• Shortcuts : 'n' next unread feed - 'p' previous unread feed • Styles : 1 2

» Publishers, Monetize your RSS feeds with FeedShow:  More infos  (Show/Hide Ads)


Date: Thursday, 13 Jun 2013 03:08
Webtrends en technologie vereisen dat uw site zich snel ontwikkelt om een groeiend gebruikersbestand te behouden. We hebben uw vragen en feedback ontvangen over gebieden zoals responsief ontwerp en we willen u graag laten weten dat we onze bestaande richtlijnen over het aanpassen van de advertentiecode voor AdSense hebben bijgewerkt. We hopen dat u dankzij deze grotere flexibiliteit de gebruikerservaring kunt blijven verbeteren op uw site.

Vanaf nu staan we uitgevers toe de advertentiecode voor AdSense aan te passen, zolang die aanpassingen de advertentieprestaties niet kunstmatig vergroten of adverteerders schaden en verder voldoen aan onze Algemene voorwaarden en programmabeleid. Hierdoor is het nu mogelijk verschillende technieken uit te proberen op uw site zoals:
 • Responsief ontwerp: uitgevers kunnen één webpagina maken die wordt aangepast aan het apparaat waarop de pagina wordt weergegeven, ongeacht of dit een laptop, smartphone of tablet is, om de gebruikerservaring te maximaliseren.
 • A/B-tests: een test uitvoeren door meerdere versies van een pagina te maken en het gedrag van gebruikers vergelijken om te zien welke pagina het meest effectief is.
 • Aangepaste kanalen dynamisch instellen: prestaties bijhouden van segmenten met gebruikers, delen van uw site of ander gedrag om de advertentieprestaties en gebruikerservaring te maximaliseren.
 • Advertentietags verkleinen: hierdoor kunnen de pagina's van uw site sneller worden geladen door de hoeveelheid gegevens te verkleinen die wordt overgebracht.
Lees ons bijgewerkte Helpcentrum-artikel voor meer informatie en om de specifieke codefragmenten te vinden die betrekking hebben op de bovenstaande punten.

Zelfs met deze nieuwe flexibiliteit is het belangrijk voorzichtig te werk te gaan om te garanderen dat het ecosysteem in balans blijft voor uitgevers, gebruikers en adverteerders. Houd er rekening mee dat uitgevers geen wijzigingen mogen aanbrengen in de AdSense-code als die wijzigingen niet zijn toegestaan in ons programmabeleid. Uitgevers moeten altijd goed opletten wanneer ze de AdSense-code aanpassen en moeten geen technieken gebruiken zoals advertentieblokken verbergen, de AdSense-code implementeren op een manier waarop content wordt bedekt, 'zwevende advertenties' maken of advertentietargeting aanpassen omdat deze handelingen ons beleid schenden. U kunt meer informatie over deze soorten verboden technieken vinden in ons bijgewerkte Helpcentrum-artikel. Daarnaast is het zo dat sommige manieren van code aanpassen de correcte weergave van advertenties verhinderen, wat een negatieve invloed kan hebben op uw opbrengsten.

Door Nick Radicevic - productmanager AdSense
Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "programma beleid"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 12 Jun 2013 08:24
Deze week publiceren we het laatste artikel in de reeks succesverhalen die we in de weken voorafgaand aan het tienjarig jubileum van AdSense hebben gedeeld. Hartelijk dank voor uw interesse en voor het indienen van uw verhaal. Lees het verhaal van de uitgever van deze week en wees erbij wanneer we volgende week het officiële tienjarige jubileum van AdSense vieren!

Acht jaar geleden lanceerde de in Bordeaux woonachtige Anne Lataillade het Franse culinaire blog PapillesetPupilles.fr, een site waarop ze klassieke recepten en recepten voor mensen met voedselallergieën deelt. Als moeder van twee kinderen met voedselallergieën, had Anne zich al verdiept in voeding en koken en ze stelt al enige tijd haar eigen recepten samen. Papilles et Pupilles is sterk gegroeid en genereert momenteel gemiddeld meer dan anderhalf miljoen paginaweergaven per maand.


(Als u ondertiteling wilt inschakelen in meerdere talen, klikt u rechtsonder in de YouTube-speler op de knop voor ondertiteling nadat het afspelen van de video is gestart.)

Eerder dit jaar had Anne deelgenomen aan een 'Leren met Google'-evenement in Parijs om meer te weten te komen over optimalisatie. Nadat ze was overgestapt op het grote-rechthoekformaat (336 x 280) en haar advertentieblokken had ingeschakeld voor weergave van zowel tekst- als beeldadvertenties, stegen haar inkomsten. AdSense genereert momenteel 20 procent van de site-inkomsten, die Anne gebruikt om de kosten te dekken van onderhoud, hosting en ontwikkeling.

Wat is de volgende stap? Door nieuwe content te ontwikkelen, wil Anne meer verkeer genereren naar haar site. Daarnaast probeert ze meer bekendheid te genereren voor haar content via haar Google+ pagina, waar ze met meer dan 34.000 volgers communiceert. Lees meer over Anne in de volledige casestudy.

