• Shortcuts : 'n' next unread feed - 'p' previous unread feed • Styles : 1 2

» Publishers, Monetize your RSS feeds with FeedShow:  More infos  (Show/Hide Ads)


Date: Wednesday, 25 Jun 2014 09:21
För andra året i rad kör jag den här sommaren ett samarbete med TWILFIT på Badkartan.se.


Twilfit gör en så kallad "takeover" av Badkartan. Sajten blir lite extra somrig och jag tycker att det passar riktigt bra!

En kul grej med Badkartan är att jag nu för tiden har stenkoll på om det är badväder i Sverige eller inte. Är det badväder så använder folk sajten, helt enkelt.

Än så länge har det bara varit rimligt badväder vid tre mycket korta tillfällen i år.


Så här såg det ut förra året:


Riktigt bra badväder förra året blev det inte förrän i juli - men då var det bra badväder nästan hela månaden. (Observera att graferna har olika tidsaxlar.)

Så deppa inte ihop! Det kan bli en riktig badsommar i år också!
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 10 Jun 2014 15:50
En ny funktion (idag!) är att man kan se på mina nya sajter vilka ställen som är nyöppnade. Perfekt om du vill vara först med att hitta nyöppnade restaurangercaféer och barer i Stockholm eller på andra platser i Sverige!


I söklistan kan du se hur nyöppade ställena är. Just nu går det inte att enbart visa nyöppande ställen i söklistan. Men jag ska bygga ihop en "avancerad filtreringsfunktion" som löser det, inom kort. Håll ut, gott folk!

Det här är en funktion som jag själv verkligen sett fram emot - och kommer att använda mycket. Det är kul att ha koll på nyöppnade ställen!

Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 09 Jun 2014 09:59
Idag släpper jag några nya sajter där du kan hitta:

Precis som med de tidigare sajterna så blir dessa sajter ännu bättre om du loggar in med Facebook. Då kan du se vilka skolor, spa-anläggningar och tandläkare dina vänner checkat in hos! 

Om du använder sajten i mobilen så är det enkelt att kolla efter ställen i närheten.


Hoppas du gillar de nya sajterna!
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 02 Jun 2014 10:00
Idag lanserar jag några nya kartsajter där du kan hitta bowlingbanor, bagerier och tatuerare runt om i Sverige.

Tatuerare kanske inte låter som någon jättegrej - men sanningen är att det finns runt 600 tatuerar-studios i Sverige. Som DN skrev nyligen:
" I dag är det medelklassen som tatuerar sig. Barnmorskor, lärare, advokater och hr-chefer. Ingen slipper undan. Ingen skäms längre. På 1970-talet fanns det en enda ”legal” tatuerare i Stockholm. I dag lokaliserar man lätt ett 60-tal. Många av dem finns på Södermalm. Och om du går på en badstrand en solig sommardag utanför vilken småstad som helst får du leta efter en icke-tatuerad kropp."
I Stockholm finns det runt ett 100-tal tatuerar-studios, och det finns många även i Göteborg och Malmö.

Glöm inte att logga in med Facebook - så att du får se vilka tatuerare, bowlingbanor och bagerier dina vänner besökt. Hoppas du gillar dom nya sajterna!


Vill du supporta så gillar gärna sajten på Facebook (nedan).

Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 28 May 2014 08:35
Idag lanserar jag några nya kartsajter. För dig som vill hitta golfbanor, campingplatser och... yoga-studios & pilates. :)


Att yoga är en stor grej fattade jag egentligen först när jag började bygga den här sajten. Jag har inte riktigt tänkt på det som en egen nisch tidigare, men det visar sig att det finns massor med yogastudios runt om i Sverige. I alla fall i storstäderna, Stockholm Göteborg & Malmö.

Hoppas ni gillar sajterna. Om du vill vara snäll får du gärna gilla någon av dem på Facebook. Det kan du göra nedan :)
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 26 May 2014 08:55
Idag lanserar jag några nya nischade matsajter. Med hjälp av SushitoppenPizzatoppen och Snabbmatskartan kan du nu snabbt och enkelt kan hitta sushi, pizza och snabbmat i närheten!Som vanligt så kan du loggar in med Facebook om du vill se vilka ställen dina vänner besökt. Då kommer du att uppleva sajterna som roligare och ännu mer användbara. 
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 13 May 2014 08:47
Nu ger jag mig in i "biblioteksinformations-branschen".

