• Shortcuts : 'n' next unread feed - 'p' previous unread feed • Styles : 1 2

» Publishers, Monetize your RSS feeds with FeedShow:  More infos  (Show/Hide Ads)


Date: Wednesday, 16 Apr 2014 07:09
Alexander Golubov van de Universiteit Twente heeft een prestigieuze megagrant van circa 2,5 miljoen euro toegekend gekregen van de Russische overheid. De grant is bestemd voor de bouw van een nieuw laboratorium bij het Moscow Institute of Physics and Technology, een hoog aangeschreven Russische technische universiteit.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 14 Apr 2014 13:26
De Universiteit Twente is IPv6-proof en heeft de snelste internetverbinding van Nederland in huis. De nieuwe mogelijkheden en nieuwe apparatuur neemt de universiteit op 15 april feestelijk in gebruik met het Campus Challenge Event.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 14 Apr 2014 11:17
De industriële vraag naar experts in het bewerken van materialen met lasers groeit. Het Laser Applicatie Centrum (LAC), een stichting die is opgericht door de Universiteit Twente en Koninklijke Metaalunie, heeft deze kennis in huis en organiseert op 15 april het Industrial Laser Event. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van laser materiaalbewerking komen aan bod.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 14 Apr 2014 10:49
Maarten van Rossem geeft op dinsdag 15 april een lezing op de Universiteit Twente. Hij bespreekt de Amerikaanse en Europese cultuur aan de hand van het gevoel voor humor en maakt zo duidelijk waarom Amerikanen en Europeanen elkaars grappen niet altijd begrijpen.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 11 Apr 2014 09:00
Onderzoekers van onderzoeksinstituut MESA+ van de Universiteit Twente, de Stichting FOM en de Technische Universiteit Eindhoven hebben samen met industriële partners ASML en Océ een nieuwe methode ontwikkeld om minuscule druppeltjes te manipuleren.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 10 Apr 2014 13:04
AniForm, een spin-off van de UT, introduceert de nieuwe software ‘AniForm Suite’. Deze software laat ontwerpers gemakkelijk het persvormproces van composieten simuleren en analyseren. Dit leidt tot lagere productontwikkelingskosten en kortere looptijden. AniForm investeert continu in onderzoek en ontwikkeling om aan de eisen vanuit de auto- en luchtvaartindustrie te voldoen. Daarom is AniForm lid van het TPRC (Thermoplastic composites Research Centre) dat is opgezet door Boeing, Fokker, Ten Cate en de UT. TPRC houdt zich bezig met onderzoek naar vezelversterkte kunststoffen (composiet).
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 10 Apr 2014 10:26
Onderzoekers van onderzoeksinstituut MESA+ van de Universiteit Twente hebben een nieuw type microreactor ontwikkeld waarmee je met een elektrisch veld gericht chemische reacties kunt bestuderen. De kleine reactor kan direct tijdens de reactie het verloop er van volgen met behulp van infrarood spectroscopie. De microreactor levert onderzoekers hierdoor meer fundamenteel inzicht in de reactie en stelt ze in staat de optimale procescondities te bepalen. Op 11 april promoveert Arturo Susarrey-Arce op het onderzoek.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 09 Apr 2014 16:53
Op 9 april 2014 werd de jaarlijkse prof. Johan Kooy prijs uitgereikt tijdens het Kooy Symposium bij het Defensie Evenementencentrum in Amsterdam. UT Alumnus ir. Marijn Ufkes, die vorig jaar oktober afstudeerde in Electrical Engineering, ontving de prijs uit handen van de President van KIVI, ing. Martin van Pernis, voor zijn Master of Science thesis ‘Isolator-free Power Amplifiers for Phased Arrays’.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 09 Apr 2014 08:33
Hopen op dat ene waardevolle contactje, die ene grote deal. Aanwezig zijn op de Hannover Messe is een must voor alles en iedereen die ook maar iets te maken heeft met techniek en innovatie. Zeker nu Nederland dit jaar partnerland is.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 08 Apr 2014 05:57
Onlangs vond de kick-off voor het SATORI project plaats in het Trippenhuis van de KNAW. Met een budget van 4,7 miljoen (financiering door EU) en een looptijd van 4 jaar hoopt het SATORI consortium – bestaande uit zeventien partners uit dertien landen - de ethische beoordelingspraktijken van onderzoek en innovatie in Europese lidstaten te verbeteren en waar mogelijk te standaardiseren. UT-professor Philip Brey, coördinator van het internationale project: “Het zou mooi zijn als we een soort van Europese standaard kunnen ontwikkelen voor de ethische beoordeling van onderzoek en innovatie. Vandaag de dag is dit in toenemende mate belangrijk omdat maatschappelijke consequenties op gebieden als mensenrechten, milieu, rechtvaardigheid, welzijn en privacy, zeer groot kunnen zijn.”
