• Shortcuts : 'n' next unread feed - 'p' previous unread feed • Styles : 1 2

» Publishers, Monetize your RSS feeds with FeedShow:  More infos  (Show/Hide Ads)


Date: Thursday, 12 Apr 2012 09:17
We berichten met enige regelmaat over Kickstarter-projecten die de moeite waard lijken, maar zelden hebben we iets zo snel zoveel geld bij elkaar zien halen.

Want het Pebble: E-Paper Watch for iPhone and Android had als doel om 100.000 dollar op te halen en kreeg dat in maar liefst twee uur al voor elkaar. En daar stopte de teller niet, met nog 36 dagen te gaan is het bedrag inmiddels al naar bijna 700.000 dollar gestegen.

Hieronder kan je zien wat er zo bijzonder is aan deze telefoon:


Bij het bekijken van dit filmpje vroeg ik me meteen af of Apple geen interesse zou hebben om dit bedrijf over te nemen. Het lijkt de ideale accessoire om naast een iPhone te gebruiken en de uitvoering ziet er op het eerste gezicht ook erg goed uit.

Mocht je er ook een willen bestellen, voor 114 dollar (99 voor het horloge en 15 voor de internationale verzending) kan je er al een bestellen. Mocht je er later een willen kopen, ze zullen dan waarschijnlijk voor 150 dollar over de toonbank gaan.

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 12 Apr 2012 08:59
De vraag naar de iPhone 4S was tijdens de feestdagen zo enorm dat het nauwelijks mogelijk lijkt dat die nog verder zou kunnen groeien, maar het heeft er alle schijn van dat dat precies is wat er gaande is.

Want onderzoeksbureau ChangeWave heeft onderzocht wat voor smartphone mensen de komende tijd willen kopen. Maar het is de moeite om er bij te vermelden dat dat vooral werd onderzocht in de V.S. (87%) en het publiek waren vooral de mensen die vooruit lopen bij nieuwe ontwikkelingen (early-adopter).

Maar omdat dat juist de groep is waarbij vaak de ontwikkelingen voor de toekomst duidelijk naar voren komen, leek het ons toch interessant om even te kijken wat de uitkomst van dat onderzoek is.

En daarbij blijkt dat bij het vorige onderzoek - tijdens de feestdagen - 54 procent een iPhone 4S wilde kopen, terwijl dat nu 56 procent is. Op zich lijkt twee procent meer niet schokkend, maar omdat de 4S inmiddels al weer een half jaar oud is het toch wel verrassend. Zeker als je meeneemt dat dit het een na hoogste is wat een iPhone ooit gescoord heeft. Het enige moment dat die score nog hoger was was net na de lancering van diezelfde 4S, toen stond dat percentage op 65 procent.Verder lijkt er weinig beweging in de markt te zitten, de interesse in Samsung blijft onveranderd op 13 procent staan, Motorola zakt een procent van 7 naar 6 procent en HTC blijft gelijk op 3 procent. Het enige wat me nog opviel is dat RIM's BlackBerry van 2 naar 3 procent stijgt, terwijl het bedrijf de laatste tijd weinig goed nieuws te melden had.


Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 12 Apr 2012 08:41
Ik denk niet dat er gamers bestaan waarvoor Max Payne nog nadere introductie behoeft, want het spel is zo bekend dat alleen de naam van de undercover-agent en hoofdpersoon voor de meeste al voldoende is om te weten waar we het over hebben.

Voor de mensen die niet weten waar het spel over gaat: Max is een undercoveragent die op de vlucht is geslagen omdat hij wordt beschuldigd van moord. Hij staat met zijn rug tegen de muur en wordt gezocht door zowel de politie als de maffia. De game Max Payne vertelt het verbeten verhaal van een tot wanhoop gedreven man. In een web van leugens en verraad probeert Max zijn naam te zuiveren en te achterhalen wie zijn familie heeft vermoord.