Door Arlene Lee, team Inside AdSense
Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "succesverhalen, case study"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 11 Jun 2013 03:50

Ons volgende jubileumsuccesverhaal gaat over de Britse uitgever Mark Warner van Teaching Ideas. Deze site biedt duizenden gratis leerhulpmiddelen voor leraren, zoals activiteiten voor in de klas en afdrukbare posters. Mark heeft de site in 1998 gelanceerd als hobby toen hij bezig was met de lerarenopleiding. Inmiddels wordt de site per dag door gemiddeld 25.000 unieke bezoekers bekeken.Op dit moment genereert Mark 90 procent van de inkomsten uit zijn site met AdSense en gebruikt hij ook DoubleClick for Publishers (DFP) Small Business om extra advertentiebronnen te beheren. "AdSense heeft een grote invloed op mijn leven gehad," zegt Mark, "waardoor ik parttime en thuis kon werken en meer tijd kon doorbrengen met mijn gezin. Mijn doel op de lange termijn is verder te gaan met het ontwikkelen van de website en deze groter te maken zodat er nog meer hulpmiddelen beschikbaar zijn voor meer leraren."

Voor meer informatie over het verhaal van Mark kunt u de volledige casestudy lezen. We weten dat er nog veel meer succesverhalen van uitgevers zijn, dus deel uw eigen verhaal gerust met ons.

Door Arlene Lee, Inside AdSense-team

Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "succesverhalen, case study"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 11 Jun 2013 03:47
We helpen u graag altijd het maximale uit uw advertentieblokken te halen. Daarom hebben we kort geleden enkele updates in ons proces voor advertentieweergave geïntroduceerd zodat onze grotere advertentieblokken display-advertenties van een vergelijkbaar formaat kunnen weergeven. We hebben deze update al doorgevoerd voor onze advertentieblokken van 300 x 600 en 970 x 90 pixels en nu hebben we deze flexibiliteit ook uitgebreid naar ons advertentieblok van 336 x 280 pixels, zodat het een advertentie van 300 x 250 pixels kan weergeven. Dit kan de prestaties van dat advertentieblok voor de uitgever maximaliseren.

Het kan nu gebeuren dat er af en toe een advertentie van 300 x 250 pixels wordt weergegeven in uw advertentieblok van 336 x 280 pixels wanneer dat advertentieblok is aangemeld voor het weergeven van beeldadvertenties. Beeldadvertenties van 300 x 250 en 300 x 280 pixels concurreren beide om uw advertentieblok van 336 x 280 pixels. De advertentie met de beste prijs wordt weergegeven en maximaliseert dus de prestaties van uw advertentieblok. Wanneer een beeldadvertentie van 300 x 250 pixels wordt weergegeven, wordt deze gecentreerd in het advertentieblok van 336 x 280 pixels, zoals hieronder weergegeven.

Beeldadvertentie van 300 x 250 weergegeven in een advertentieblok van 336 x 280


Deze wijziging zorgt er niet alleen voor dat u het maximale uit uw advertentieblokken haalt, maar biedt adverteerders ook de mogelijkheid hun bereik uit te breiden met hun bestaande advertenties. Als u wilt profiteren van deze wijzigingen in ons proces voor advertentieweergave, vergeet dan niet zowel tekst- als beeldadvertenties in te schakelen voor uw advertentieblokken. 

U kunt zich afmelden voor beeldadvertenties met dezelfde grootte als het advertentieblok, maar bedenk wel dat dit invloed kan hebben op uw inkomsten. Wanneer u zich afmeldt, geldt dit op account niveau en niet alleen voor een individueel advertentieblok. Als u zich wilt afmelden gaat u naar het tabblad Toestaan en Blokkeren in uw AdSense account, klikt u op het horizontale tabblad Advertentieweergave en selecteer dan de blokkeeroptie onder "Hetzelfde formaat beeldadvertenties"

Door Amit Mhatre - AdSense Software Engineer
Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "optimalisatie"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 04 Jun 2013 03:52
Elandroidelibre.com ('de vrije Android') is gevestigd in Madrid en is een Spaanstalig blog met nieuws, beoordelingen, games en andere apps voor gebruikers van een Android-smartphone. De site is gelanceerd in 2009 en er zijn nu zes mensen in dienst. De site ontvangt elke maand 6,5 miljoen bezoekers.

Beheerder en redacteur Paolo Álvarez is meteen vanaf het begin AdSense gaan gebruiken, wat inmiddels voor 40 procent van de inkomsten van de site zorgt. "Een groot deel van de groei van elandroidelibre is te danken aan AdSense", zegt Paolo. "We beschouwen het als essentieel hulpprogramma dat ons helpt bij het opzetten van meer blogs, het aannemen van meer personeel en het genereren van meer inkomsten." Tot nu toe is hij zeer tevreden met de advertenties die worden weergegeven op zijn site en merkt op dat de vooral de middelgrote rechthoek van 300 x 250 pixels en leaderboard van 728 x 90 pixels goed werken als indeling.

