel, aki meglepetten közölte, hogy XY doktor miért nem érti még mindig, hogy ezt a beutalót csak szülész-nőgyógyász adhatja ki, ő nem, ezért menjek el legyek szíves a váci kórház terhesgondozására, ott majd adnak beutalót a dunakeszi sztk-ba. WTF, kérdeztem, ha már egyszer ott vagyok a váci kórházban, nem lehetne ott megcsináltatni az egészet? Nem. Mert területi illetékesség, miegymás. Oké, mondtam. Ezek után kiderült, hogy a vizelet- és vérvizsgálathoz (szintén dunakeszi) viszont a háziorvostól(!) kell beutalót szereznem. Miért, miért? Mi köze a háziorvosnak a terhességemhez, ha van nőgyógyászom és védőnőm? Mondtam, hogy én húsz éve nem jártam háziorvosnál, azt se tudom, kinél kallódik a kartonom, itt senkihez nem vagyok bejelentkezve. Ballagjak át a szomszéd rendelőbe, és intézkedjek. Átballagtam, várakoztam, le lettem cseszve, hogy miért az utolsó pillanatban jövök, ha ilyen sürgős*, de végül a kezemben volt két beutaló. Röpke két óra alatt végeztem mindezzel, hogy hazaérve és felhívva a váci kórház terhesgondozását szembesüljek azzal, hogy az egyetlen dolgom, hogy jövő héten csütörtök reggel nyolckor jelenjek meg náluk, jelentkezzek be afp-re, vérképre meg vizeletre, és mindent megcsinálnak egyben. Beutalók nélkül. Hogyan lehet az, hogy a magyar egészségügy minden egyes szereplője teljesen más információk birtokában van ugyanazon vizsgálatok protokollját illetően?

* Jövő héten kell csináltatni az afp-t, szerintem másfél héttel előtte intézkedni nem az utolsó pillanat, nem fMRI-re próbáltam bejutni, vérvételről van szó, bakker!

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1597   New window
Date: Friday, 30 Nov 2012 14:00
Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1596   New window
Date: Tuesday, 13 Nov 2012 16:25

A változatosság kedvéért most a fürdőszobát vertük szét teljesen, de nem volt már állapot, ahogy kinézett, én konkrétan nem voltam hajlandó mezítláb a hetven éves metlakira lépni, még az után se, hogy saját kezűleg, kefével súroltam fel.* Szóval most fürdés és mosás a szomszédban (végső esetben sunamosás Skriba Barnáné Motoros Mária módjára**), vécére mindenhol elkéredzkedek, ahol járok (bölcsőde, szerelvénybolt stb.). A gyerek a cserépkályha elé tett kiskádban fürdik, mint valami Móricz-novellában. Dől a por ezerrel, sírni tudnék. És a fejem is kurvára fáj. És még azt sem tehetem meg a hülye terhesség miatt, hogy amikor ennek vége van, veszek egy jó forró fürdő a vadonatúj kádban. Viszont döbbenten fedeztük fel, hogy az a konzol-fiók-mosdókagyló-csaptelep kombó, amit egy kiárusításon 135 ezerért vettünk, új áron félmillióba kerül. Nem normális ez a világ.***

* Én nem vagyok egy ilyen nagyon finnyás valaki, de ez tényleg annyira undorítóan mocskos benyomást keltett még elvileg tisztán is.

** De legalább nem nyitott gangajtónál.

*** Tény, hogy kurva jól néz ki, de akkor is.

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1595   New window
Date: Thursday, 08 Nov 2012 16:16

Én nem tudom, hogy régen is divat volt-e a hittérítést politikai síkról indítani, de ma ezzel a számomra meglepő jelenséggel találkoztam. Amikor a csöngetésre kinézve láttam, hogy két Erzsébet királynősen öltözött öregasszony áll a kapuban, már tudtam, hogy nincs menekvés, megtalált az Úr szava, de azért lelkiismeretesen kinéztem az ajtón, sőt, hívásukra a kapuhoz is lementem. Az egyikük azzal indított, hogy mit gondolok, lesz-e itt a közeljövőben "politikai vagy kormányzati változás"? Ezen kicsit meglepődtem, egy pillanatra felmerült bennem, hogy tévedtem, és már a 2014-es választásokra kampányolnak a nénik, de kiderült, hogy nem, mert Isten majd politikai változásokat is hoz többek között. Ez lett volna a csali, gondolom, aminek hallatán felcsillan a szemem, és beeresztem őket.* Tévedtek.

Az egyetlen, amit méltányolok ezekben a nénikben, hogy nem erőszakosak. Elég háromszor elmondani nekik, hogy teljesen más síkon mozog a gondolkodásunk, már fel is fogják, és még szép napot is kívánnak.

* Többször elhatároztam már, hogy ha egyszer lesz időm, beengedek egy hittérítőt (akár kettőt is), és elvitatkozgatunk, de aztán rájöttem, hogy semmi értelme se lenne. Aki olyan vakhitű, hogy nem bírja ki anélkül, hogy a saját meggyőződésével baszogassa a világot, annak minden szó falra hányt borsó.

