• Shortcuts : 'n' next unread feed - 'p' previous unread feed • Styles : 1 2

» Publishers, Monetize your RSS feeds with FeedShow:  More infos  (Show/Hide Ads)


Date: Wednesday, 16 Apr 2014 08:46
Under Hackaway #1, på temat "Hack the news", hackade jag ihop sajten Opinionsbildare.se som visar nyhetstweets från opinionsbildande personer. Sajten uppdateras hela tiden, och kan vara lite kul att kolla in.

Men. Jag började även bygga på ett lite större projekt vid namn Kvalitetsnyheter.se - en sajt som samlar svenska kvalitetsnyheter i form av reportage och analys.

Bakgrunden är att jag själv börjar tröttna på mycket av den journalistik som just nu dominerar på nätet. Inte minst journalistik som jagar efter klick och delningar med hjälp av lockande rubriker, men tunt innehåll. Här är jag ju själv delansvarig, som grundare av SocialaNyheter.se. Jag hoppas således att det finns ett behov av en slags motvikt - en  sajt som enbart lyfter fram kvalitetsjournalistik i form av reportage, riktiga gräv och bra analyser.

Initialt försökte jag låta sajten automatiskt hitta kvalitetsnyheter, men det visade sig vara lättare sagt en gjort (surprise!). Så nu har jag ett helt nytt upplägg. Vilka nyheter som hamnar på sajten är nu en helt manuell process, där du som har Twitter kan hjälpa till att rösta på vilka artiklar som ska vara med. 

Än så länge är inte Kvalitetsnyheter.se öppen för allmänheten, men om du är intresserad av kvalitetsjournalistik och vill testa sajten innan alla andra så skicka mig en tweet på @tedvalentin, så får du lösenordet

Du kan tweeta mig med knappen nedan:
Snabbläs detta blogginlägg
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 15 Apr 2014 10:38

Hackaway #1, "Hack the news" är över. Det blev en fantastisk helg på Ekskäret  i Stockholms Skärgård. Stort tack till mina medarrangörer, Jonny och Martina, sponsorn Schibsted - och framför allt till alla deltagare som tog fram väldigt spännande appar och tjänster.

Totalt hade vi cirka 150 sökande till Hackaway #1, varav drygt 40 kunde följa med. Här är alla projekten som togs fram under helgen:
Några instagram-bilder, i omvänd tidsordning:
View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">

Jag hoppas vi ses på nästa Hackaway. Följ gärna Hackaway på Facebook. :)
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 08 Apr 2014 08:14
Senaste numret av Besöksliv handlar om hur besöksnäringen jobbar med sociala medier. Precis som till förra årets specialnummer har jag till hjälpt till genom att ta fram ett antal topplistor som visar vilka som är de populäraste restaurangerna, barerna, hotellen, campingarna m.m. i Sverige. Baserat på checkins och likes på Facebook.
Sebastian läser Besöksliv.
Datan kommer från mina nya sajter  - Restaurangtoppen.se, Populärahotell.se m.fl. På Besöksliv.se kan ni se alla topplistorna, och läsa ledaren om hur viktigt där är för restauranger och andra besöksmål att jobba medvetet med sociala medier - fram för allt Facebook.


Johan Såthe och de andra på Besöksliv lyckades göra ett riktigt kul och matnyttigt nummer. Och för mig är det kul att se hur det även går att göra riktigt bra journalistik av datan från Restaurangtoppen och mina andra nya sajter!
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 01 Apr 2014 11:59
Det har äntligen blivit dags att lansera Restaurangtoppen.se - sajten som kanske är "kronan på verket" bland mina senaste sajter där man kan hitta allt från caféer, barer, frisörer, gym och teatrar. Jag är väldigt, väldigt glad att få släppa den här sajten!

 Restaurangtoppen

Precis som med de andra sajterna funkar Restaurangtoppen bäst om du loggar in med Facebook. Då får du se vilka restauranger som är populära bland dina vänner.