Paolo gebruikt ook andere Google-producten om de site te beheren. Hij gebruikt Analytics om inzichten te krijgen in de bezoekers van de site. Daarnaast gebruikt hij DoubleClick for Publishers, de gratis oplossing van Google voor de weergave van advertenties, om zijn online advertenties effectiever te beheren en verkeer uit verschillende landen te segmenteren.

Ontdek meer over Paolo in de volledige casestudy en kom snel weer terug voor het succesverhaal van een andere uitgever.

Door Arlene Lee, Inside AdSense-team
Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "succesverhalen, case study"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 31 May 2013 04:40
We gaan verder met onze reeks opfriscursussen over beleid. We lichten toe wat er gebeurt als we inhoud vaststellen die niet aan ons beleid voldoet.

Zoals we al vaker op dit blog hebben opgemerkt, zijn onze beleidsregels voor AdSense gericht op het in stand houden van een gezond ecosysteem en het beschermen van onze uitgevers, adverteerders en gebruikers. Het overgrote deel van de inhoud op de sites van AdSense-uitgevers voldoet aan deze beleidsregels. Soms treffen onze systemen echter inhoud aan die niet aan de regels voldoet. In dergelijke gevallen sturen we de betreffende uitgever een kennisgeving. U kunt kennisgevingen lezen door in te loggen op uw AdSense-account en naar de pagina 'Berichten' op het tabblad 'Startpagina' te gaan. Daarnaast worden kennisgevingen verstuurd naar het e-mailadres dat gekoppeld is aan uw AdSense-account. In de kennisgeving wordt uitgelegd dat u voor uw site een waarschuwing heeft ontvangen of dat uw site of account is uitgeschakeld. Als het om een waarschuwing voor de site gaat, heeft u 72 uur om wijzigingen aan te brengen en hoeft u geen contact met ons op te nemen. Als uw account is uitgeschakeld, moet u dit Helpcentrumartikel lezen voor meer informatie over de redenen waarom we een account volledig uitschakelen. De rest van dit bericht gaat over de stappen die u moet ondernemen als u een kennisgeving ontvangt dat uw site is uitgeschakeld.

Als eerste moet u achterhalen wat de aard van de schending is. Als u meer informatie wilt lezen over de verschillende soorten schendingen en hoe we deze definiëren, kunt u ons Helpcentrum bezoeken en ons programmabeleid raadplegen.

In bepaalde gevallen kunt u beroep aantekenen. Als dit het geval is, moet u rekening houden met het volgende bij het formuleren van uw beroep:
 • Zorg dat u begrijpt waarom dit een schending is: wanneer we u een kennisgeving sturen, voegen we een codefragment toe met een uitleg van de schending. Als u hierna nog steeds vragen heeft, kunt u uitgebreide informatie over het programmabeleid raadplegen in ons Helpcentrum. We raden u ook aan advies in te winnen bij ons forum. Onze Beste bijdragers hebben grote ervaring op het gebied van beleidsregels.
 • Controleer uw hele site: elke kennisgeving die we u sturen, bevat een URL voor een voorbeeld van de schending. Dit is echter slechts een voorbeeld en de schending kan ook op andere pagina's van uw site voorkomen. Controleer daarom uw hele site en neem de vereiste maatregelen voor alle schendingen. In veel gevallen gebruiken uitgevers hiervoor de zoekoperators van Google, met name de operator 'site:', die vooral handig zijn als het gaat om inhoudsschendingen.
 • Ga grondig te werk: we weten dat AdSense belangrijk voor u is en dat u inkomsten kunt mislopen als uw advertenties niet meer worden weergegeven. Neem de tijd voor het indienen van uw beroep en controleer uw hele site. Het beroep grondig onderbouwen is belangrijker dan het snel in te sturen.
 • Laat ons weten hoe u ervoor wilt zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt: als u een kennisgeving heeft ontvangen van een inhoudsschending, moet u ons laten weten welke systemen u momenteel inzet om te voorkomen dat inhoud die niet voldoet aan ons programmabeleid opnieuw naast AdSense-advertenties wordt weergegeven. Webmasters met grote websites kunnen bijvoorbeeld aanvoeren dat ze hun filters hebben bijgewerkt of nu personen inzetten om de site te beoordelen. Blogeigenaars kunnen toelichten dat ze nu meer inzicht hebben in ons beleid inzake inhoud voor volwassenen en ervoor zullen zorgen dat bepaalde soorten foto's niet langer worden gepost.
 • Stuur ons voorbeelden: heeft u een kennisgeving ontvangen vanwege inhoudsschendingen? Stuur ons in dat geval enkele voorbeeld-URL's van pagina's waarvan u AdSense-advertenties heeft verwijderd. Heeft u een kennisgeving ontvangen vanwege implementatieproblemen? Stuur ons een voorbeeld-URL met de verbeterde implementatie. In bepaalde gevallen vragen we om pagina's waarop AdSense-advertentiecode is geïmplementeerd, hoewel de weergave van advertenties is uitgeschakeld.
 • Ga altijd voorzichtig te werk: u zult het niet altijd eens zijn met onze beslissing de weergave van advertenties op uw website uit te schakelen, maar houd er rekening mee dat onze beleidsregels gericht zijn op het beschermen van ons gehele netwerk van gebruikers, adverteerders en uitgevers.
We weten hoe belangrijk sites voor u zijn. Maar u moet ook begrijpen dat we dit soort beslissingen niet zomaar nemen. Lees dit Helpcentrumartikel met praktische tips voor het aantekenen van beroep.

