• Shortcuts : 'n' next unread feed - 'p' previous unread feed • Styles : 1 2

» Publishers, Monetize your RSS feeds with FeedShow:  More infos  (Show/Hide Ads)


Date: Tuesday, 19 Aug 2014 10:51
Met de toenemende gemiddelde levensduur, wordt het percentage ouderen in populaties in ontwikkelde landen ook hoger. Dit betekent dat de gezondheidszorg te maken krijgt met een hogere incidentie van complexe spier-skelet ziektes, zoals gewrichtsdeformatie en -dislocatie of bot- en weke-delenkanker. Hierdoor zal de vraag naar reconstructieve orthopedische operaties toenemen.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 19 Aug 2014 09:51
Zijn we Human After All? Deze vraag stelde Peter-Paul Verbeek zichzelf en het publiek afgelopen zaterdag 16 augustus in de Tïtty Twïster op Lowlands. Even voor twaalven stonden de mensen al dik in de rij voor een half uurtje filosoferen in een van de opvallendste tenten van Lowlands: de Tïtty Twïster.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 19 Aug 2014 08:22
Het aantal borstkankeroperaties dat een ziekenhuis jaarlijks uitvoert, speelt in Nederland geen rol van betekenis bij de kans op genezing van patiënten met borstkanker. Dit blijkt uit onderzoek van IKNL waarover Sabine Siesling van de Universiteit Twente (instituut MIRA) publiceert in Breast Cancer Research and Treatment. Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met de Vereniging Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen en medisch specialisten en geeft geen onderbouwing voor de grote aandacht die momenteel bestaat voor volumenormen bij de behandeling van borstkanker in Nederland.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 19 Aug 2014 06:32
Op 12 september vindt op Paleis Het Loo een bijzonder benefietconcert plaats. De opbrengst gaat naar onderzoek van de Universiteit Twente: prof Marcel Karperien (MIRA) werkt hier aan nieuwe manieren om beschadigd kraakbeen te repareren, om zo artrose te kunnen bestrijden. Uitvoerenden zijn leden van het Valerius Ensemble uit Enschede.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 13 Aug 2014 07:16
Van 20 tot en met 28 augustus zullen zo'n 1300 kersverse bachelor- en 400 nieuwe masterstudenten weer deelnemen aan de Kick-In, de introductieperiode van de Universiteit Twente. Met het thema Open MindUT staat het gevarieerde programma in het teken van het verleggen van grenzen. Dit jaar is extra bijzonder, de introductieperiode vindt namelijk voor de 50e keer plaats.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 05 Aug 2014 08:21
Stefan Witkamp, student Creative Technology aan de Universiteit Twente, is genomineerd voor de Studenten Ondernemersprijs 2014. Witkamp is samen met medestudent Emile Nijssen eigenaar van Athom. Het duo boekte succes met de ontwikkeling van de Homey en de crowdfunding campagne via Kickstarter waarmee ze meer dan 200.000 euro wisten in te zamelen. Dit nieuwe consumentenproduct brengt huisautomatisering naar een verrassend niveau door naast huishoudelijke apparaten ook multimedia en online accounts te ondersteunen. De Homey is spraak gestuurd.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 01 Aug 2014 10:30
Een druppel op een ijskoude plaat heeft duidelijk meer effect dan een druppel op een gloeiende plaat: de druppel bevriest in een opmerkelijke puntige vorm. Onderzoekers van de Universiteit Twente (MESA+, Physics of Fluids) hebben, samen met collega’s uit Parijs, Brussel en München, uitgezocht hoe deze vorm ontstaat, met videobeelden en wiskundige modellen.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 29 Jul 2014 11:04
Drie UT-onderzoekers zijn in de prijzen gevallen bij de toekenning van de Veni-subsidies door de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO): Ruchi Bansal, Arnoud den Boer en Mathieu Odijk. Drie jaar lang kunnen zij hun eigen koers uitzetten.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 29 Jul 2014 09:38
'Alles kump goed', de spreuk dit jaar op de achttiende editie van het Zwarte Cross festival. Een uitspraak waar de wetenschap in zekere zin graag aan bijdraagt, maar daar is dan wel een hoop kennis voor nodig. Bezoekers op het festival in Lichtenvoorde konden een kijkje nemen in de wetenschappelijke keuken
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 29 Jul 2014 08:17
Het onderzoeksprogramma van Communicatiewetenschap (CW) van de UT heeft een excellente beoordeling gekregen van een internationale visitatiecommissie onder leiding van Prof. Ronald Rice van de University of California. Dit programma heet Communication in a Technological Environment. Het genoemde programma staat in het licht van de slogan High Tech Human Touch van de Universiteit Twente. De commissie blijkt deze visie zeer te waarderen. Met name ook de samenwerking van technische en communicatiewetenschappers bij de UT.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 21 Jul 2014 13:21
Onvermoede combinaties en lef, dat is waar de huidige tijd om vraagt. Alleen daarmee kunnen we de grote uitdagingen aan waarvoor de samenleving zich gesteld ziet. De Universiteit Twente opent daarom het academisch jaar 2014/2015 met een programma dat in het teken staat van verwondering, pionieren en ondernemerschap. ‘Design’ is de gemeenschappelijke noemer.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 21 Jul 2014 12:25
UT-Promovendus Anne Leferink ontdekte een nieuwe methode om bot- en kraakbeenweefsel te creëren. Door een aaneenschakeling van structuren kan een groter stuk bot- of kraakbeenweefsel gecreëerd worden dan mogelijk is met de huidige technieken. Het doel is om zoveel mogelijk bot te creëren met zo min mogelijk stamcellen. De techniek moet injecteerbaar worden, zodat zonder opereren moeilijk bereikbare complexe botdefecten zoals osteoporose of artrose kunnen worden behandeld. Leferink: “Ik heb nog geen bot gemaakt, maar we verwachten dat het werkt.”