Ett annat viktigt användningsområde för Restaurangtoppen är att hitta restauranger i närheten. Något som funkar som bäst om du använder sajten i mobilen. Jag testade själv funktionen igår, vilket ledde till ett besök på Indian Garden i nybyggda Krinstinebergs Strand. En av Stockholms bästa indiska restauranger, visade det sig!

Precis som med Populäracafeer.se så vågar lova att Restaurangtoppen.se redan är en av Sveriges bästa restaurangsajter. Och under våren kommer jag att släppa ett antal nya smarta funktioner på sajten, som kommer att göra den ännu bättre.

Om det är någon funktion du efterfrågar på Restaurangtoppen, skriv gärna en kommentar. :)


Tweeta om detta:
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 20 Mar 2014 15:01
If we took a hackaway
Just one day out of life
It would be
It would be so nice


Last day to apply for Hackaway #1, "Hack the news" together with Schibsted, is tomorrow. Go to the official site and  Apply now. :)

Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 18 Mar 2014 09:34
Idag är det officiell lansering av min senaste sajt, PopuläraTeatrar.se. Nu kan du ta reda på vilka teatrar som är populärast i Sverige - och bland dina vänner.


Just nu är det Göteborgsoperan och Chinateatern som ligger i topp i Sverige.

PopuläraTeatrar är ju en ganska nischad sajt, och jag förväntar mig inte miljontals besökare. Men jag tyckte ändå att det var kul att släppa den. För 5-6 år sedan var jag i inledande samtal med Riksteatern om att bygga en teatersajt, men det rann ut i sanden, då, eftersom det var svårt att ens få fram en lista på alla teatrar i Sverige. Så det kändes kul att då återvända och realisera en "gammal" idé.


En sak som skulle göra PopuläraTeatrar ännu mer användbar vore naturligtvis om den även visade aktuella föreställningar, vilka av ens vänner som varit på föreställningarna och hur populära föreställningarna är, i allmänhet. Jag är sugen på att försöka fixa det i en en version två av sajten.

Återigen, jag förväntar mig ingen massiv rusning av besökare till sajten. Men det vore helt enkelt lite skoj med ett modernt verktyg som gjorde det lättare för folk att hitta intressanta teaterföreställningar.

Jag har alltid irriterat mig lite på att det krävs så mycket jobb att ta reda på vilka aktuella teaterföreställningar man borde gå på. I dagsläget behöver man antingen lusläsa kultursidorna eller ha en kompis i teaterbranschen som kan berätta vilka som är höjdpunkterna. Det är få unga människor som har det tålamodet eller de kontakterna.

I övrigt verkar det som att teaterintresset i Sverige peakar i november-december (och bottnar under sommarmånaderna). I alla fall om incheckningarna på Operan är representativa för intresset i stort.


Har du som läser detta någon kontakt inom teaterbranschen? I så fall får du gärna tipsa dem om sajten. All draghjälp är mycket uppskattad. :)
Tweeta om detta:
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 12 Mar 2014 10:34
Jag är otroligt glad att äntligen få presentera Hackaway - Sveriges (och kanske världens?!) roligaste hackathon-koncept.


Hackaway är en serie hackathons där den gemensamma nämnaren är att inget Hackaway är det andra likt. Framför allt sker varje hackathon på en ny och i förväg hemlig plats, vilket gör att varje Hackaway har potentialen att blir ett ganska unikt litet äventyr.

Det allra första eventet, Hackaway #1, går av stapeln om ganska exakt en månad, helgen den 11-13 april. Du kommer att bli upp-plockad någonstans i Stockholms-området.

Temat för detta första event är "Hack the News", och vi har teamat ihop med Schibsted, Sveriges mest innovativa mediabolag, som kommer att hänga med och berätta om de trender som formar framtidens medietjänster. Vi kommer även ha med en del av de duktiga utvecklarna bakom Omni.se, Aftonbladet.se och Politism.se!

Jag ska snart berätta mer om hur konceptet Hackaway vuxit fram.