Door Dan Zilic - AdSense-team
Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "programma beleid"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 29 May 2013 08:27

Cat begon Cut Out + Keep oorspronkelijk als blog waarop ze haar knutselideeën kon delen. Met hulp van haar zakenpartner en verloofde Tom wist ze van het blog een bloeiende knutsel- en handwerkcommunity te maken waarin inmiddels meer dan 140.000 geregistreerde gebruikers hun eigen projecten delen. Toen de site groter werd, besloot het stel uit Edinburgh AdSense te gaan gebruiken om inkomsten te genereren via hun site zonder tijd te hoeven besteden aan het verkopen van advertentieruimte. "We zijn allebei niet goed in dingen verkopen," vertelt Tom. "We willen geen advertenties verkopen: we willen ons richten op het uitbouwen van onze site. Daar ligt onze interesse. We beschouwen AdSense als onze derde medewerker."Dankzij de inkomsten uit AdSense kon Tom zijn baan opzeggen om zich volledig op de site te kunnen richten. Kort geleden woonde het stel een workshop van Leren met Google voor uitgevers bij in Edinburgh om te leren hoe ze de prestaties van hun site konden verbeteren. Sinds de ze aanpassingen hebben doorgevoerd die hen tijdens de workshop door een specialist werden aangeraden (waaronder het bijwerken van hun advertentie-indelingen en aan de slag gaan met DFP (DoubleClick for Publishers) Small Business, hebben Cat en Tom hun inkomsten zien verviervoudigen.

Ontdek meer over de AdSense-ervaringen van Cat en Tom door het volledige verhaal te lezen. Heeft u een succesverhaal dat u wilt delen? We horen graag van u.

Door Arlene Lee, Inside AdSense-team

Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "succesverhalen, case study"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 28 May 2013 03:06
Vandaag zijn we in Parijs bij Videdressing, een e-commercesite die in 2009 is opgericht door de Amerikaanse expat Meryl Job. Ze zocht een medium om haar oude kleding te verkopen en ontdekte dat verschillende modebloggers een kledingverkoop hielden. Meryl begon haar site om mensen een mogelijkheid te bieden voor het kopen en verkopen van modeartikelen die ze niet meer dragen. Op dit moment zijn er meer dan 20 mensen in dienst bij de site, die meer dan 25 miljoen keer per maand wordt bezocht.

Sinds Videdressing vorig jaar AdSense is gaan gebruiken, worden de AdSense-inkomsten gebruikt om de inkomsten uit verkopen en transacties aan te vullen. De extra inkomsten dragen bij aan de winstgevendheid van de site en worden gebruikt om klanten betere service te bieden. Bestuursvoorzitter Renaud Guillerm beschouwt adverteren "voornamelijk als een extra service die we onze klanten kunnen bieden. Onze conversieratio is slechts 2 procent, aangezien 98 procent van alle bezoekers de site bekijkt zonder iets te kopen. Met AdSense kunnen we toch inkomsten genereren uit al deze bezoeken."

Videdressing gebruikt AdWords om de site te promoten en gebruikt Analytics om inzicht te krijgen in de bezoekers van de site. Het bedrijf is sterk gegroeid in Frankrijk en wil in de toekomst uitbreiden naar andere markten.

We nodigen u uit meer te lezen over het succes van Videdressing en uw eigen AdSense-succesverhaal met ons te delen. We zijn later deze week terug met een succesverhaal over een nieuwe uitgever.

Door Arlene Lee, Inside AdSense-team
Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "succesverhalen, case study"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 27 May 2013 05:37
Al meer dan 234.000 van onze uitgevers hebben de Toolbar voor Google-uitgevers geïnstalleerd sinds deze begin vorig jaar werd gelanceerd. De Toolbar is een Chrome-extensie die u actuele informatie over uw AdSense-account geeft, zoals inkomsten en prestaties, en die rechtstreeks vanaf uw site toegang biedt tot advertentie-overlays met rapportage- en blokkeringsopties.

We zijn op zoek gegaan naar manieren om dit hulpprogramma nog verder te verbeteren, zodat we u meer functionaliteit en meer controle kunnen bieden over de advertenties die worden weergegeven op uw site. Vandaag kunnen we dankzij uw feedback de vernieuwde Toolbar voor Google-uitgevers presenteren.

De Toolbar voor Google-uitgevers blijft dezelfde populaire functionaliteit bevatten als eerst, maar beschikt nu ook over een nieuw feedbackmechanisme en blokkeermogelijkheden.