Nu har jag nämligen lanserat Bibliotekskartan.se, som hjälper dig hitta till bibliotek i Sverige.


Sedan tidigare finns det faktiskt en sajt som heter bibliotekistockholmslan.se och som hittar bibliotek i Stockholmsområdet. Jag tror dock inte att konkurrensen blir stenhård, och Bibliotekskartan guidar ju till bibliotek även i Malmö, Göteborg, Gotland och ja, över hela landet, som sagt.

Och om du loggar in med Facebook kan du se vilka bibliotek dina vänner besöker.

Detta blir nog inte min mest kommersiella sajt, direkt. Men kan man kan hjälpa folk att hitta till bibliotek, museer och teatrar så är det ju kul.

Om du har några kopplingar till folk i biblioteksbranschen så får du gärna tipsa dem om sajten. Du kan även like:a sajten på Facebook, se nedan. :)
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 08 May 2014 12:13
Kul video om "internet", från 1994.


För övrigt släpper jag en ny sajt idag. PopuläraBad.se, med 2436 badplatser och badhallar i Sverige.
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 06 May 2014 11:17
För någon vecka sedan skrev jag om Kvalitetsnyheter.se.

Bakgrunden är att jag själv börjar tröttna på mycket av den journalistik som dominerar nätet just nu - kortfattade, snabbt skrivna texter, och inte minst artiklar som jagar efter klick och delningar med hjälp av lockande rubriker, men tunt innehåll. Här är jag ju själv delansvarig, som grundare av SocialaNyheter.se.

Jag tycker således att det finns ett behov av en motvikt. En sajt som enbart lyfter fram kvalitetsjournalistik i form av reportage, gräv och bra analyser. Nästan varje dag så publiceras det några längre reportage i svenska tidningar; texter som man märker att det tagit resurser (tid, pengar, resor och research) att skapa. Det är tråkigt är att dessa texter är så svåra att hitta på tidningarnas sajter, och att de har en tendens att drunkna och snabbt försvinna i informationsfloden.

Bra reportage har lång livstid, de blir inte gamla lika snabbt som "vanliga" nyheter. Men på tidningarnas egna sajter är det svårt att hitta texter som är mer än ett dygn gamla.

Kvalitetsnyheter.se samlar därför kvalitetsnyheter på ett och samma ställe.

Så här funkar det:
  • Du som använder Twitter kan hjälpa till att hitta bra reportage, grävande texter och analyser på svenska.  Du twittrar helt enkelt länken till artikeln och lägger till hashtaggen #kvalitetsnyheter.
  • På sajten Kvalitetsnyheter.se samlas alla artiklar som markerats med denna hashtag. Alla som använder sajten kan sedan "rösta upp" de artiklar som ni har högst läsvärde. 
Kvalitetsnyheter.se är i högsta grad en sajt i "beta". För att sajten ska fungera krävs det att ett litet gäng personer hjälper till, och då och då twittrar länkar med hashtaggen #kvalitetsnyheter. Sajten kommer säkert ha en del barnsjukdomar, som att folk twittrar skräpiga nyheter, eller rasistiska länkar med hashtaggen. Dessa problem får jag i så fall ta itu med allt eftersom.

Jag hoppas att några av er som läser det här vill hjälpa till att Kvalitetsnyheter.se till en bra sajt. #kvalitetsnyheter är hashtaggen. Det hänger på er.

Så här ser det ut på Twitter:
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 05 May 2014 12:14
Just nu jobbar jag hårt med att göra Restaurangtoppen.se, PopularaFrisörer.se, PopuläraBarer.se, PopuläraHotell.se och mina andra nya sajter mer användarvänliga.

Den senaste förbättringen: aktuella öppettider. Nu kan du enkelt se vilka restauranger som har öppet för lunch, om butiken håller på att stänga för dagen, eller om om museéet har måndags-öppet.

Här ett exempel med restauranger i Gamla Stan:


Lättöverskådligt och användbart. Tycker i alla fall jag ;)
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 30 Apr 2014 12:13
Häromdagen fick vi en väldigt fin tavla till Knackeriet. Det är Edelströmska Galleriet som tagit fram en mycket begränsad upplaga ( = 1 exemplar ) av fasadritningen till vår byggnaden i Gamla Stan. Väldigt fint!!


Huset i bakgrunden har inget med saken att göra. Det är Landstingshuset, inte Knackeriet...