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1594   New window
Date: Sunday, 14 Oct 2012 18:52

Ez tök jó, meg elismerésre méltó meg minden, de Joe Kittinger akkor is sokkal faszább gyerek nálad.

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1593   New window
Date: Wednesday, 10 Oct 2012 15:23

Egyre erősebben éreztük, hogy túl kellene esni a második gyereken, azt hiszem, ezt most kipipálhatjuk, legalábbis a megcsinálását. Május végén jön a kölökkettő, ami jó, a rossz viszont az, hogy orvost kell váltanom, mert ma tudtam meg, hogy a régi jól bevált dokim visszament a Kútvölgyibe, ami ugye nemrég magánkórház lett, tokkal-vonóval 350000 egy szülés. Bagatell. Udvariasan végighallgattam persze, mit kapok ezért, nem vágtam rá azonnal, hogy ennyit én akkor se biztos, hogy fizetnék egy szülésért, ha lenne miből, kuporgatni meg biztosúristen, hogy nem fogunk rá, csak annyit mondtam, majd ezt otthon megbeszéljük. Szóval most itt állok orvos és kórház nélkül, várom az ajánlásokat. Nem vagyok nagyigényű, nem kell lelki masszázs, se buzdítás, se dúla, se halk bálnahangok a háttérben CD-ről, egyedül azt szeretném, hogy fölöslegesen ne baszogassanak, ne nekem kelljen szülés közben az orvoshoz alkalmazkodnom, és ne kelljen hanyatt fekve-leszíjazva szülnöm, ha az nekem úgy szar. Ja, és a fájdalomtól agresszív leszek, szóval bírja ki, ha esetleg beszólok neki. Végül is kap érte pénzt, nem leszek hálátlan. És lehetőleg észak-budapesti, vagy kies fővárosunktól északra fekvő kórházban praktizáljon. Köszönöm.

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1592   New window
Date: Tuesday, 09 Oct 2012 13:20

Szorítok, hogy minél hamarabb tönkremenjen a nagyszerű magazin, és tűnjön el végre ez a két seggarc. Máris élhetőbb lenne az ország. Ja, és még valami: minőségi bulvárlap nem létezik. Csak szólok.

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1591   New window
Date: Monday, 08 Oct 2012 12:17

Ma életemben először jártam a Duna Pláza parkolóházában, de az élményt sosem fogom feledni. Elégedetten láttam a parkolójegyen, hogy az első óra ingyenes, utána óránként 200 forint. Amikor kifelé jövet beültem az autóba, tisztában voltam vele, hogy fizetni fogok, mert két órát voltam bent, és nyilván az én naivitásom, hogy azt hittem, az a világ leglogikusabb rendszere, hogy kifelé menet leolvassák a jegyet, automatánál/fülkés embernél fizetek, sorompó fel, mehet. Hát nem. Sorompó elé érve bedugom a jegyet, felvillan a felirat: Lejárt a jegye, fizessen az automatánál. Nézek mindenfelé, automata sehol, maga az apparát csak jegyleolvasásra jó. Mögöttem persze már két autó áll, kezdek ideges lenni. Hátraszólok a mögöttem lévő autóba, tudják-e, hol a fizetőautomata. Persze, gyalog kell menni előre, aztán balra, aztán nem tudom. Hogy mi van bazmeg? merült fel bennem. Nem tudok fizetni a kijáratnál? Mögöttem már hat autó. Nem volt mit tenni, megpróbáltam belavírozni magam derékszögben betolatva egy oszlop mellé. Tudni kell, hogy bár a vezetéssel magával nincs gondom, a tolatás, a parkolás, illetve ezek kombinációja terén kihívásokkal küzdök, ahogy mondani szokás, nem érzem az autót. Én ebbe már beletörődtem, gyakorlással nyilván fejleszthető lenne, de az az idegeimre is rossz hatással lenne, így inkább az elkerülő magatartás mellett tettem le a voksom, de néha becsúsznak ilyen szituációk. Mindezeken felül életbe lépett a megfigyelt patkány nem természetesen viselkedik jelenség, azaz amit 2-3 próbálkozásból sikerrel megoldottam volna egyedül, hat autós plusz utasaik figyelő tekintete mellett kábé huszadjára sikerült abszolválnom, miközben lezúztam az oszlopot is, pedig senki nem ordibált velem, mindenki türelmes volt, a közelben ebédelő két munkás* lelkesen irányítgatott is, hogy szedd alá, szedd alá! Nagy nehezen elkotródtam a többiek útjából, szégyenkezve kióvakodtam az autóból, és az automata keresésére indultam. Megállítottam egy fickót, kérdem, nem tudja-e, hol lehet fizetni. Ő is tőlem tudta meg, hogy már nem a kijáratnál, nekem pedig végül az autómosósok árulták el, hogy ki kell menni az épületből, ott van az automata a fal mellett. Amikor elolvastam rajta a "Kedves vendégeink, az önök kényelme érdekében átszerveztük a rendszerünket..." szöveget, legszívesebben pajszerrel estem volna a kibaszott gépnek. Egy kurva táblát nem voltak képesek kirakni, sehol egy felirat, egy útbaigazítás, vagy legalább a jegyre rányomták volna, mi itt a dörgés. Semmi. Hogy rohadnátok meg a nevetek napján a ravatalotokon.