De nieuwe gebruikersinterface maakt gedetailleerde en actuele informatie uit uw account onmiddellijk zichtbaar en bevat de volgende functies:
 • Pop-upaccountoverzicht: biedt u snelle toegang tot een overzicht met uw geschatte inkomsten voor vandaag, gisteren, deze maand en vorige maand, plus informatie over uw vijf beste kanalen of sites (wat inkomsten betreft) voor verschillende perioden.
 • Advertentiedetails: hier vindt u gedetailleerde informatie en volledige inzichten in een specifieke vertoning, inclusief details over de koper en adverteerder en de advertentie die aan de huidige weergave is gekoppeld. U kunt hier nu ook de advertentie blokkeren op basis van de koper.
 • Feedbackvak: u kunt uw feedback nu rechtstreeks met Google delen via ons nieuwe feedbackvak dat is opgenomen in de gebruikersinterface.
Het klikken op de advertentie-overlays die door de werkbalk zijn gegenereerd, is zoals altijd gewoon toegestaan en er worden hierdoor geen ongeldige klikken veroorzaakt. Als u de Toolbar nog niet heeft geïnstalleerd, kunt u deze downloaden via de Chrome Web Store.

Door Fiona Herring - AdSense Product Manager
Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "toolbar"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 24 May 2013 03:59
In de volgende aflevering van onze opfriscursus 'Beleid' hebben we het over een onderwerp waarover we vaak vragen krijgen: inhoud voor volwassenen en ervoor zorgen dat AdSense gezinsvriendelijk blijft.

We hebben onze gebruikers, adverteerders en uitgevers de belofte gedaan dat het AdSense-netwerk gezinsvriendelijk blijft.  Een vuistregel met betrekking tot het beleid inzake inhoud voor volwassenen: als u de betreffende inhoud niet zou willen delen tijdens een familiediner of niet zou willen bekijken in het kantoor van uw baas, moet u geen AdSense-code bij die inhoud plaatsen.

Laten we ons beleid inzake inhoud voor volwassenen eens in detail bekijken:
Heeft u nog steeds vragen? Als onderdeel van onze opfriscursus 'Beleid' hosten we een aantal Hangouts on Air.

Bekijk het schema hieronder en meld u aan voor onze Hangout on Air over inhoud voor volwassenen.

Het schema met Hangouts weergeven

Door Pamela Malone, AdSense-beleidsteam
Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "programma beleid"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 23 May 2013 04:24
Voor mensen die een nieuwe taal leren of gewoon benieuwd zijn hoe woorden in andere delen van de wereld worden uitgesproken, biedt Forvo een oplossing. Hun online handleiding voor uitspraak is in 2008 gelanceerd en biedt opnamen van meer dan 1,5 miljoen woorden in 36 talen die zijn geüpload door moedertaalsprekers. De site wordt onderhouden door een team van vier personen in Guipúzcoa, Spanje, beschikt over 250.000 geregistreerde gebruikers en wordt ongeveer negen miljoen keer per maand bezocht.

CEO Félix Vela: "Dankzij de inkomsten van AdSense heb ik in de afgelopen paar jaar twee nieuwe werknemers kunnen aannemen." Félix is tevreden met de kwaliteit en relevantie van de advertenties en maakt regelmatig gebruik van andere hulpprogramma's van Google, zoals Analytics, om inzichten te krijgen in de bezoekers van de site.

Félix wil de site blijven verbeteren en steeds meer uitspraakvoorbeelden beschikbaar stellen. "Er is geen twijfel over mogelijk dat AdSense een essentiële rol blijft spelen bij deze groei," zegt hij.

Lees Forvo's volledige verhaal en kom over een paar dagen weer terug om kennis te maken met onze volgende uitgever.

Door Arlene Lee, Inside AdSense-team
Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "succesverhalen, case study"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 21 May 2013 07:42
In de weken voor het tienjarig jubileum van AdSense op 18 juni delen we nieuwe succesverhalen van uitgevers. Lees verder om kennis te maken met de uitgevers die deze week in de schijnwerper staan en verzend gerust uw eigen succesverhaal naar ons team.Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "succesverhalen, case study"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 16 May 2013 06:51
Welkom terug bij onze jubileumserie waarin we elke week succesverhalen publiceren terwijl we aftellen naar het tienjarig jubileum van AdSense in juni.

Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "succesverhalen, case study"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 15 May 2013 07:52
De prestatierapporten in uw AdSense account zijn de sleutel tot inzicht in uw inkomsten en het identificeren van optimalisatiemogelijkheden. We lezen voortdurend uw feedback om de rapportagefunctie voor u te verbeteren. Vandaag kunnen we de lancering aankondigen van twee nieuwe, langverwachte functies die u een gedetailleerdere segmentering van verkeer bieden in uw rapporten.

Verschillende rapportagedimensies combineren
In het rapport 'Landen' worden uw prestaties weergegeven, onderverdeeld naar het land van de gebruikers die actief op de advertenties op uw pagina's hebben gereageerd. Behalve dat u een onderverdeling per land kunt bekijken van rapporten per advertentietype, biedingstype en targetingtype, kunt u nu ook een rapport 'Landen' weergeven wanneer u de rapportagedimensies URL-kanaal, aangepast kanaal en advertentieblok bekijkt. Dit biedt u de mogelijkheid uw verkeer verder te segmenteren en beter inzicht te krijgen in uw accountprestaties in verschillende locaties.