Het spel is onder andere populair geworden door de combinatie van stijlvolle vuurgevechten in slow motion en een duistere en mysterieuze verhaallijn.

Het nieuws is nu dus dat Max Payne nu ook voor iOS beschikbaar is voor € 2,39.Je kan Max Payne spelen op een iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch 4, iPad 1, iPad 2 en de nieuwe iPad. Rockstar Social Club-integratie voor statistieken, cheats en nog veel meer werkt alleen op de iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2 en de nieuwe iPad. Cheats blijven beschikbaar op oudere apparaten.

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 12 Apr 2012 08:32
Het Amerikaanse Department of Justice is ten rechtszaak begonnen tegen de uitgevers Hachette, HarperCollins, Macmillan, Penguin, Simon & Schuster en Apple. Grappig genoeg staat Apple in de meeste berichtgeving hierover, en in de aanklacht zelf als eerste vermeld. Maar dat is omdat het alfabetisch is opgesteld, niet omdat ze harder achter Apple aan zitten.

En die aanklacht leest als een jongensboek, want het gaat volgens het DoJ om een samenzwering (conspiracy) met plannetjes (schemes) en samenkomsten in privé eetkamers van luxe restaurants in Manhattan (private dining rooms of upscale Manhattan restaurants).

De situatie daarvoor was dat Amazon e-books met verlies verkocht voor 9,99 en dat Apple daar verandering in wilde brengen met de iBooks Store. Er staat dan ook een letterlijke q quote van Steve Jobs in de aanklacht:


We'll go to agency model, where you set the price, and we get our 30%,and yes,the customer pays alittle more, but that's what you want anyway.

De zaak lijkt vooral gericht op dat laatste: het feit dat in Apple's opzet de klant meer ging betalen en het feit dat er daarbij geen sprake zou zijn van eerlijke concurrentie.

En paar van de uitgevers hebben trouwens vooraf een deal met het DoJ getroffen om buiten deze zaak te blijven, het lijkt de moeite om even te lezen wat John Sargent, de CEO van Macmillan's, schrijft over de reden dat hij dat niet gedaan heeft.


It is also hard to settle a lawsuit when you know you have done no wrong. The government's charge is that Macmillan's CEO colluded with other CEO's in changing to the agency model. I am Macmillan's CEO and I made the decision to move Macmillan to the agency model. After days of thought and worry, I made the decision on January 22nd, 2010 a little after 4:00 AM, on an exercise bike in my basement. It remains the loneliest decision I have ever made, and I see no reason to go back on it now.

We zijn benieuwd hoe dit af gaat lopen, maar het lijkt in ieder geval om een zaak te gaan die heel wat genuanceerder ligt dan de aanklacht in eerste instantie doet vermoeden.

Mocht je er meer over willed lezen, op deze pagina vind je een duidelijk overzicht met links naar verschillende bronnen.

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 11 Apr 2012 09:15
Apple heeft Final Cut Pro en de bijbehorende programma's Compressor en Motion allemaal een kleine update gegeven. De informatie bij de update van Final Cut Pro is als volgt:


Wat is nieuw in versie 10.0.4

Deze update verbetert de algehele stabiliteit, prestaties en compatibiliteit:

- Beeldkwaliteit en reactiesnelheid van uitzendingscontrole via PCIe- en Thunderbolt-I/O-apparaten van andere leveranciers is verbeterd
- De prestaties van multicamsynchronisatie en -editing zijn verbeterd
- Taalondersteuning toegevoegd voor Vereenvoudigd Chinees


Final Cut Pro is te koop in de Mac App Store voor € 239,99, en in diezelfde Mac App Store kan je ook terecht voor deze update.

In diezelfde App Store zijn ook Motion en Compressor te koop, beiden kosten 39,99 per stuk, en ook voor de updates voor deze programma's kan je natuurlijk in diezelfde Mac App Store terecht.