Men först: Om du är en skaparglad web- eller app-utvecklare, designer eller kreatör - gå genast in och anmäl dig. Du kan anmäla dig solo, eller i ett lag om upp till tre personer. Målsättningen är att försöka skapa och lansera en fungerande tjänst på hacket. Du behöver inte i förväg veta vad du vill bygga, men det är bra om du redan nu börjar fundera på hur man kan skapa nya kreativa nyhetstjänster, som kan ta över världen.

Hackaway #1 är gratis, och det finns dessutom fina priser att vinna. Antalet deltagare är dock begränsat - bara 40 personer! - så var gärna tydlig i din anmälan varför just du ska få följa med! Hoppas vi ses!

Anmäld dig till Hackaway #1 här: http://www.hackaway.comAuthor: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 24 Feb 2014 13:53
Hittade den här smarta kartan över över hur många som använder internet i olika länder (samt hur stor andel av befolkningen som kopplat upp sig).

Tyskland är exempelvis stort (men mättat, de flesta är redan uppkopplade). Nigeria är ungefär lika stort som Tyskland (men har väldigt mycket tillväxtpotential kvar).


Data från juni 2013.
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 19 Feb 2014 11:00
Idag lanserar jag officiellt café-sajten PopuläraCaféer.se. Redan från dag ett hoppas jag att detta är en av Sveriges bästa café-sajter. Om ni läser på så ska jag berätta varför.


Målsättningen med den här sajten är att den ska funka lika bra ute på landet som den gör i Stockholm, Göteborg och Malmö. Så här ser sajten ut om du vill letar efter ett fik i närheten av Mariatorget i Stockholm, med hjälp av mobilen:


Om du loggar in med Facebook så kan du även se vilka ställen dina vänner besökt. Testa själv! Så här ser det ut för min del kring Mariatorget:


Hur bra är den här sajten? Riktigt riktigt bra, skulle jag själv säga. Min målsättning är att PopuläraCaféer.se ska bli Sveriges bästa cafésajt, bättre än både Cafekartan.se (som jag själv driver) och Foursquare. Samt bättre än Reco.se, Eniro.se, och Hitta.se - men över dessa tjänster vinner nästan vem som helst på walk-over.

Låt oss ta café-sökningen kring Mariatorget som exempel! Jag fikar en hel del själv och tycker att jag har bra koll på vilka ställen som borde vara med på en lista för över bästa caféerna kring Mariatorget. Om någon frågade mig skulle jag säga att de sex bästa caféerna kring Mariatorget är:

Så, låt oss jämföra några olika tjänster för att hitta de bästa caféerna nära Mariatorget.


1. Cafekartan.se:Cafekartan får med mina sex favoritcaféer bland de första 30 resultaten. Men den inbördes ordningen är inte perfekt. Den stora fördelen med Cafékartan är att alla caféer är med, och att det finns väldigt gott om recensioner.  Men oavsett om man sorterar efter närhet eller efter bäst betyg, så får man göra en hel del eget detektivarbete (läsa en del recensioner) för att försöka förstå vilket ställe som verkligen är bäst.

2. Foursquare: 


Tjänsten Foursquare är min verkliga konkurrent vad det gäller kvalité på sökresultaten. Fem av de sex caféer som jag tycker är bäst ligger även i topp i deras lista. Ett mycket gott betyg, alltså. Men  Foursquare har även ett antal nackdelar, som gör att jag sällan använder tjänsten. Du måste ha deras app installerad, och att söka sig fram till caféer nära Mariatorget är inte jätte-enkelt. Personligen tycker jag inte att Foursquare klarar "mamma-testet" (=så enkelt att min mamma kan använda det).

3. Reco: 

Den svenska tjänsten Reco.se tar jag mest med för att visa på ett ganska uselt exempel. Sökningen för caféer kring Mariatorget ger fem resultat (varav bara tre är caféer). Ingen av mina sex favoritcaféer finns med på listan. Högst upp placeras ett sponsrat resultat, "Reco tipsar om", som leder till ett café i Vasastan. Suck. Det här är ett resultat som stjälper mer än det hjälper.