De onderverdeling per land voor rapporten per URL-kanaal, aangepast kanaal en advertentieblok is alleen beschikbaar voor rapporten voor een periode die begint op 9 maart of later.

Introductie van een nieuwe rapportagedimensie
Om u te helpen gedetailleerder inzicht te krijgen in uw prestaties op siteniveau, introduceren we een nieuw rapportagetype voor eigen sites. Eigen sites zijn alle sites die in de sitebeheerfunctie zijn gespecificeerd als eigen. De nieuwe rapportagedimensie voor eigen sites maakt deel uit van het rapport 'Sites'. In tegenstelling tot het rapport 'Sites' echter, kunt u het rapport 'Eigen sites' combineren met het rapport 'Landen'. Daardoor kunt u uw verkeer gedetailleerder segmenteren en inzicht krijgen in de prestaties van uw sites in verschillende landen.

Historische gegevens in rapporten van eigen sites zijn beschikbaar vanaf de datum waarop de site is toegevoegd of als 'eigen' werd geclaimd. U kunt onderverdelingen per land voor eigen sites bekijken voor rapporten voor een periode die begint vanaf 22 maart 2011 of later. Als een site wordt verwijderd van de lijst met eigen sites, wordt deze niet langer in het rapport weergegeven.

We hopen dat de verbeteringen in onze rapportagefuncties u zullen helpen beter te segmenteren en te begrijpen waar uw gebruikers vandaan komen en of er prestatieverschillen zijn in de verschillende landen.  U kunt die informatie ook gebruiken om eventuele ongeldige activiteit te isoleren. Onverwacht gebruik kan er op duiden dat u potentieel ongeldige activiteit ontvangt.

Door Matt Goodridge - AdSense-productmanager
Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "landenrapport, prestatierapporten"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 14 May 2013 07:37
Op 18 juni van dit jaar bereiken we een grote mijlpaal: op die dag is het tien jaar geleden dat AdSense werd gelanceerd. In de loop van de jaren heeft AdSense zich ontwikkeld van een klein netwerk met tekstadvertenties met contexttargeting tot een complete uitgeversoplossing waarin onder andere mobiele, display- en videoadvertenties worden weergegeven via meer dan twee miljoen uitgevers – en met krachtige nieuwe functies, rapporten en opties. Naarmate we zelf de afgelopen tien jaar steeds verder zijn gegroeid dankzij uw ondersteuning en feedback, hebben we allerlei inspirerende verhalen gehoord over hoe u en uw bedrijf dankzij AdSense konden groeien.

18 juni is over vijf weken. Daarom publiceren we vanaf vandaag een succesverhalenreeks hier op het blog ter ere van deze mijlpaal. Vanaf nu tot de jubileumdatum laten we u elke week kennismaken met twee uitgevers die hun bedrijf hebben weten uit te breiden met AdSense en andere hulpprogramma's van Google. Houd het blog in de gaten voor meer informatie over het tienjarig jubileum van AdSense, maar laten we in de tussentijd eerst kennismaken met onze eerste uitgever.

Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "succesverhalen, case study"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 09 May 2013 04:27
We hebben recent een update gelanceerd voor blokken met links in bepaalde landen en sitecategorieën. Hiermee hopen we de prestaties voor onze uitgevers te verbeteren. Wanneer gebruikers op een zoekwoord voor een blok met links klikken, worden op de resulterende pagina nu miniaturen weergegeven van de bestemmingspagina's van adverteerders. We hebben uitgebreid geëxperimenteerd met deze wijziging en hebben gemerkt dat gebruikers eerder op de resultaten met miniatuurafbeeldingen klikken, waardoor uitgevers meer inkomsten genereren en adverteerders meer conversies ontvangen.
Deze wijziging wordt automatisch doorgevoerd voor uitgevers die blokken met links gebruiken in de betreffende landen en sitecategorieën. U hoeft dus niets te doen als u deze indeling al gebruikt.  Uitgevers die nog geen blokken met links gebruiken, raden we natuurlijk aan deze eens uit te proberen.
 • Blokken met links zijn een effectieve manier om inkomsten te genereren uit kleine gedeelten van uw website.
 • Blokken met links zijn een relatief onopvallende manier om inkomsten te genereren, aangezien de eenvoudige opmaak de aandacht niet afleidt van uw inhoud.
Nog even ter herinnering: volgens ons programmabeleid mag u naast drie standaardblokken ook drie advertentieblokken met links weergeven.

We raden u aan deze blokken met links uit te proberen.  Ga voor meer informatie naar ons Helpcentrum.

Door Kwanho Lee, software-engineer
Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "blokken met links"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 02 May 2013 10:15
We weten dat veel van onze uitgevers regelmatig meerdere Google-producten gebruiken, zoals AdSense en DoubleClick for Publishers (DFP) Small Business. Een van onze hoogste prioriteiten is ervoor te zorgen dat elke interactie in al onze producten soepel verloopt, waardoor u tijd bespaart en efficiënter kunt werken.