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 11 Apr 2012 08:53
Apple heeft gereageerd op het recente nieuws dat er een Trojan (Trojaans paard) de ronde doet dat gebruik maakt van een beveiligingslek in Java op de Mac.

Ondanks het feit dat we nog helemaal niemand op MacFreak hebben gezien die de Trojan wel op zijn Mac heeft gekregen is het natuurlijk een goede zaak als Apple zich hier ook pro-actief mee bemoeit. Dat hebben ze nu gedaan door dit support-document, waar Apple ook meteen in laat weten dat ze bezig zijn met het maken van software die de Flashback malware zal verwijderen.

Tegelijkertijd schrijft Apple dat ze ook bezig zijn met internet providers wereldwijd om er voor te zorgen dat deze malware van de servers verwijderd wordt, wat een nogal optimistische aanpak lijkt. Maar baat dat niet, dan schaadt dat natuurlijk ook niet.

Ik ben in ieder geval blij dat Apple dit keer wat sneller lijkt te reageren dan in het verleden, hoewel het natuurlijk het best was geweest als ze niet eerst dat beveiligingslek in Java zo lang open hadden staan. Maar het is natuurlijk nog steeds niet snel genoeg, want Kaspersky heeft bijvoorbeeld al wel een tool klaarstaan waarmee deze malware te verwijderen is.

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 11 Apr 2012 08:36
We zijn er de afgelopen jaren aan gewend geraakt, de gele sticky die we zien als de online Apple Store dicht gaat voor onderhoud.Maar Apple gaat, zoals altijd, voorwaarts. De 'look' van Lion is veel rustiger en zakelijker dan voorgaande versies en de stijl van wat we voortaan zien als de Apple Store offline is, is nu dan ook aangepast. Voortaan toont Apple ons wat je hieronder ook kunt zien.(klik op het plaatje voor een grotere versie)


Er zullen absoluut mensen zijn die hier niet blij mee zijn, bij het verschijnen van Lion waren er op ons forum zelfs draadjes over hoe je de kleurtjes van Snow Leopard weer in de Finder terug kunt krijgen. Maar Apple zou Apple niet zijn als ze niet voorwaarts zouden bewegen, Apple heeft in zijn historie zelden tijd besteed aan achteruit kijken.

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 11 Apr 2012 08:19
Het werd een tijd geleden met veel fanfare gelanceerd en, gezien de hoeveelheid reclames die ervan op YouTube te zien waren, werden kosten noch moeite daarbij gespaard. Het Google Chrome besturingssysteem moest en zou een succes worden.

Maar de aanpak met een besturingssysteem dat eigenlijk alleen maar bestaat uit een browser lijkt niet echt een succes te zijn. En dan ben ik nog aardig, want het komt nog steeds niet naar boven in de metingen van Net Applications, zelfs nog geen 0,01 procent.

Bij Google hebben ze dat kennelijk ook door, want er is nu besloten om aan Chrome OS een window manager, met de naam Aura, toe te voegen, waardoor het nu veel dichter bij een traditioneel besturingssysteem zal komen.

We zijn benieuwd of dit gaat betekenen dat Google wat meer succes gaat behalen met dit besturingssysteem, misschien dat ze wat hebben aan het feit dat ze op dit moment in de V.S. erg populair zijn.

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 10 Apr 2012 10:36
Een van de dingen die Apple in OS X jammer genoeg niet als optie geeft is het instellen van de tijd die het duurt voordat je het Dock ziet als je er voor gekozen hebt om dat normaal gesproken te verbergen. Maar gelukkig zijn er altijd mensen op zoek naar manieren om dat soort dingen toch aan te passen, en dat blijkt in dit geval ook mogelijk te zijn.

