• Shortcuts : 'n' next unread feed - 'p' previous unread feed • Styles : 1 2

» Publishers, Monetize your RSS feeds with FeedShow:  More infos  (Show/Hide Ads)


Date: Thursday, 09 Oct 2014 13:37
In Oost-Nederland zijn twee onderwijsprojecten van Hogeschool Windesheim en Universiteit Twente toegevoegd als Jet-Net Junior Hub. Daarmee is voor deze projecten (Zabuki@school en TechnoDiscovery) extra geld beschikbaar voor initiatieven om leerlingen in het basisonderwijs enthousiast te maken voor wetenschap en technologie. Bovendien kunnen de projecten nu gebruikmaken van het Jet-Net bedrijvennetwerk. Jet-Net Junior Hubs sluiten aan bij een van de actiepunten van het Nationaal Techniekpact 2020: Basisscholen en bedrijfsleven zetten zich in om iedere basisschoolleerling op een gestructureerde manier in aanraking te laten komen met wetenschap en technologie. Hogeschool Windesheim, Universiteit Twente en Hogeschool Saxion werken nauw samen in TechYourFuture, Centre of Expertise TechniekOnderwijs, dat ook een groot deel van de middelen voor TechnoDiscovery beschikbaar stelt.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 09 Oct 2014 13:16
Het LeerlingenLab van de Universiteit Twente heeft op 9 oktober een 3D-printer ontvangen van Ultimaker, Nederlandse ontwikkelaar en producent van deze printers. Het lab wordt hiermee een ‘3Ducation Hub’, waarvan scholieren, studenten en docenten gebruik kunnen maken.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 09 Oct 2014 12:33
Virtuele computercriminaliteit is een nog grotendeels onontgonnen gebied. Slechts een handvol virtuele gedragingen valt onder het strafrecht, zoals het produceren, verspreiden en bezitten van virtuele kinderpornografie. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met de virtuele verkrachting van je avatar? Kun je hier eigenlijk aangifte voor doen bij de politie? UT- promovendus Litska Strikwerda onderzocht of virtuele activiteiten echte strafbare feiten zijn. Zij verdedigt haar proefschrift op 10 oktober 2014.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 09 Oct 2014 11:48
Je kunt nu stemmen op één van de zeven vrouwelijke wetenschappers van de Universiteit Twente die zijn genomineerd voor de VIVA400. Dit is een jaarlijkse lijst met 400 succesvolle en inspirerende vrouwen van tijdschrift Viva. Alle vrouwen zijn verdeeld over acht categorieën. In de categorie Knappe Koppen en Eco zijn de volgende zeven vrouwelijke UT-wetenschappers genomineerd: Angele Reinders, Anne Leferink, Heidi Witteveen, Kitty Nijmeijer, Marieke Martens, Renske van Wijk en Sophie van Baalen.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 09 Oct 2014 07:55
Op zaterdag 11 en zondag 12 oktober gaat het nieuwe Solar Team Twente tijdens de iLumen European Solar Challenge in het Belgische Zolder het gevecht aan om de Europese titel. Het team doet dit met drie nieuwe coureurs. Deze race vormt voor Solar Team Twente de eerste, uitgelezen kans om te ondervinden wat het racen in een zonnewagen inhoudt. Het Twentse team is gestart met de voorbereidingen op de World Solar Challenge in Australië, die volgend jaar gehouden wordt.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 08 Oct 2014 08:40
De Wetenschapswinkel van de Universiteit Twente is genomineerd voor de tweejaarlijkse Interlandse Wetenschapswinkelprijs. Het rapport ‘Voorlopig ontwerp Natuurhus’ van ir. Casper Conradi viel positief op bij de jury, onder voorzitterschap van Jacques Wallage. Er zijn vier nominaties bekend gemaakt op basis van 14 inzendingen door de wetenschapswinkels van Belgische en Nederlandse universiteiten. Op vrijdag 7 november wordt tijdens de Inspiratiedagen Wetenschap en Maatschappij bekend gemaakt wie met de geldprijs van 500 euro naar huis gaat.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 08 Oct 2014 08:37
Wetenschappers van de Universiteit Twente werken aan robots die mensenlevens moeten gaan redden bij rampsituaties in de Alpen. Binnen dit SHERPA-project ligt de nadruk op de samenwerking tussen de menselijke reddingswerker, de grondrobot (‘ground rover’) met robotarm en vliegende robots. Deze week komen alle leden uit het SHERPA-consortium bijeen in Twente om hun resultaten op elkaar af te stemmen en te experimenteren met de verschillende onderdelen van het robotplatform.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 08 Oct 2014 06:56
Rens Horst, eerstejaars bachelorstudent Scheikundige Technologie aan de Universiteit Twente, heeft een Topsector Chemiebeurs in de wacht gesleept. De studiebeurs van 5000 euro per jaar gedurende drie jaar, is in het leven geroepen om veelbelovende scholieren warm te maken voor een opleiding scheikunde of scheikundige technologie.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 07 Oct 2014 07:43
Langs elke zichtlijn zien wij de geschiedenis van ons hele Heelal. De beschrijving van het ontstaan en de evolutie van ons Heelal heet het Oerknal-model. “Oerknal” is een volkomen foute naam. Ten eerste: ‘knal’ suggereert een ontploffing op een gegeven plaats in een reeds bestaande lege ruimte. Maar de evolutie van het Heelal betreft een beweging van de ruimte, niet door de ruimte. Ten tweede: ‘knal’ is een heftig verschijnsel, maar tijdens die zogenaamde Oerknal was het Heelal bijna perfect in evenwicht. Er was slechts een soort ‘witte ruis’. Die geeft ons nu inzicht in het ontstaan van deeltjes, ruimte en tijd: daaruit is ons Heelal gebouwd.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 07 Oct 2014 07:10
