• Shortcuts : 'n' next unread feed - 'p' previous unread feed • Styles : 1 2

» Publishers, Monetize your RSS feeds with FeedShow:  More infos  (Show/Hide Ads)


Date: Tuesday, 22 Apr 2014 08:00
PAMmografie, een nieuwe methode om borstkanker te visualiseren die door onderzoeksinstituut MIRA van de Universiteit Twente en het Medisch Spectrum Twente is ontwikkeld, heeft toegevoegde waarde op bestaande beeldvormende technieken, zoals röntgenmammografie en MRI. Dat stelt Michelle Heijblom die op 23 april, na vier jaar onderzoek, promoveert op de methode. Heijblom voerde in haar promotieonderzoek klinische studies uit op patiënten met verdachte afwijkingen.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 22 Apr 2014 07:57
In het kader van de Landelijke Dag tegen Pesten is vandaag het Platform Cyberpesten van Pestweb gelanceerd: www.digitaalpesten.nl. De Landelijke Dag tegen Pesten staat dit jaar in het teken van online pesten. Het Platform Cyberpesten maakt jongeren, ouders en leerkrachten wegwijs bij online pesten. Het platform is in opdracht van het ministerie van OCW door Pestweb gemaakt en is tot stand gekomen in samenwerking met YoungWorks, MijnKindOnline en Universiteit Twente.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 22 Apr 2014 05:48
Vanaf dinsdag 22 april kunnen middelbare scholieren (4, 5 en 6 VWO) en overige geïnteresseerden online een proefcollege volgen. Het gaat om zes introductielessen van twee bacheloropleidingen aan de Universiteit Twente: Communicatiewetenschap en de opleiding International Business Administration. Ingrid Groenewegen, marketingadviseur bacheloropleidingen: “Doelstelling van deze online introductie-colleges is de studiezoekers alvast een idee te geven wat een bepaalde studie inhoudt. Het biedt een extra handvat bij het maken van de studiekeuze.”
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 18 Apr 2014 10:24
Onderzoekers van de Universiteit Twente zijn door Twitter vanuit dertienhonderd aanvragen geselecteerd voor de Twitter data grant. De data grant houdt in dat de zes winnende onderzoeksinstellingen een heleboel data van Twitter ontvangen op een door hen in het voorstel beschreven onderwerp. Deze data wordt uitgedrukt in Tweets. De onderzoekers van de UT richten zich op de analyse van campagnes om het bewustzijn van kankerscreening te verhogen. In februari maakte Twitter bekend dat zij haar data beschikbaar wilde stellen voor een handvol onderzoeksinstellingen die met een goed onderzoeksvoorstel zouden komen. Hierop kwamen er 1300 voorstellen uit 60 landen binnen. Hoofdaanvrager vanuit de UT en TNO is Tijs van den Broek. Ook onderzoekers Djoerd Hiemstra, Michel Ehrenhard en Ariana Need zijn betrokken bij het succesvolle onderzoeksvoorstel. Naast de Universtiteit Twente krijgen ook onderzoeksinstellingen uit de Verenigde Staten, Engeland, Japan en Australië toegang tot de gegevens.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 17 Apr 2014 13:24
Op 16 april maakte de jury van de denktank Create the UT of Tomorrow bekend wie de winnaars waren van alle inzendingen die tijdens en na 1 april zijn binnengekomen. De jury heeft alle voorstellen beoordeeld op Novelty, Relevance, Workability en Thoroughness. Twee groepen sprongen eruit: de Toxy Turbo’s en Net Worth.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 17 Apr 2014 13:17
Het Green Team Twente, een team van elf UT-studenten dat in mei deelneemt aan de Shell Eco Marathon, presenteert op 23 april 2014 hun vernieuwde waterstofauto: de UTmotive. Met de verbeterde auto  wil het team dit jaar de felbegeerde  ‘1 op 1000’ rijden, waarmee een plek in de top 3 mogelijk is. De nieuwe auto kan zonder te tanken van Enschede naar Parijs rijden en krijgt na de race een RDW-keuring, waardoor de auto officieel de weg op mag.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 17 Apr 2014 12:14
Het Institute for Innovation and Governance Studies (IGS) van de Universiteit Twente en de European Sustainable Energy Innovation Alliance (ESEIA) Organiseren op 24 en 25 april de internationale conferentie Smart and Green Transitions in Cities and Regions. De conferentie zet het thema energietransitie op de kaart voor wetenschappers, bedrijven en overheden.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 16 Apr 2014 19:03
De enorme wetenschappelijke interesse in nanobellen komt voort uit de mogelijke toepassingen ervan in de microvloeistoffysica en uit de wetenschappelijke uitdaging om de fysieke eigenschappen ervan te beheersen. Eén van de meest opvallende eigenschappen van oppervlakte nanobellen is hun bijzonder lange levensduur gezien hun zeer geringe grootte. Dat de stabiliteit zelfs zo groot is dat nanobellen zelfs aan het kookpunt nog stabiel blijven en tot nucleatie van microdruppels leiden, hebben vier UT-onderzoekers van het MESA+ instituut nu laten zien. De onderzoekers publiceerden hun unieke bevindingen over de stabiliteit van de nanobellen in Physical Review Letters.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 16 Apr 2014 09:11
Onderzoeker Tri Minh Ngo van de Universiteit Twente heeft een nieuwe methode ontwikkeld om te controleren of privéinformatie voldoende beschermd is in computerprogramma’s. Zijn  techniek kan gebruikt worden om te controleren of privé-gegevens gelekt kunnen worden en zo ja, om hoeveel informatie het dan gaat. Ook kun je zijn technieken gebruiken om te laten zien waar een eventueel lek zit.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 16 Apr 2014 08:37