Zo kan je de vertraging helemaal verwijderen met het volgende commando in Terminal, gevolgd door een Return:

defaults write com.apple.Dock autohide-delay -float 0 && killall Dock

En mocht je weer terug willen naar de originele instelling, dat kan met het volgende commando:

defaults delete com.apple.Dock autohide-delay && killall Dock
Het gaat daarbij trouwens om de waarde die je achter '-float' hebt staan, en je kan daar dus ook andere waardes zetten. Wil je bijvoorbeeld juist dat het veel langer duurt voordat het Dock tevoorschijn komt (misschien gebruik je het Dock nooit) dan kan je bijvoorbeeld het onderstaande invoeren:

defaults write com.apple.Dock autohide-delay -float  -float 5.0 && killall Dock
Kortom: als je de tijd wilt aanpassen voordat je het Dock ziet, of je die nu korter of juist langer wilt maken, met dit commando heb jij controle over wat er gebeurt.

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 10 Apr 2012 09:06
De geruchten rond de nieuwe iPhone - en we gokken dat hij ook zo zal gaan heten - nemen wat vastere vormen aan. Op dit moment zou er binnen Apple getest worden met de nieuwe versie en deze zou 1 GB aan RAM aan boord hebben en dezelfde processor als de nieuwe iPad: A5X dual-core.

Voor iedereen die héél erg graag wil weten hoe de komende iPhone's er uit gaan zien hebben we teleurstellend nieuws, want de testen worden gedaan met een iPhone die er aan de buitenkant hetzelfde uitziet als de iPhone 4 en 4S, maar alleen aan de binnenkant aangepast is. Dat zou kunnen betekenen dat de nieuwe iPhone ook weer het uiterlijk van de 4 en de 4S meekrijgt, maar dat lijkt ons eerlijk gezegd onwaarschijnlijk.

Tegelijkertijd zijn is in een interne iOS 5.1 build een duidelijke aanwijzing gevonden dat er ook een nieuwe iPod touch aankomt. Het versienummer iPod5,1 is duidelijk te zien in onderstaande schermafbeelding.Op zich natuurlijk allemaal geen wereldschokkend nieuws, zowel de iPhone als de iPod touch zijn dit jaar natuurlijk ook aan de beurt voor een refresh, maar we willen jullie natuurlijk wel goed op de hoogte houden.

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 10 Apr 2012 08:50
Facebook gaat in mei naar de beurs en zal dan, naast bijvoorbeeld Apple en Google, ook aan de Nasdaq genoteerd staan. De echte beurswaarde van het bedrijf is dus nog niet bekend, maar dat belet het bedrijf niet om nu al stevige overnames te doen.

Want Facebook heeft aangekondigd dat het het populaire Instagram overneemt voor de lieve som van 1 miljard dollar (waarvan een gedeelte in cash en een gedeelte in aandelen van Facebook).

Opvallend is dat Facebook daarbij liet weten dat ze Instagram als apart bedrijf zullen laten bestaan en het dus niet in Facebook zullen laten opgaan, terwijl Instagram vaak wordt gezien als een mogelijke concurrent van Facebook zelf.

Instagram is trouwens al anderhalf jaar beschikbaar voor je iPhone, je iPad of je iPod touch en heeft dus zijn enorme populariteit behaald terwijl het alleen maar op iOS beschikbaar was, maar sinds kort is het ook beschikbaar voor Android devices.

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 10 Apr 2012 08:30
Google toonde recent hun idee voor de toekomst: met een bril van Google op je neus hebben we onze smartphones nooit meer nodig. En Google is er serieus over, niet alleen maakten ze er een promofilmpje van, Sergey Brin (één van de oprichters van Google) loopt er al mee rond.Op die promofilmpjes ziet het er natuurlijk altijd prachtig uit, maar wat zou zo'n bril op je neus nu in het echt betekenen? Hoe zorg je er voor dat je niet tegen van alles aanloopt en hoe zou Google er voor zorgen dat ze er toch geld aan verdienen?

Onderstaande filmpjes geven waarschijnlijk het antwoord...


Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Saturday, 07 Apr 2012 08:50
De afgelopen dagen werden Mac-gebruikers plotseling opgeschrikt door het nieuws dat er meer dan een half miljoen Macs wereldwijd de BackDoor.Flashback Trojan geïnstalleerd zouden hebben, en veel mensen vragen zich af wat dit nu inhoudt.

Heb je Java op je Mac staan?

De BackDoor.Flashback Trojan werkt alleen op Mac waar Java op staat geïnstalleerd. Daarom is het de moeite om te vermelden dat Java bij OS X 10.7/Lion standaard niet meegeleverd is, en als je het zelf niet hebt geïnstalleerd je het dus ook helemaal niet op je Mac hebt staan.

Weet je niet zeker of je Java op je Mac hebt staan, dan kan je in het programma Terminal het volgende commando invoeren gevolgd door de Return-toets:

java -version

Als je Java op je Mac hebt staan dan zal het versienummer verschijnen, bijvoorbeeld zoals hieronder:

java version "1.6.0_31"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_31-b04-413-11M3623)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.6-b01-413, mixed mode)

Staat de BackDoor.Flashback Trojan op je Mac?

Waarschijnlijk vinden veel van ons het veel belangrijker om meteen te weten of ze deze Trojan op hun Mac hebben staan. Dat kan je eenvoudig nakijken door deze AppleScripts naar binnen te halen. Als je die opstart en je krijgt te zien wat je hieronder ziet, dan heb je de Trojan niet op je Mac staan.

Hoe verwijder ik deze Trojan?

Mocht je bovenstaande controle hebben uitgevoerd en blijkt dat de BackDoor.Flashback Trojan op je Mac staat, dan kan je met de uitleg op deze pagina er voor zorgen dat je er weer vanaf komt.

Hoe bescherm ik me tegen deze Trojan?

Deze Trojan installeert alleen maar op Macs waar Java op staat, en Java is (samen met Flash) het platform waar de meeste malware voor wordt verspreid, dus Java van je Mac verwijderen lijkt geen slecht idee.

Wil je je alleen beschermen tegen deze Trojan? Als je het programma Little Snitch, Xcode, VirusBarrier X6, iAntiVirus, Avast!, ClamXav, HTTPScoop of Packet Peeper op je Mac hebt staan dan ben je sowieso immuun.

Wil je Java verwijderen?

Wil je door al dit gedoe Java het liefst van je Mac verwijderen dan kan je met Spotlight zoeken terwijl je de Systeembestanden ook meeneemt, maar het makkelijkst is waarschijnlijk om /System/Library/Frameworks/JavaVM.framework te hernoemen of te verwijderen.

Als je dan

java -version
in Terminal invoert gevolgd door een Return zal je zien dat je dan als resultaat krijgt:

java: command not found

Is er nu echt een probeem?

Dat is waarschijnlijk de grootste vraag, er hebben al een heleboel mensen over deze Trojan op ons forum gereageerd, maar ik heb volgens mij nog niemand gezien die de Trojan ook echt op zijn of haar Mac heeft staan.

Het nieuws dat deze Trojan meer dan een half miljoen Macs besmet heeft komt van de Russische anti-virus maker Dr. Web, en in het verleden hebben dit soort fabrikanten zich nog wel eens schuldig gemaakt aan het erg overdreven weergeven feiten terwijl er achteraf weinig of niets aan de hand was.

We zouden dan graag ook van jullie horen of jullie deze Trojan op je Mac hebben aangetroffen.

Mochten we nog meer te melden hebben over deze Trojan, dan zullen we het aan dit nieuwsbericht toevoegen.
 