Wetenschappers van UT-onderzoeksinstituut MIRA hebben een subsidie van bijna 900.000 euro in de wacht gesleept voor onderzoek naar een medicijn tegen Alzheimer. Binnen een groot onderzoeksconsortium werken ze aan een nieuwe medicijncocktail en een manier om de medicijnen naar de juiste plek in de hersenen te brengen. ZonMw subsidieert het onderzoek dat valt onder het Deltaplan Dementie.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 07 Oct 2014 06:51
Hoe komt het dat kustbewoners gezonder zijn dan mensen die in het binnenland wonen? Heeft de visserij in Europese kustregio’s toekomst? Kan door klimaatverandering een Rivièra aan de Noordzee ontstaan? Waarom zijn de Zeeuwse stranden zo geliefd bij kunstenaars? Prof. dr. Gert-Jan Hospers van de UT zoekt naar antwoorden in zijn nieuwe boek ‘Zee+land: de kracht van kustregio’s’.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 06 Oct 2014 15:33
Tijdens het Open Huis op zaterdag 4 oktober onthulde de Universiteit Twente aan ruim 3.500 bezoekers haar wetenschappelijke en technologische parels. In het kader van het Weekend van de Wetenschap namen mensen op deze dag actief deel aan diverse demonstraties en workshops.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 06 Oct 2014 14:09
Tijdens het werkbezoek dat staatssecretaris Sander Dekker (OCW) op 6 oktober bracht aan de Universiteit Twente, is hij uitgebreid bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen in de instituten MESA+ en MIRA, en heeft hij een kijkje genomen in het NanoLab op de campus.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 06 Oct 2014 09:08
Uit onderzoek blijkt dat jonge kinderen veel creatiever zijn in het interpreteren van de dingen die ze om zich heen zien en meer toepassingsmogelijkheden zien dan oudere kinderen. In ons reguliere onderwijssysteem leren we kinderen zorgvuldig "de juiste weg te volgen", vaak aan de hand van een vooraf vastgesteld stappenplan. Hoewel vaak functioneel is het erg zonde dat we daardoor de eigen creativiteit van kinderen lijken te ontmoedigen en ze passief wachten op instructie. UT- wetenschapper Marjolein van Klink schreef een kinderboek waarmee dit thema wordt aangepakt.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 03 Oct 2014 13:19
Met ‘slimme fabrieken’ en maatwerk geleverd door robots wil Nederland aanhaken bij de internationale maakindustrie. Het nationale beleid voor automatisering wordt vormgegeven onder de noemer Smart Industry. Wat is de laatste stand van zaken in deze slimme industrie? Hoe geven bedrijven dit proces verder vorm? En is industriële robotica een kans of juist een bedreiging? De U-Meet 2014 van de Universiteit Twente gaf professionals en wetenschappers antwoord op veel van deze vragen. Bekijk hieronder de sfeervideo van de U-Meet van de Universiteit Twente.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 02 Oct 2014 18:50
Tijdens het jaarcongres van de Technologiestichting STW heeft UT-hoogleraar Bram Nauta op 2 oktober het Simon Stevin Meesterschap ontvangen uit handen van staatssecretaris Sander Dekker (OCW). En er ging nóg een prijs naar de UT: promovendus Kristian Göeken werd door het publiek gekozen tot Simon Stevin Leerling.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 01 Oct 2014 17:04
‘You have come to the right place’, was de boodschap van Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) aan de nieuwe studenten van het ITC. Zij opende op 1 oktober het academisch programma van de UT-faculteit en roemde de rol die het ITC wereldwijd speelt.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 01 Oct 2014 12:07
Peter Riezebos, de jongen die altijd op de gang stond en van school werd gestuurd, groeide uit tot topstudent. Deze ontwikkeling beschrijft de student van de Universiteit Twente in zijn boek ‘Van mavo tot Harvard’, dat op 6 oktober in het bijzijn van staatssecretaris Sander Dekker gepresenteerd wordt in Enschede. Peters onderwijskundige ontwikkeling van schoolverlater tot internationaal en multidisciplinair wetenschapper is opzienbarend, bizar en inspirerend. Hij vertelt over zijn klinische opname, de diagnoses (ADHD, Asperger) en hoe hij deze leerobstakels omtoverde tot gaven om uit te blinken binnen het onderwijs.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 01 Oct 2014 07:49
Wanneer: donderdag 2 oktober 2014
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 30 Sep 2014 07:25
Prof. dr. ir. Maarten van Steen wordt de nieuwe Wetenschappelijk Directeur van het onderzoeksinstituut  CTIT van de Universiteit Twente, een van de grootste academische ICT-instituten in Europa. De hoogleraar is per 1 januari 2015 voor een periode van vijf jaar benoemd door het College van Bestuur. Van Steen is nu nog hoogleraar en voorzitter van de afdeling Informatica bij de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij volgt  prof.dr. Jaco van de Pol op die deze functie als interim sinds januari 2014 uitstekend vervult. Van de Pol kan zich dan weer volledig richten op zijn vakgroep Formele Methoden en Tools en op zijn functie als voorzitter van de afdeling informatica binnen faculteit EWI.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Next page
» You can also retrieve older items : Read
» © All content and copyrights belong to their respective authors.«
» © FeedShow - Online RSS Feeds Reader