*Mert persze mindennek tetejébe építkezés is folyt az épületben.

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1590   New window
Date: Monday, 08 Oct 2012 07:26

Egy hete elhoztuk az ebet, aki a keresztségben a Kornél nevet kapta, előkelő, katonatiszti bajusza és szakálla végett. Drótos fehér szőrű, áldozatképű jószág, aki azonnal pánikba esik, ha a férfi a háznál elhagyja a kertet, és mivel vannak még hiányosságok a kerítés területén, rögtön utána is szökik. Egy hete tehát mindenhová úgy megyünk, hogy valaki maradjon otthon is, vagy hurcoljuk a kutyát, ma reggel például én a bölcsibe, mert az imádott gazda kora hajnalban ment el, csóri Kornél két órát a meggyfához kötve töltött, hogy ne kelljen nekem reggel hétkor végigkajtatnom a környékbeli utcákat a gazdáját kereső eb után, majd amikor indultunk a kölökkel, őt is betessékeltem az anyósülésre. Nagy sikere volt, ahogy a bölcsi előtt a szélvédőre tapadva a kocsiban búsult, a gyerekek mind integettek neki az ablakból, de én azért már jobban örülnék egy rendes kerítésnek, így is elég szervezéssel jár az élet.

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1589   New window
Date: Saturday, 29 Sep 2012 20:55

Csütörtökön a két veres nőstény elköltözött, hogy budai úrimacskák legyenek. A hírek szerint mindenki csodájára jár a szépségüknek és az okosságuknak. Szervác* kicsit el van szontyolodva, László megkönnyebbültnek látszik.

* Bár színe és pusztító természete miatt joggal kaphatta volna az Agent Orange nevet is, végül Szervác lett a szerválra megdöbbentő módon hasonlító külseje miatt.

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
#1588   New window
Date: Friday, 28 Sep 2012 11:06

Ezzel kapcsolatban jegyeznék meg valamit. (Azt ugye nem kell mondanom, hogy az abortusz tiltása faszság, és hogy inkább a fogamzásgátlási kultúra terjesztésére kellene fordítani az energiákat. Most ne menjünk be vallási téveszmékbe a fogamzásgátlással kapcsolatban.)

Óriási tévedés azt gondolni, hogy a körülmények jobbításával, ideálissá tételével majd sokkal több gyerek születik. Valamennyire persze emelkedhet a születési szám, de nagyon jelentősen nem. És még csak azt sem mondhatjuk, hogy a dekadens nyugati kultúrákban felnőtt, mérhetetlenül egoista és önző emberek azok, akik rendezett körülményeik ellenére vonakodnak sok gyereket szülni (Németországban pölö elég nagy gond ez, a középosztály nem szaggatja a hámot a születések terén, pedig nem lehet azt mondani, hogy rosszul élnek.) Remek példa erre India, ahol a kialakulóban lévő középosztály (sok tíz millió emberről beszélünk!) villámgyorsan áttért az Európában jellemző kétgyerekes családmodellre, legalábbis a nagy részük. De ugyanez van mindenhol a világon. Az emberek egyszerűen nem akarnak egy szakajtónyi gyereket szülni és nevelni, egy töredéknyi kivételtől eltekintve. A múltkor olvastam valahol egy, Afrika szegényebb országaiban készült felmérést (amit nem találok, de az is lehet, hogy újságban volt), ahol a megkérdezett nők szinte mindannyian azt mondták, hogy ha tehetnék, 2-3 gyereknél nem szülnének többet. Mert nem. Mert fizikailag és szellemileg is kizsigereli őket. Mert szeretnék, ha másról is szólna az életük. Még egyszer mondom, akinek ez a vágya, tegye. De érdemes lenne eltűnődni rajta, tényleg kell-e azzal basztatni az embereket, hogy minél több gyerekük legyen.* Én akkor sem vállalnék háromnál több gyereket, ha 20 éves lennék. Egyszerűen nem vágyom rá, nem nekem való, és a férfi a háznál sem sóhajtozik azért, hogy bárcsak hatig meg se állnánk.**

*Az, hogy fogy a magyar, teljesen hidegen hagy. A világ rendje az, hogy népek, nemzetek születnek, majd tűnnek el.

**Jelzem, a férfiak nagy többsége így van ezzel, szóval nem csak a nők miatt születik kevesebb gyerek.

 

Author: "montag"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Next page
» You can also retrieve older items : Read
» © All content and copyrights belong to their respective authors.«
» © FeedShow - Online RSS Feeds Reader