Kan även passa på att rekommendera Edelströmska Galleriets andra fasadmotiv från andra stadsdelar i Stockholm. Fina fasader från Kungsholmen, Söder, Vasastan med mera.


http://edelstromskagalleriet.se/product/sthlm_kungsholmen
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 16 Apr 2014 08:46
Under Hackaway #1, på temat "Hack the news", hackade jag ihop sajten Opinionsbildare.se som visar nyhetstweets från opinionsbildande personer. Sajten uppdateras hela tiden, och kan vara lite kul att kolla in.

Men. Jag började även bygga på ett lite större projekt vid namn Kvalitetsnyheter.se - en sajt som samlar svenska kvalitetsnyheter i form av reportage och analys.

Bakgrunden är att jag själv börjar tröttna på mycket av den journalistik som just nu dominerar på nätet. Inte minst journalistik som jagar efter klick och delningar med hjälp av lockande rubriker, men tunt innehåll. Här är jag ju själv delansvarig, som grundare av SocialaNyheter.se. Jag hoppas således att det finns ett behov av en slags motvikt - en  sajt som enbart lyfter fram kvalitetsjournalistik i form av reportage, riktiga gräv och bra analyser.

Initialt försökte jag låta sajten automatiskt hitta kvalitetsnyheter, men det visade sig vara lättare sagt en gjort (surprise!). Så nu har jag ett helt nytt upplägg. Vilka nyheter som hamnar på sajten är nu en helt manuell process, där du som har Twitter kan hjälpa till att rösta på vilka artiklar som ska vara med. 

Än så länge är inte Kvalitetsnyheter.se öppen för allmänheten, men om du är intresserad av kvalitetsjournalistik och vill testa sajten innan alla andra så skicka mig en tweet på @tedvalentin, så får du lösenordet

Du kan tweeta mig med knappen nedan:
Snabbläs detta blogginlägg
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 15 Apr 2014 10:38

Hackaway #1, "Hack the news" är över. Det blev en fantastisk helg på Ekskäret  i Stockholms Skärgård. Stort tack till mina medarrangörer, Jonny och Martina, sponsorn Schibsted - och framför allt till alla deltagare som tog fram väldigt spännande appar och tjänster.

Totalt hade vi cirka 150 sökande till Hackaway #1, varav drygt 40 kunde följa med. Här är alla projekten som togs fram under helgen:
Några instagram-bilder, i omvänd tidsordning:
View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">View Photo ">

Jag hoppas vi ses på nästa Hackaway. Följ gärna Hackaway på Facebook. :)
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 08 Apr 2014 08:14
Senaste numret av Besöksliv handlar om hur besöksnäringen jobbar med sociala medier. Precis som till förra årets specialnummer har jag till hjälpt till genom att ta fram ett antal topplistor som visar vilka som är de populäraste restaurangerna, barerna, hotellen, campingarna m.m. i Sverige. Baserat på checkins och likes på Facebook.
Sebastian läser Besöksliv.
Datan kommer från mina nya sajter  - Restaurangtoppen.se, Populärahotell.se m.fl. På Besöksliv.se kan ni se alla topplistorna, och läsa ledaren om hur viktigt där är för restauranger och andra besöksmål att jobba medvetet med sociala medier - fram för allt Facebook.


Johan Såthe och de andra på Besöksliv lyckades göra ett riktigt kul och matnyttigt nummer. Och för mig är det kul att se hur det även går att göra riktigt bra journalistik av datan från Restaurangtoppen och mina andra nya sajter!
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 01 Apr 2014 11:59
Det har äntligen blivit dags att lansera Restaurangtoppen.se - sajten som kanske är "kronan på verket" bland mina senaste sajter där man kan hitta allt från caféer, barer, frisörer, gym och teatrar. Jag är väldigt, väldigt glad att få släppa den här sajten!

 Restaurangtoppen

Precis som med de andra sajterna funkar Restaurangtoppen bäst om du loggar in med Facebook. Då får du se vilka restauranger som är populära bland dina vänner.


Ett annat viktigt användningsområde för Restaurangtoppen är att hitta restauranger i närheten. Något som funkar som bäst om du använder sajten i mobilen. Jag testade själv funktionen igår, vilket ledde till ett besök på Indian Garden i nybyggda Krinstinebergs Strand. En av Stockholms bästa indiska restauranger, visade det sig!

Precis som med Populäracafeer.se så vågar lova att Restaurangtoppen.se redan är en av Sveriges bästa restaurangsajter. Och under våren kommer jag att släppa ett antal nya smarta funktioner på sajten, som kommer att göra den ännu bättre.