Wereldwijd worden universiteiten met elkaar vergeleken in internationale rankings. Hoewel de rankings belangrijk zijn bij de studiekeuze van internationale studenten, geven ze weinig informatie over het onderwijs en de faciliteiten van een universiteit. Om deze reden ontwikkelde de QS Top University World Ranking een aanvulling: QS Stars. Universiteiten die hieraan deelnemen worden onder meer beoordeeld op de kwaliteit van hun onderwijs, internationalisering, innovatie en studie-omgeving. Universiteit Twente behaalde vijf sterren op een maximale score van vijf+ sterren.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 16 Apr 2014 07:09
Alexander Golubov van de Universiteit Twente heeft een prestigieuze megagrant van circa 2,5 miljoen euro toegekend gekregen van de Russische overheid. De grant is bestemd voor de bouw van een nieuw laboratorium bij het Moscow Institute of Physics and Technology, een hoog aangeschreven Russische technische universiteit.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 14 Apr 2014 13:26
De Universiteit Twente is IPv6-proof en heeft de snelste internetverbinding van Nederland in huis. De nieuwe mogelijkheden en nieuwe apparatuur neemt de universiteit op 15 april feestelijk in gebruik met het Campus Challenge Event.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 14 Apr 2014 11:17
De industriële vraag naar experts in het bewerken van materialen met lasers groeit. Het Laser Applicatie Centrum (LAC), een stichting die is opgericht door de Universiteit Twente en Koninklijke Metaalunie, heeft deze kennis in huis en organiseert op 15 april het Industrial Laser Event. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van laser materiaalbewerking komen aan bod.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 14 Apr 2014 10:49
Maarten van Rossem geeft op dinsdag 15 april een lezing op de Universiteit Twente. Hij bespreekt de Amerikaanse en Europese cultuur aan de hand van het gevoel voor humor en maakt zo duidelijk waarom Amerikanen en Europeanen elkaars grappen niet altijd begrijpen.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 11 Apr 2014 09:00
Onderzoekers van onderzoeksinstituut MESA+ van de Universiteit Twente, de Stichting FOM en de Technische Universiteit Eindhoven hebben samen met industriële partners ASML en Océ een nieuwe methode ontwikkeld om minuscule druppeltjes te manipuleren. Het fundamentele onderzoek kan van pas komen op compleet verschillende terreinen: van minuscule laboratoria op chips, tot de halfgeleiderindustrie en de oliewinning. Het onderzoek is vandaag gepubliceerd in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 10 Apr 2014 13:04
AniForm, een spin-off van de UT, introduceert de nieuwe software ‘AniForm Suite’. Deze software laat ontwerpers gemakkelijk het persvormproces van composieten simuleren en analyseren. Dit leidt tot lagere productontwikkelingskosten en kortere looptijden. AniForm investeert continu in onderzoek en ontwikkeling om aan de eisen vanuit de auto- en luchtvaartindustrie te voldoen. Daarom is AniForm lid van het TPRC (Thermoplastic composites Research Centre) dat is opgezet door Boeing, Fokker, Ten Cate en de UT. TPRC houdt zich bezig met onderzoek naar vezelversterkte kunststoffen (composiet).
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 10 Apr 2014 10:26
Onderzoekers van onderzoeksinstituut MESA+ van de Universiteit Twente hebben een nieuw type microreactor ontwikkeld waarmee je met een elektrisch veld gericht chemische reacties kunt bestuderen. De kleine reactor kan direct tijdens de reactie het verloop er van volgen met behulp van infrarood spectroscopie. De microreactor levert onderzoekers hierdoor meer fundamenteel inzicht in de reactie en stelt ze in staat de optimale procescondities te bepalen. Op 11 april promoveert Arturo Susarrey-Arce op het onderzoek.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 09 Apr 2014 16:53
Op 9 april 2014 werd de jaarlijkse prof. Johan Kooy prijs uitgereikt tijdens het Kooy Symposium bij het Defensie Evenementencentrum in Amsterdam. UT Alumnus ir. Marijn Ufkes, die vorig jaar oktober afstudeerde in Electrical Engineering, ontving de prijs uit handen van de President van KIVI, ing. Martin van Pernis, voor zijn Master of Science thesis ‘Isolator-free Power Amplifiers for Phased Arrays’.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 09 Apr 2014 08:33
Hopen op dat ene waardevolle contactje, die ene grote deal. Aanwezig zijn op de Hannover Messe is een must voor alles en iedereen die ook maar iets te maken heeft met techniek en innovatie. Zeker nu Nederland dit jaar partnerland is.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 08 Apr 2014 05:57
Onlangs vond de kick-off voor het SATORI project plaats in het Trippenhuis van de KNAW. Met een budget van 4,7 miljoen (financiering door EU) en een looptijd van 4 jaar hoopt het SATORI consortium – bestaande uit zeventien partners uit dertien landen - de ethische beoordelingspraktijken van onderzoek en innovatie in Europese lidstaten te verbeteren en waar mogelijk te standaardiseren. UT-professor Philip Brey, coördinator van het internationale project: “Het zou mooi zijn als we een soort van Europese standaard kunnen ontwikkelen voor de ethische beoordeling van onderzoek en innovatie. Vandaag de dag is dit in toenemende mate belangrijk omdat maatschappelijke consequenties op gebieden als mensenrechten, milieu, rechtvaardigheid, welzijn en privacy, zeer groot kunnen zijn.”
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Next page
» You can also retrieve older items : Read
» © All content and copyrights belong to their respective authors.«
» © FeedShow - Online RSS Feeds Reader