Om de wijze van rapporteren van de prestaties in al onze uitgeversproducten te harmoniseren en de
nauwkeurigheid te waarborgen wordt de wijze waarop bepaalde gegevens in AdSense-accounts worden weergegeven, gewijzigd.

Zoals u misschien weet, worden uw inkomsten aan het einde van de maand momenteel berekend
op basis van wat u heeft verdiend minus eventuele inhoudingen wegens ongeldige activiteiten.Deze
maatregel hebben we genomen om te voorkomen dat adverteerders opdraaien voor de kosten van
dergelijke activiteiten. Tot nu toe werden klikken en vertoningen die met dergelijke activiteiten gepaard gingen echter wel nog weergegeven in de prestatierapporten van AdSense. Vanaf 1 mei verwijderen we dergelijke klikken en vertoningen om dit verschil weg te werken en u te voorzien van zo nauwkeurig mogelijke rapportage.

Wat betekent dit nu voor uw AdSense-account? Op de eerste plaats verzekeren wij u dat dit op geen
enkele manier consequenties heeft voor uw inkomsten. In de meeste gevallen betekent het verwijderen van ongeldige activiteiten uit uw rapporten dat u een geringe daling kunt verwachten van de aantallen klikken en vertoningen, met als gevolg een geringe stijging van CPC en RPM. De klikken en vertoningen die we niet meer in de rapporten weergeven, zijn activiteiten zoals onbedoelde klikken; hierdoor zullen statistieken zoals uw CTR (klikfrequentie) een nauwkeuriger beeld geven van de prestaties van uw site. Het is ook mogelijk dat u een duidelijker verschil waarneemt in uw AdSense-rapportage wanneer u die vergelijkt met eigen accountstatistieken die u meet met andere hulpprogramma's. Overigens zijn deze wijzigingen evenmin van invloed op de manier waarop wij controleren op ongeldige activiteiten.

We raden u nogmaals aan op de hoogte te blijven van manieren om uw website te beschermen
tegen dergelijke activiteiten; in ons Helpcentrum vindt u een grote hoeveelheid informatie over dit
onderwerp.Tot slot vermelden we nog dat deze wijzigingen niet gelden voor rapporten voor datums vóór 1 mei.

Door Matt Goodridge - AdSense-productmanager
Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "rapporten, prestatierapporten"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 30 Apr 2013 03:15
Om in de pas te blijven met de wijzigingen in onze producten, controleren we regelmatig onze Algemene voorwaarden zodat deze up-to-date zijn en overeenstemmen met de voorwaarden van andere Google-producten. Als gevolg van onze recente controle, zullen we vanaf 23 april enkele updates uitvoeren in onze Algemene voorwaarden. Als u werkt vanuit Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika of Noord-Amerika, wordt in uw account een melding weergegeven wanneer u na deze datum inlogt. De bijgewerkte Algemene voorwaarden worden weergegeven en u wordt gevraagd deze te accepteren. Voor uitgevers die werken vanuit de regio Azië-Pacific wordt de wijziging van de Algemene voorwaarden iets later uitgevoerd, omdat we de wijziging geleidelijk in alle regio's implementeren.

U heeft 30 dagen de tijd om de nieuwe voorwaarden volledig door te nemen voordat actie is vereist. Voordat de bijgewerkte Algemene voorwaarden in uw account worden weergegeven, geven we u een idee van de wijzigingen:
 • Onze doelstelling voor deze nieuwe versie van de Algemene voorwaarden was ze zo helder en duidelijk mogelijk te maken. We hopen dat het daarom nog eenvoudiger is om te bladeren in de voorwaarden en te vinden wat u zoekt.
 • Aangezien mobiele apparaten een van de grootste trends van 2013 en later is, breiden we onze voorwaarden uit zodat mobiele eigenschappen specifieker worden beschreven. We hebben ook richtlijnen opgenomen voor het gebruik van de AdMob SDK en andere producten voor uitgevers zoals het Google Affiliate Network.
De bovenstaande updates zijn de belangrijkste onderwerpen waarop de wijzigingen betrekking hebben. Overal in de voorwaarden zijn kleine wijzigingen aangebracht, lees daarom de Algemene voorwaarden volledig door voordat u deze accepteert.

Door Matt Goodridge - AdSense-productmanager
Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "algemene voorwaarden"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 26 Apr 2013 02:32
nanapi.jp is een Japanse site die handige tips geeft voor het dagelijks leven.  Van tips over de liefde tot het gebruik van webservices, de site heeft voor iedereen advies over uiteenlopende onderwerpen.

nanapi is onlangs AdSense gaan gebruiken en heeft een duidelijke omzettoename vastgesteld. We spraken met Dhr. Furukawa, de CEO, en Dhr. Saito, de Director of Ads, en we vroegen hen naar hun ervaringen met AdSense.