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 17 Jul 2014 11:59
Grootser, cooler en nóg meer spektakel. De Universitent op de Zwarte Cross krijgt dit jaar in alle opzichten een flinke upgrade. Tijdens de achttiende editie van het festival worden bezoekers getrakteerd op colleges over onder andere nanotechnologie, natuurkunde, klimaatverandering en robotica. De Universitent is dit jaar twee keer zo groot en is bovendien een dag extra onderdeel van het theaterprogramma op de Zwarte Cross. ‘Wetenschap is gruwelijk!’, aldus Tante Rikie, geestelijk moeder van het festival.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 17 Jul 2014 11:00
Om het succes van bijdragen aan de topsector Energie en het benutten van kansen in Europa te vergroten, is meer samenwerking nodig op zowel operationeel als wetenschappelijk gebied. Hiervoor zijn voor het eerst in Nederland de krachten gebundeld van de grote publieke organisaties die zich bezighouden met energieonderzoek. Dit gebeurt vanuit de vereniging Netherlands Energy Research Alliance (NERA). Het samenwerkingsverband telt zes leden, waarvan de Universiteit Twente er één is.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 17 Jul 2014 07:42
De nieuwe teamleden van Solar Team Twente zijn bekend. De groep van 19 RED Engineers (15 UT-studenten, 4 Saxion-studenten) neemt in oktober 2015 met een nieuwe zonneauto deel aan de World Solar Challenge in Australië. Het nieuwe team kent twee primeurs. Voor het eerst in de geschiedenis is er een vrouwelijke teamleider en bovendien is er voor het eerst een vrouwelijke student lid van het technische team.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 16 Jul 2014 08:14
Olie die uit biomassa - zoals houtsnippers of plantenresten - is geproduceerd, heeft vaak nog niet dezelfde kwaliteit en energie-inhoud als ‘klassieke’ ruwe olie. Een nieuwe en eenvoudige katalysator, ontwikkeld aan de Universiteit Twente, brengt de olie, al vóór het transport naar de raffinaderij, op een hoger kwaliteitsniveau. De techniek is, uit tientallen projecten, uitverkozen voor het vervolg van het nationale onderzoeksprogramma CATCHBIO, dat meewerkt aan de Europese ‘2020’ doelstelling: 20% van de brandstof in 2020 moet komen uit ‘renewable’ bronnen.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 11 Jul 2014 10:25
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft vijf Twentse onderzoeksprojecten op het gebied van cyber security gehonoreerd. Deze projecten van onderzoeksinstituut CTIT van de Universiteit Twente dragen bij aan het vergroten van de veiligheid van onze digitale samenleving, zonder de privacyaspecten uit het oog te verliezen. Het gaat voor de UT om een bedrag van ruim 1,5 miljoen euro.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 08 Jul 2014 09:40
De nieuwe generatie medicijnafgevende stents die gebruikt wordt bij dotterprocedures in vernauwde kransslagaders is veilig en effectiever dan vorige generaties. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit Twente door promovendus Kenneth Tandjung. Hij onderzocht tevens het gebruik van een extra bloedverdunner na een dotterprocedure, de invloed van suikerziekte en de resultaten van dotterprocedures bij vrouwen. Tandjung is cardioloog in opleiding aan het Thoraxcentrum Twente aan het MST in Enschede.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 07 Jul 2014 13:35
Technologiestichting STW heeft de titel Simon Stevin Meester 2014 toegekend aan prof.dr.ir. Bram Nauta, hoogleraar Integrated Circuit Design aan de Universiteit Twente. Aan de titel is een geldbedrag verbonden van 500.000 euro, te besteden aan onderzoek. De Simon Stevin Meester-prijs is de grootste prijs voor technisch-wetenschappelijk onderzoek in Nederland en bekroont onderzoekers die excellent wetenschappelijk werk verbinden met maatschappelijk relevante vraagstukken. De prijs wordt op 2 oktober uitgereikt tijdens het Jaarcongres van STW.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 04 Jul 2014 08:23
Het Green Energy Initiative heeft een tool gelanceerd waarmee alle ‘groene’ vakken en modules van de Universiteit Twente in kaart worden gebracht. Studenten kunnen via de tool kiezen uit tientallen onderwijseenheden rondom duurzaamheid en meteen zien of ze zijn in te plannen in hun curriculum.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Next page
» You can also retrieve older items : Read
» © All content and copyrights belong to their respective authors.«
» © FeedShow - Online RSS Feeds Reader