4 & 5. Eniro.se + Hitta.se: 


Ursäkta mig, men resultaten man får från Eniro.se (som är värderat till fem miljarder på börsen!) och Hitta.se (som ägs av Sveriges största mediebolag, Schibsted) så usla att de inte ens är värda att nämnas.

6. PopularaCaféer.se: 


PopuläraCafeér.se placerar fem av mina sex favorit-caféer på topp 10. Det är ett riktigt bra resultat, nästan i klass med Foursquare. Fördelen, gentemot Foursquare, är att det är betydligt enklare att använda PopularaCaféer.se. Du behöver inte installera någon app, och eftersom sajten är specifikt utformad för att hitta caféer, kan du i princip inte misslyckas.

------

Så vad säger ni? Tycker ni att jag missat någon tjänst som skulle kunna mäta sig i konkurrensen?  Håller ni med om att PopuläraCaféer är Sveriges bästa café-sajt? I så fall får ni gärna like:a den på Facebook, eller twittra om den. :)Tweeta om detta:
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 17 Feb 2014 09:16
Idag släpper jag en ny hotell-sajt vid namn PopuläraHotell.se.


Det här är en sajt som blir riktigt bra i flera bemärkelser:  
 1. Den  ser bra ut 
 2. Den är komplett med 2600 hotell i Sverige
 3. och korrekt  - hotellen som toppar listorna är verkligen de bästa hotellen
 4. och social - massor med info om vilka hotell dina vänner besökt
Som ett exempel. Så här topplistan över de mest populära hotellen i Göteborg ut:Clarion Hotel Post, Gothia Towers, Avalon Hotel och Elite Park ligger i topp. Det känns ju ganska rättvist. Jag har bott på alla fyra, och tycker att listan känns vettig. :)

I Sverige som helhet är det Clarion Hotel Post som toppar (igen), följt av Grand Hotel Stockholm Gothia Towers (igen) och Scandic Grand Central.


Så här ser det ur för ett hotell som är populärt bland mina vänner. 52 av mina vänner har besökt Scandic Grand Central...


En grej som jag är extra nöjd med är att du t.ex. söker efter hotell kring Stureplan, Zinkensdamm,  Östermalm eller Norra Bantorget så anpassar sig sökradien och blir ganska snäv (cirka 500-800 meter). Men om du söker hotell i Visby, Trosa, i Sandhamn eller på Gotland så anpassar sig sökradien (mellan cirka 10 km och 80 km).  Ganska nice. Testa själv!

Topplistan över de mest populära hotellen i Sverige, Stockholm, Göteborg, Malmö (etc) uppdateras varje vecka på torsdagsmorgnar.

Kom gärna med feedback på hur sajten skulle kunna bli bättre. Någon funktion ni saknar? Om det (mot förmodan) skulle saknas något hotell i Sverige, säg till!...eller dela denna nyhet på Twitter :)
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 12 Feb 2014 11:30
En ny grej på SocialaNyheter.se! Nu har jag lagt in en animerad visualisering av ett hett nyhetsämne under det senaste dygnet högst upp på sajten. Vilka ämnen som är heta ändras löpande. :)

Några heta ämnen under det senaste dygnet har varit Jens Spendrup (angående hans stora feminist-grode-uttalande):


OS i Sotji (angående gay-rättigheter, skidåkaren Northug, och stadens hundar):


 och Alice Babs (angående hennes bortgång):


Jag har skrivit en algoritm som plockar fram automatiskt plockar fram de hetaste ämnena. Om inget ämne är tillräckligt hett, så visas de nyheter som delas mest under det senaste dygnet.

Min målsättning med SocialaNyheter.se just nu är att...
 • Göra det till en sajt som du vill återkommer till ofta, för att se vad det snackas om!
 • Vara den nyhetsajt som tydligast visar hela bilden angående akutella frågor. Speciellt vad det gäller politiska frågor så tycker jag att det finns med en möjlighet att visa på bredden i perspektiv, och fånga upp många olika åsikter.
Hoppas ni gillar den nya visualiseringen! Observera att den bara visas om du surfar in med datorn (och alltså inte i mobilversionen av sajten.)