Om det är någon funktion du efterfrågar på Restaurangtoppen, skriv gärna en kommentar. :)


Tweeta om detta:
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 20 Mar 2014 15:01
If we took a hackaway
Just one day out of life
It would be
It would be so nice


Last day to apply for Hackaway #1, "Hack the news" together with Schibsted, is tomorrow. Go to the official site and  Apply now. :)

Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 18 Mar 2014 09:34
Idag är det officiell lansering av min senaste sajt, PopuläraTeatrar.se. Nu kan du ta reda på vilka teatrar som är populärast i Sverige - och bland dina vänner.


Just nu är det Göteborgsoperan och Chinateatern som ligger i topp i Sverige.

PopuläraTeatrar är ju en ganska nischad sajt, och jag förväntar mig inte miljontals besökare. Men jag tyckte ändå att det var kul att släppa den. För 5-6 år sedan var jag i inledande samtal med Riksteatern om att bygga en teatersajt, men det rann ut i sanden, då, eftersom det var svårt att ens få fram en lista på alla teatrar i Sverige. Så det kändes kul att då återvända och realisera en "gammal" idé.


En sak som skulle göra PopuläraTeatrar ännu mer användbar vore naturligtvis om den även visade aktuella föreställningar, vilka av ens vänner som varit på föreställningarna och hur populära föreställningarna är, i allmänhet. Jag är sugen på att försöka fixa det i en en version två av sajten.

Återigen, jag förväntar mig ingen massiv rusning av besökare till sajten. Men det vore helt enkelt lite skoj med ett modernt verktyg som gjorde det lättare för folk att hitta intressanta teaterföreställningar.

Jag har alltid irriterat mig lite på att det krävs så mycket jobb att ta reda på vilka aktuella teaterföreställningar man borde gå på. I dagsläget behöver man antingen lusläsa kultursidorna eller ha en kompis i teaterbranschen som kan berätta vilka som är höjdpunkterna. Det är få unga människor som har det tålamodet eller de kontakterna.

I övrigt verkar det som att teaterintresset i Sverige peakar i november-december (och bottnar under sommarmånaderna). I alla fall om incheckningarna på Operan är representativa för intresset i stort.


Har du som läser detta någon kontakt inom teaterbranschen? I så fall får du gärna tipsa dem om sajten. All draghjälp är mycket uppskattad. :)
Tweeta om detta:
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 12 Mar 2014 10:34
Jag är otroligt glad att äntligen få presentera Hackaway - Sveriges (och kanske världens?!) roligaste hackathon-koncept.


Hackaway är en serie hackathons där den gemensamma nämnaren är att inget Hackaway är det andra likt. Framför allt sker varje hackathon på en ny och i förväg hemlig plats, vilket gör att varje Hackaway har potentialen att blir ett ganska unikt litet äventyr.

Det allra första eventet, Hackaway #1, går av stapeln om ganska exakt en månad, helgen den 11-13 april. Du kommer att bli upp-plockad någonstans i Stockholms-området.

Temat för detta första event är "Hack the News", och vi har teamat ihop med Schibsted, Sveriges mest innovativa mediabolag, som kommer att hänga med och berätta om de trender som formar framtidens medietjänster. Vi kommer även ha med en del av de duktiga utvecklarna bakom Omni.se, Aftonbladet.se och Politism.se!

Jag ska snart berätta mer om hur konceptet Hackaway vuxit fram.

Men först: Om du är en skaparglad web- eller app-utvecklare, designer eller kreatör - gå genast in och anmäl dig. Du kan anmäla dig solo, eller i ett lag om upp till tre personer. Målsättningen är att försöka skapa och lansera en fungerande tjänst på hacket. Du behöver inte i förväg veta vad du vill bygga, men det är bra om du redan nu börjar fundera på hur man kan skapa nya kreativa nyhetstjänster, som kan ta över världen.

Hackaway #1 är gratis, och det finns dessutom fina priser att vinna. Antalet deltagare är dock begränsat - bara 40 personer! - så var gärna tydlig i din anmälan varför just du ska få följa med! Hoppas vi ses!

Anmäld dig till Hackaway #1 här: http://www.hackaway.comAuthor: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 24 Feb 2014 13:53
Hittade den här smarta kartan över över hur många som använder internet i olika länder (samt hur stor andel av befolkningen som kopplat upp sig).