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 07 Apr 2014 13:06
Onderzoekers aan de Universiteit Twente inventariseren schade bij rampen met een nieuwe methode. Een op afstand bestuurbare drone met daarop een normale camera, maakt grote aantallen foto’s van een gebouw. Daaruit ontstaat een 3D-model, een puntenwolk waaruit de onderzoekers geometrische informatie kunnen aflezen. De drone kan worden ingezet bij natuurrampen of terroristische aanslagen. Om schade te inventariseren aan belangrijke infrastructurele plekken, zoals overheidsgebouwen, ziekenhuizen, vliegvelden of bruggen.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 07 Apr 2014 09:54
Water, een membraan met een minuscuul gaatje en een metalen plaatje: meer is er niet nodig om een voltage van 20.000 Volt te generen. Onderzoekers van onderzoeksinstituut MESA+ van de Universiteit Twente ontwikkelden een compleet nieuw type elektrostatische generator die de bewegingsenergie van kleine weggeschoten druppeltjes direct kan omzetten naar elektrische energie. De omzettingsefficiëntie van het systeem is, met bijna vijftig procent, extreem hoog. Het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications publiceert vandaag het onderzoek.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Sunday, 06 Apr 2014 11:46
Techniek plaatst ons voortdurend voor ethische dilemma’s. Een recent ontwikkelde chip die de mannelijke vruchtbaarheid test, blijkt het ook mogelijk te maken om de spermacellen voor een meisje te scheiden van die voor een jongetje. Deze praktijk is nu nog verboden, maar wat gebeurt er als er straks een doe-het-zelf-apparaatje voor geslachtskeuze komt? En wat moeten we met Google Glass, de slimme internetbril die de gebruiker direct alle beschikbare informatie geeft over de mensen en dingen die hij ziet? Wat gaat dit betekenen voor menselijke relaties, voor de openbare ruimte? Deze vragen beantwoordt UT-hoogleraar Peter Paul Verbeek in zijn nieuwe boek ‘Op de vleugels van Icarus: hoe techniek en moraal met elkaar meebewegen’.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 04 Apr 2014 12:13
Afgelopen zondag (6 april) werd in het nieuwe wetenschapsprogramma De Kennis van Nu op Nederland 2 aandacht besteed aan het gebruik van microscopisch kleine belletjes voor medische en andere technologische toepassingen. Ruimtevaarder en wetenschapper André Kuipers was voor dit onderwerp op bezoek bij prof. Michel Versluis en de vakgroep Physics of Fluids van de Universiteit Twente.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 04 Apr 2014 09:36
Sanderink Investments richt in Twente een technologiecentrum op, het Sanderink Technology Centre. Dit centrum biedt op termijn werkgelegenheid aan honderden medewerkers. Bovendien biedt het afstudeer- en stagemogelijkheden voor studenten van de Universiteit Twente en Saxion. Victor van der Chijs, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente, is verheugd: "Het is geweldig  dat UT-alumnus Gerard Sanderink investeert in de regionale ontwikkeling."
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 03 Apr 2014 12:48
De Hannover Messe is de grootste technologiebeurs ter wereld en vindt plaats van 7 tot en met 10 april. De beurs wordt geopend door bondskanselier Angela Merkel. Naast vele CEO's zijn ook onze premier en diverse ministers en staatssecretarissen aanwezig.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 03 Apr 2014 12:00
Onderzoekers van de Universiteit Twente hebben binnen het project Fun Robotics Outdoor Guide (FROG) een unieke, autonome gidsrobot ontwikkeld: de campusrobot. De robot is in staat de omgeving te verkennen en groepjes mensen zelfstandig rond te leiden op culturele plekken. Hij monitort daarbij het gedrag van zijn publiek en past zich daarop aan. Een dergelijke gidsrobot is een wereldwijd unicum. Universiteit Twente laat de campusrobot zien tijdens de Hannover Messe.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 03 Apr 2014 12:00
Onderzoekers van de Universiteit Twente hebben binnen het project Fun Robotics Outdoor Guide (FROG) een unieke, autonome gidsrobot ontwikkeld. De robot is in staat de omgeving te verkennen en groepjes mensen zelfstandig rond te leiden op culturele plekken. Hij monitort daarbij het gedrag van zijn publiek en past zich daarop aan. Een dergelijke gidsrobot is een wereldwijd unicum. Universiteit Twente laat de robot zien tijdens de Hannover Messe en speciaal voor deze gelegenheid heet hij van 7 - 11 april: Messie.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 02 Apr 2014 15:30
Shell Ideas360 is een wereldwijde competitie, die universitaire studenten uitdaagt met baanbrekende ideeën te komen die de druk op de energie-, water- en voedselsystemen kunnen verminderen. Dimas Priawan, student aan de Universiteit Twente behaalde met de ‘UniPump’ onlangs de tweede fase van de wedstrijd, waarin 95 ideeën overbleven van de 600 inzendingen. In deze fase werken deelnemers hun ideeën verder uit tot een business case met hulp van Shell-mentoren en verschillende experts. Deze business case is de bepalende factor voor een plek in de derde en laatste fase van de competitie. Op 16 april 2014 volgt de uitslag.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 02 Apr 2014 15:29
Innovatief, technologisch, samenwerken, high tech, kruisbestuiving, silicon valley van Nederland, grootste incubator, bron van nieuwe banen, de grootste etalage. Het is maar een selectie uit de termen die gebruikt werden om The Gallery te beschrijven. Vandaag opende Koning Willem-Alexander officieel dit nieuwe centrum voor innovatie op de campus van de Universiteit Twente.
Author: "--"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Next page
» You can also retrieve older items : Read
» © All content and copyrights belong to their respective authors.«
» © FeedShow - Online RSS Feeds Reader