SocialaNyheter.se är verkligen ett "work-in-progress", så ni får ha överseende med att sajten är lite ful. Och kom gärna med feedback, jag är väldigt öppen för både kritik och önskemål. :)

Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 07 Feb 2014 09:50
Idag är det dags för lansering för min senaste sajt - PopuläraMuseer.se.

Med den här sajten så kan du se vad det finns för muséer runt om i hela Sverige. Bara i Stockholm så listar sajten 171 olika muséer. Det populäraste muséet i Sverige är just nu Thielska Galleriet på Djurgården i Stockholm. Grattis!

Topplistan baseras på Facebook-likes och "checkins", och uppdateras varje vecka.

PopuläraMuseer.se blir extra bra om du loggar in med Facebook. Då kan du se vilka muséer som är mest populära bland dina vänner.


Du kan även använda sajten för att hitta muséer i närheten - lite extra praktiskt om du surfar in med din mobiltelefon. Själv blir jag sugen på att springa bort till Kungliga Myntkabinettet, som bara ligger runt hörnet från vårt kontor.


Den här sajten är bygd på samma tekniska plattform för mina sajter för frisörer, gym och barer.

Om du har egna erfarenheter av muséer runt om i Sverige så får du gärna recensera eller kommentera de muséer du själv besökt. Du blir sajten bättre för alla.

En sista liten grej som jag vill puffa för. Du kan använda sajten för att se andra muséer som populära bland dem som besöker ett visst museum. Så här ser det exempelvis ut för Liljevalchs konsthall.


De som går till Liljevalchs besöker alltså ofta Fotografiska, Kontakademien, Spritmuseum (i närheten) och Bonniers Konsthall. Makes sense, eller hur?

Om du gillar sajten så får du gärna ge den tummen upp även på Facebook. :)

Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 04 Feb 2014 14:49
Jag vet inte om ni minns det, men för snart fyra år sedan gjorde DI Weekend ett stort reportage om  Grötentreprenörerna.
"De titulerar sig lite skämtsamt grötentreprenörer eftersom de har låga kostnader – dator och webbhotell kostar bara några hundralappar i månaden – och därför inte behöver mer kapital än vad som krävs för att de ska kunna äta sig mätta på morgonen."
Jag vet att många läste det där reportaget och tyckte att det var kul och inspirerande. Själva spänningen i storyn var kontrasten mellan "stora web-projekt med riskkapital" å ena sidan och, å andra sidan, folk som sitter hemma eller på fik och bygger saker helt själva utan något riskkapital alls. Grötentreprenörerna, alltså!


Nu för tiden är det tyst om grötentreprenörer. Istället skrivs det desto fler tidnings-spalter om startups. Startups har  nu vuxit till ett alldeles eget litet ekosystem i Sverige - med meetups, events, företag, inkubatorer och journalister. De flesta teknikjournalister tar säkert för givet att en "grötentreprenör" idag är en person som vill ha - men ännu inte fått - riskkapital. En person som är på väg mot en "riktig" startup.

Och jo, visst kan det vara så. Men det finns också något som man missar, om man bara anlägger det perspektivet. Jag tror att...

Grötentreprenörskapet handlade om att bygga något själv, att tjäna pengar med hjälp av sin egen kreativitet och att uppnå friheten att jobba hur, när och var man vill. Om det fanns någon bok som sammanfattade rörelsen så var det väl "The four hour work week".

Startups å andra sidan handlar mer om att "ta över världen", få exponentiell tillväxt, anställa en massa folk, ta in riskkapital och jobba dygnet runt, för att slutligen, efter ett antal riskkapitalrundor, eventuellt kunna checka ut och bli miljardär. Om det finns någon person som sammanfattar det hela så är det väl Mark Zuckerberg (eller Daniel Ek då, i Sverige).

Man kan säkert beskriva det här på andra sätt, men min poäng är att det finns en ganska stor kontrast mellan de här olika perspektiven på vad det är som är målet med det hela.