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 06 Apr 2012 12:09
Apple heeft een Digital Camera RAW Compatibility Update op de servers klaar staan die er voor zorgt dat Aperture 3 en iPhoto '11 op je Mac ook de RAW-bestanden van de Canon EOS 5D Mark III kunnen lezen. De informatie van Apple is dan ook precies dat:


RAW-compatibiliteitsupdate 3.12 voor digitale camera's

Deze update breidt de RAW-compatibiliteit van Aperture 3 en iPhoto '11 uit met de volgende camera:

- Canon EOS 5D Mark III

Raadpleeg voor meer informatie over ondersteunde RAW-structuren http://support.apple.com/kb/HT4757?viewlocale=nl_NL.

Deze update is ook op het web te vinden en wel op deze pagina. Daar staat op dit moment trouwens de verkeerde informatie (ze hebben het daar nog over versie 3.11), maar de update die je via die pagina naar binnen kunt halen is wel degelijk versie 3.12.

Deze update is 7,5 MB 'groot' en je moet er minimaal Mac OS X 10.6.8/Snow Leopard of OS X Lion 10.7.1 of later voor op je Mac hebben staan.

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 06 Apr 2012 11:54
Hoewel we niet weten hoe belangrijk deze Java-update is, Apple had er tenslotte ook gisteren al een voor ons klaar staan, hebben we deze toch ook meteen maar als urgent gemarkeerd, omdat er al een aantal Macs door de Java-Trojan die op het moment de ronde doet geïnfecteerd zijn.

De informatie van Apple bij deze update kan je hieronder lezen:


Java voor OS X 2012-002 verbetert de compatibiliteit, beveiliging en betrouwbaarheid door Java SE 6 bij te werken naar 1.6.0_31.

Stop alle webbrowsers en Java-programma's voordat u deze update installeert.

Zie http://support.apple.com/kb/HT5055?viewlocale=nl_NL voor meer informatie over deze update.

Zie http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL voor informatie over de beveiligingsaspecten van deze update.

Als je Java geïnstalleerd hebt dan zal deze update ook in Software Update verschijnen, maar de updates staan ook op het web bij Apple, op deze pagina.

Als je wilt weten of je Java op je Mac hebt staan dan kan je daar achter komen door in het programma Terminal 'java -version' (zonder aanhalingstekens) te zetten gevolgd door de Return-toets.

Standaard staat Java trouwens op Macs met Mac OS X 10.6/Snow Leopard en niet op Macs met OS X 10.7/Lion. Met andere woorden, als je Lion gebruikt en daar staat Java op dan heb je dat er hoogstwaarschijnlijk zelf opgezet.


Update: Inmiddels zijn meer details over deze update te lezen op deze pagina.

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 05 Apr 2012 15:18
Als je graag je iPhone of je iPad wilt gebruiken voor navigatie dan is er op dit moment een aanbieding die volgens ons zeer de moeite waard is.

Want Navigon Europa, dat normaal gesproken 89,99 kost, kan je nu kopen voor maar € 49,99.Het gaat hierbij om een Paas-aanbieding, dus waarschijnlijk dat deze kmende maandag niet meer geldig zal zijn.

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 05 Apr 2012 10:38
FileMaker is een van de meest populaire database-programma's op de Mac, Windows en iOS en van dit programma is een nieuwe versie uit. De lijst van de nieuwe dingen is enorm, dus die gaan we niet allemaal opnoemen, die kan je gewoon hier lezen.

Als je geen zin hebt om zo'n lange lijst door te werken, dan kan je ook op deze pagina terecht, daar kan je een hoop voorbeelden zien van wat er allemaal nieuw is in deze versie. En omdat die pagina het allemaal visueel presenteert, is dat een stuk prettiger om te bekijken.

Het nieuws wat bij deze release waarschijnlijk nog het meeste aandacht trekt is dat vanaf nu de versie voor iOS gratis is. Goed nieuws volgens ons voor iedereen met een iPhone, een iPad een een iPod touch.

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 05 Apr 2012 10:08
Sommige mensen met een nieuwe iPad hebben ontvangstproblemen als ze die via Wi-Fi verbinden. Dit draadje op de Apple Support Communities is dan ook al 48 pagina's lang en nog steeds groeiende.