Tyskland är exempelvis stort (men mättat, de flesta är redan uppkopplade). Nigeria är ungefär lika stort som Tyskland (men har väldigt mycket tillväxtpotential kvar).


Data från juni 2013.
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 19 Feb 2014 11:00
Idag lanserar jag officiellt café-sajten PopuläraCaféer.se. Redan från dag ett hoppas jag att detta är en av Sveriges bästa café-sajter. Om ni läser på så ska jag berätta varför.


Målsättningen med den här sajten är att den ska funka lika bra ute på landet som den gör i Stockholm, Göteborg och Malmö. Så här ser sajten ut om du vill letar efter ett fik i närheten av Mariatorget i Stockholm, med hjälp av mobilen:


Om du loggar in med Facebook så kan du även se vilka ställen dina vänner besökt. Testa själv! Så här ser det ut för min del kring Mariatorget:


Hur bra är den här sajten? Riktigt riktigt bra, skulle jag själv säga. Min målsättning är att PopuläraCaféer.se ska bli Sveriges bästa cafésajt, bättre än både Cafekartan.se (som jag själv driver) och Foursquare. Samt bättre än Reco.se, Eniro.se, och Hitta.se - men över dessa tjänster vinner nästan vem som helst på walk-over.

Låt oss ta café-sökningen kring Mariatorget som exempel! Jag fikar en hel del själv och tycker att jag har bra koll på vilka ställen som borde vara med på en lista för över bästa caféerna kring Mariatorget. Om någon frågade mig skulle jag säga att de sex bästa caféerna kring Mariatorget är:

Så, låt oss jämföra några olika tjänster för att hitta de bästa caféerna nära Mariatorget.


1. Cafekartan.se:Cafekartan får med mina sex favoritcaféer bland de första 30 resultaten. Men den inbördes ordningen är inte perfekt. Den stora fördelen med Cafékartan är att alla caféer är med, och att det finns väldigt gott om recensioner.  Men oavsett om man sorterar efter närhet eller efter bäst betyg, så får man göra en hel del eget detektivarbete (läsa en del recensioner) för att försöka förstå vilket ställe som verkligen är bäst.

2. Foursquare: 


Tjänsten Foursquare är min verkliga konkurrent vad det gäller kvalité på sökresultaten. Fem av de sex caféer som jag tycker är bäst ligger även i topp i deras lista. Ett mycket gott betyg, alltså. Men  Foursquare har även ett antal nackdelar, som gör att jag sällan använder tjänsten. Du måste ha deras app installerad, och att söka sig fram till caféer nära Mariatorget är inte jätte-enkelt. Personligen tycker jag inte att Foursquare klarar "mamma-testet" (=så enkelt att min mamma kan använda det).

3. Reco: 

Den svenska tjänsten Reco.se tar jag mest med för att visa på ett ganska uselt exempel. Sökningen för caféer kring Mariatorget ger fem resultat (varav bara tre är caféer). Ingen av mina sex favoritcaféer finns med på listan. Högst upp placeras ett sponsrat resultat, "Reco tipsar om", som leder till ett café i Vasastan. Suck. Det här är ett resultat som stjälper mer än det hjälper.


4 & 5. Eniro.se + Hitta.se: 


Ursäkta mig, men resultaten man får från Eniro.se (som är värderat till fem miljarder på börsen!) och Hitta.se (som ägs av Sveriges största mediebolag, Schibsted) så usla att de inte ens är värda att nämnas.

6. PopularaCaféer.se: 


PopuläraCafeér.se placerar fem av mina sex favorit-caféer på topp 10. Det är ett riktigt bra resultat, nästan i klass med Foursquare. Fördelen, gentemot Foursquare, är att det är betydligt enklare att använda PopularaCaféer.se. Du behöver inte installera någon app, och eftersom sajten är specifikt utformad för att hitta caféer, kan du i princip inte misslyckas.

------

Så vad säger ni? Tycker ni att jag missat någon tjänst som skulle kunna mäta sig i konkurrensen?  Håller ni med om att PopuläraCaféer är Sveriges bästa café-sajt? I så fall får ni gärna like:a den på Facebook, eller twittra om den. :)Tweeta om detta:
Author: "noreply@blogger.com (Ted Valentin)"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Next page
» You can also retrieve older items : Read
» © All content and copyrights belong to their respective authors.«
» © FeedShow - Online RSS Feeds Reader