För min egen del så är jag nu tillbaka i grötentreprenörskapet, efter en lång startup-resa. Jag uppskattar min återvunna frihet. Jag kan hämta på dagis när jag vill, och jag bryr mig inte alls längre om vad det står på TechCrunch. Det känns toppen. Jag har det roligare än någonsin på jobbet, slipar dagligen på mina programmeringskunskaper, och har en massa kul projekt.

Här är de personer i Sverige som inspirerar mig mest idag:
 • Jonas Lejon. Driver precis som tidigare massor av olika sajter. Den senaste i raden heter Hittarabatt.se och samlar rabattkoder från butiker på och utför nätet. Nästan varje gång jag träffar Jonas lär jag mig något nytt. Det är ganska magiskt!
 • Anton Johansson. Har startat Osom (en startup!) och går att lyssna på på Startuppodden. Det jag helst hör honom berätta om är hans projekt som inte bygger på riskkapital. Hans sajt Headler.se säljer bland annat iphone-hörlurar och Urbanears. Men kolla även in Osom Laundry. Sign me up!
 • Tomas Wennström. Sweden Social Web Camp-grundaren som även låg bakom HittaRecept.se Han startade VackertVäder.se (på mitt hackathon 24 Hour Business Camp!) och det är nu en enormt stor vädersajt, med hyperlokalt väder i Stockholm, Göteborg, Malmö och på 100.000+ andra platser. 
 • Susanne Jarl. Recepten.se är en av Sveriges största receptsajter, och jag blir alltid glad när Susanne skriver om sin rekord-trafik kring julen. Susanne kodar och bygger allting själv. Hon bygger dessutom Poworkout.com - en träningsajt (och appar) på engelska. Ochs så en kökshjälps-app, med mera.
 • Jonatan Heyman. Min "vapendragare" som byggt och designat Boutiquehotell.me. (Kanske världens läckraste hotell-sajt där man hittar boutiquehotell i Berlin, London, New York och andra platser.) Men Jonatan har även en andra kul "småprojekt" som postnummer.me och longitude.me 
 • Petter Palander. Har en startup och jobbar på att driva fram ett bra ekosystem för startups i Malmö, bland annat med hjälp av sajten Malmostartups.com. Arrangerade även Location Day, ett gräsrotsevent med fokus på location-tjänster. 
 • Kristofer Björkman. MyNewsdesk-grundaren som nu sitter på Knackeriet och bygger Naturkartan.se och Outdoormap.com
 • TDH. Eller "Thord Daniel Hedengren", som han också heter. Skriver böcker om Wordpress, och driver Appmagasinet.se - en e-posttidning om appar till iOS som utkommer en gång i veckan.
 • Jonny Strömberg & Martina Elm. Jonny skapade Silarapp.com på ett 24HBC, SthlmStartupHack.com driver han tillsammans med Martina Elm & Joakim Ekberg. Jonny, Martina & Johannes Edelstam arrangerar även javascript-konferensen Nordic.js och har en ny spännande tjänst på gång vid namn Confetti!
Jag har självklart bara fått med ett litet urval av alla kul personer. Om du vill tipsa om någon annan person med spännande ett projekt i "gröt-fasen" skriv gärna en kommentar här nedan. (Tipsa gärna om dig själv.)

Angående "grötentreprenör"... så är väl frågan om det begreppet någonsin var tillräckligt sticky. Någon typ av begrepp tycker jag dock fortfarande är på sin plats. Förslag mottages tacksamt.
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 30 Jan 2014 10:57
Min senaste sajt - som jag smyglanserade för ett par dagar sedan - heter PopuläraFrisörer.se.

Som namnet antyder är det en sajt som du kan använda för att hitta frisörer i närheten - med fokus på frisörer som är populära på Facebook. Frisörer som är poppis på Facebook? Ja, faktiskt. Det är intressant nog riktigt många frisörer som jobbar aktivt med sin Facebook-närvaro!