Apple is inmiddels hard op zoek naar de oorzaak. Wat die is is nog niet duidelijk, waarbij het niet helpt dat het maar om een klein percentage van de nieuwe iPads gaat die inmiddels verkocht zijn. Het gaat daarbij trouwens alleen om de modellen met alleen Wi-Fi, de iPads met 4G hebben er geen last van, ook niet als ze alleen maar via Wi-Fi verbonden zijn.

Inmiddels is er een support-document gefotografeerd waarop te lezen is dat Apple actief bezig is met het onderzoeken van deze problemen.(klik op het plaatje voor een grotere versie)


Daarop zien we dat Wi-Fi modellen met problemen onderschept (captured) moeten worden, wat betekent dat ze meteen ingenomen worden en de bezitters een nieuwe iPad krijgen. We hopen dat het beleid bij ons hetzelfde is, maar we hebben nog weinig van deze problemen bij ons gehoord.

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 05 Apr 2012 09:45
Hoewel fotoboekenproducent Albelli in het begin geen software voor de Mac had hebben ze sindsdien hun leven gebeterd en bieden ze nu ook voor Mac-gebruikers de mogelijkheid om online een fotoboek te maken en af te laten drukken.

Meerdere van mijn stagiaires hebben in het (recente) verleden fotoboeken bij Albelli af laten drukken en ik ben altijd verrast geweest over het goede resultaat, en het lijkt me altijd goed nieuws als er meerdere aanbieders zijn naast Apple zelf.

Onlangs heeft Albelli een nieuwe versie gelanceerd van de Mac-versie van hun fotoboekenprogramma. Verbeteringen ten opzichte van de vorige versie zijn onder andere meer uitlijnmogelijkheden voor foto's en tekst, en de mogelijkheid om kleurkaders toe te voegen.

De nieuwe versie van hun programma is, zoals altijd, gratis te downloaden op www.albelli.nl/mac.

Het is de bedoeling dat wij binnenkort ook een fotoboek zullen samenstellen en daar een korte review over zullen schrijven, als het zover is dan is dat natuurlijk ook te lezen op MacFreak.

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 05 Apr 2012 08:31
We publiceerden gisteren dit nieuwsbericht met de titel 'Belangrijke Java update voor Snow Leopard en Lion' en het lijkt er op dat we die titel niet voor niets hadden gekozen.

Want die update was bedoeld om de Mac Flashback Trojan te stoppen, en inmiddels lijkt het er op dat al meer dan een half miljoen Macs daar last van hebben. En dat aantal loopt natuurlijk alleen maar verder op als niet iedereen zo snel mogelijk deze update installeert.

Mocht je willen weten of je zelf de klos bent, op deze pagina van F-Secure kan je lezen hoe je er achter kan komen of je deze Trojan wel of niet op je Mac hebt.

Het lijkt er in ieder geval op dat je immuun bent als je Little Snitch, Xcode, VirusBarrier X6, iAntiVirus, Avast!, ClamXav, HTTPScoop of Packet Peeper op je Mac hebt staan, want als de Trojan daar de benodigde bestanden van tegenkomt dan installeert hij zichzelf niet, maar verwijdert hij zichzelf meteen weer.

Verder lijkt het de moeite om iedereen er even aan te herinneren dat Java sinds Lion niet meer standaard op je Mac geïnstalleerd staat. Mocht je willen weten of dat wel zo is, dan kan in het programma Terminal 'java -version' (zonder aanhalingstekens) zetten gevolgd door de Return-toets.

Als Java op je Mac staat, dan zal je daarna meteen zien welke versie dat is.


met dank aan forumlid FanBoy voor het doorgeven van het Terminal-commado

Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Next page
» You can also retrieve older items : Read
» © All content and copyrights belong to their respective authors.«
» © FeedShow - Online RSS Feeds Reader