Precis som med mina senaste sajter (för barer och gym) så går det att se vilka ställen ens Facebook-vänner checkat in på. Spännande är att majoriteten av besökarna använder dessa sajter med på sin mobiltelefon. Så här ser det i en iPhone när man letar efter en frisörsalong i Gamla Stan.


Nästa gång du ska klippa dig, hoppas jag att du kollar in PopuläraFrisörer.se och hittar en bra frisör på Södermalm, Östermalm, Kungsholmen, Vasastan, Malmö, Helsingborg eller i Göteborg.

Totalt finns det 1417 olika frisörsalonger på PopuläraFrisörer.se. Mottagandet från frisör-salongerna själva (jag har mailat ett hundratal!) har varit väldigt positivt. Den absolut vanligaste frågan är om det kostar något för dem att vara med på sajten. (Det gör det naturligtvis inte.)

Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 02 Jan 2014 13:19
En dag som denna - efter julhelgens frosserier och årets nyårslöften - är det många som funderar på att börja träna. Vad skulle då passa bättre än en sajt som hjälper dig att hitta populära gym och sportanläggningar i närheten? Och som dessutom visar vilka gym som dina vänner går till? Vore ganska bra, eller hur?

Nu har jag byggt den sajten! Välkommen till PopuläraGym.se.


Genom att logga in med Facebook kan du se vilka gym dina vänner går till:


Precis som med Populärabarer.se (PopuläraGym.se's lite dekadenta systersajt!) så funkar sajten utmärkt även på mobilen.

Även om den här sajtens namn refererar just till gym så inkluderar den även träningsformer som dans, yoga, kampsport, simbassänger med mera. Om du saknar något ställe, säg gärna till!

Så, vad väntar du på? Kolla vilka gym och sport-anläggningar dina vänner hänger på i städer som Stockholm, Göteborg eller Malmö. Eller i ditt närområde - exempelvis Odenplan, Slussen, Hornstull eller Zinkensdamm.

Hoppas ni gillar sajten - och jag önskar er ett hälsosamt 2014!

Och om du gillar PopuläraGym, like:a den gärna på Facebook:

...eller dela denna nyhet på Twitter :)
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 18 Dec 2013 13:21
Igår var det invigningsfest på Knackeriet och release för min nya sajt Populärabarer.se


Populärabarer är en sajt som visar vilka barer, pubar och nattklubbar som är populära på Facebook. Själva grunden i sajten är en popularitets-ranking (mellan 0 och 10) som visar hur populära olika barer är på Facebook, baserat på antalet likes och checkins. Rankingen uppdateras en gång per vecka.

Här är exempelvis de populäraste barerna i Hornstull i Stockholm:


Sajten är väldigt mobil-anpassad, och använder geografisk lokalisering så att du kan hitta populära barer i närheten! (Det funkar även på datorn, förstås, om du har en modern webbläsare.) Så här ser det ut om du kommer till sajten med mobilen:


Du kan även ta reda på mer om varje bar, och se bilder, öppetider, med mera. Ytterligare en bonus är att du kan se hur många checkins och likes olika barer får, varje vecka. Och du kan se vilken tid på dygnet människor checkar in på baren. Exempelvis på Tjoget:


Ganska coolt, men också förhoppningsvis pedagogiskt för bar-ägare, så att de förstår hur de kan få bättre ranking. Det vill säga, genom att arbeta med att få fler checkins och likes på Facebook.

Men nu kommer det bästa... Loggar du in med Facebook så kan du se vilka barer dina vänner checkat in på. Så här ser det ut för mig i Stockholm:


Direkt får du alltså en bra överblick över vilka barer som är populära bland dina vänner!

Jag lanserar Populärabarer.se i samarbete med Besökliv - Sveriges främsta tidning för besöksnäringen.

__________________________________


PS. Populärabarer påminner en del om mina andra kartsajter - Restaurangkartan.seHotellkartan.se med flera. Men detta är alltså en helt ny plattform. Den är helt fristående, både tekniskt och innehållsmässigt, från mina tidigare kartsajter.

Jag har försökt bygga någonting helt nytt - med fokus på mobilen och på det sociala. Designen har jag gjort själv, precis som allting annat.

Nu ska jobba yttterligare några veckor på att göra Populärabarer ännu bättre. Sedan är det inte omöjligt att jag släpper någon liknande sajt, fast för en helt annan ämneskategori.

Om du gillar Populärabarer, like:a gärna på Facebook:

Tweeta om detta:
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 18 Dec 2013 08:42
Igår var det invigningsfest på Knackeriet. (Och releasefest för min nya sajt Populärabarer.se.)

Vad är Knackeriet? Jo, Knackeriet är en lokal i Gamla Stan som jag tagit över med målsättning att skapa en riktigt trevlig mötesplats för webbkreatörer i Stockholm. Duktiga programmerare, designers, app-utvecklare och web-business-personer.


Lokalen är på sju rum & kök, och ligger på ett eget våningsplan i ett anrikt hus på Prästgatan 18. Ett par kvarter från Storkyrkan, Slottet och Riksdagen.


Vissa av mötesrummen kommer man kunna hyra per timme, för mindre möten. Exempelvis det mysiga mötesrummet "Antarktis":


Men man kan även bli VIP-medlem på Knackeriet om använda lokalen fullt ut, så mycket man vill. Hittills är vi 16 medlemmar på Knackeriet, och inom kort kommer det fler. Kolla gärna in sajten Knackeriet.se, om du vill se vilka medlemmarna är:


Om du gillar Knackeriet, like:a gärna på Facebook:


Tweeta om detta:
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 16 Dec 2013 21:14

Imorgon släpper jag en ny sajt. Ska bli kul att se vad ni tycker om den!
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 11 Dec 2013 19:39
Sedan ett par dagar tillbaka går det att söka efter boutique-hotell i hela världenBoutiquehotel.me, hotell-sajten som Jonatan och jag ligger bakom.

Några ställen jag själv skulle vilja bo på någon gång är Soho House i Berlin:


...och The Bowery i New York:


Kolla även in London (111 st), Paris (99 st), Cape Town (27 st), Phuket (21 st) och Oslo (3 st).

Stockholm kvalar in ganska bra med 16 boutique-hotell, ungefär lika många som Amsterdam.

Säg gärna till om du hittar några extra läckra eller unika hotell på sajten. Då kan vi markera dem som "extra intressanta" och visa dem på förstasidan. Än så länge är  det oklart om det finns några ställen i världen som är läckrare än Treehotel i Harads och Fabriken FurillenGotland? Sverige är inte så dumt som destination, ändå.
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 16 Oct 2013 08:56
Igår släppte Jonatan Heyman och jag en ny sajt! Boutiquehotel.me.


Boutiquehotel, för den som inte känner till det, är en slags samlingsterm för läckra hotell med genomtänkta koncept och unik karaktär. Ungefär hotell som är en destination i sig. Det tydligaste exemplen i Sverige är Lydmar och Rival i Stockholm, Fabriken på Furillen på Gotland, Duxiana i Malmö, Elite Plaza i Göteborg.

Ofta handlar det om hotell i de större städerna - men även koncepthotell som Treehotel har vi tagit med (kolla in!). Och i Sverige har vi även tagit med fina herrgårdar och slott. Ställen som Görvälns Slott (fint!) och Häringe Slott. Om du känner till något läckert ställe vi missat, säg gärna till!

Så tanken med sajten är att lista de bästa boutiquehotellen. Men vi tipsar även om bra ställen värda att besöka i närheten - de bästa caféerna, restaurangerna och besöksmålen som ligger i närheten av hotellet. Initialt listar vi hotell och ställen i Sverige - men snart kommer du kunna söka efter hotell i hela världen.

Stor cred till Jonatan som designat och står för den absoluta merparten av all kod. Kolla in den otroligt snygga foto-vyn eller kolla hur fin sajten är i mobilen. :)


Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Next page
» You can also retrieve older items : Read
» © All content and copyrights belong to their respective authors.«
» © FeedShow - Online RSS Feeds Reader