Inside AdSense (IA): Kunt u ons iets vertellen over de geschiedenis van nanapi en hoe u uw site heeft gebouwd?  
We hebben nanapi in september 2009 opgericht.  We realiseerden ons dat er behoefte was aan een informatiesite waar mensen tips konden vinden voor het dagelijks leven. We besloten daarom deze inhoud te leveren in de vorm van artikelen over uiteenlopende onderwerpen.

In het begin hadden we alleen een desktopsite, maar we hebben nu ook een mobiele site opgezet voor smartphones. Sinds augustus 2012 genereren we elke maand 42 miljoen paginaweergaven en ontvangen we 9 miljoen unieke gebruikers.  Het aantal unieke gebruikers is hoger op de desktopsite, maar de smartphonesite genereert meer paginaweergaven.

IA: Hoe en waarom bent u AdSense gaan gebruiken?
Toen we de site voor het eerst opzetten, besloten we geen advertenties te gaan gebruiken omdat we ons eerst wilden richten op het maken van inhoud van hoge kwaliteit. Nadat ons aantal maandelijkse bezoekers de 10 miljoen had bereikt, implementeerden we een middelgrote rechthoek (300x250) in de rechterbovenhoek van de site.  Vervolgens behaalden we meer omzet dan we hadden verwacht.

We waren verbaasd over de kwaliteit van de advertenties en hoe goed ze overeenkwamen met de inhoud van onze site. Eerder maakten we ons zorgen dat de advertenties het ontwerp of de bruikbaarheid van onze site zouden kunnen verminderen, maar nadat we de advertenties hadden toegepast op de site bleek dat helemaal geen probleem.  Daarom besloten we ons gebruik van AdSense uit te breiden.

■ IA: Welke resultaten zag u na de implementatie van AdSense?

We zijn AdSense intensiever gaan gebruiken na de pilot in april 2012.  We zijn zelfs overgestapt van een ander advertentienetwerk naar AdSense en we hebben het aantal advertenties per pagina verhoogd. Onze omzet steeg in slechts drie maanden tot meer dan het tienvoudige!

Op nanapi worden veel onderwerpen besproken waardoor het moeilijk kan zijn relevante advertenties weer te geven, maar met de contextuele targeting van AdSense worden relevante advertenties automatisch weergegeven.  Mensen bezoeken nanapi voordat ze actie ondernemen en daarom is ligt het voor de hand dat onze bezoekers op relevante advertenties klikken en de site verlaten. We hebben advertenties van het formaat 336 x 280 onder onze artikelen geplaatst om dit gedrag van gebruikers te benutten.

■ IA: Heeft u problemen ondervonden na de implementatie van Google AdSense?

We hebben geen problemen ondervonden bij het implementeren of instellen van AdSense. In vergelijking met het advertentienetwerk dat we eerder gebruikten, is de accountinterface van AdSense eenvoudig te gebruiken. Het was ook zeer eenvoudig om AdSense te implementeren op onze smartphonesite. We hebben de advertentiecode uit de accountinterface geplakt net zoals we hadden gedaan voor de desktopsite. Het is zeer goed dat we met AdSense de prestaties ook per platform kunnen controleren.

Er is slechts één persoon nodig om AdSense te beheren. De accountinterface is erg eenvoudig in het gebruik. Wanneer we bijvoorbeeld experimenteren met het wijzigen van een advertentie-indeling, kunnen we de prestaties direct controleren.

We maakten ons zorgen dat advertenties de bruikbaarheid van onze website zouden verminderen.  De advertentiekwaliteit was echter zeer goed en onze zorgen waren geheel overbodig.  Aangezien de advertenties passen bij onze inhoud, zijn ze een aanvulling op de informatie op de site en hebben we geen enkele klacht ontvangen van onze gebruikers.

■ IA: Welke plannen heeft u voor de toekomst?
We zijn van plan meer en meer artikelen toe te voegen aan onze site. Ons doel is gebruikers te laten denken dat "als je nanapi bezoekt, je antwoorden kunt vinden voor allerlei onderwerpen". Vanuit het oogpunt van advertenties overwegen we DoubleClick for Publishers (DFP) te gaan gebruiken om onze advertentieblokken eenvoudiger te beheren.

Door Ayaka Sakakibara, Strategic Partner Manager
Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "succesverhalen, case study"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 25 Apr 2013 06:10
Eerder deze week zijn we begonnen met een reeks van twee artikelen om u te helpen meer inzicht te krijgen in de AdSense-advertentieveiling en in hoe u daarmee maximale inkomsten kunt genereren. We hebben u uitgelegd hoe tekst- en beeldadvertenties in dezelfde veiling concurreren en dat ons systeem een van de advertentietypen selecteert op basis van de voorspelde waarde, waardoor het soms kan voorkomen dat een beeldadvertentie van meerdere tekstadvertenties wint. Naar aanleiding hiervan richten we ons vandaag specifiek op tekstadvertenties.

Als u een van onze grote advertentieblokindelingen gebruikt, zoals de medium rechthoek van 300x250 of de brede skyscraper van 160x600, is het u wellicht opgevallen dat er soms meerdere tekstadvertenties in het advertentieblok worden weergegeven en soms slechts één of twee. Zoals we gisteren reeds hebben opgemerkt, voorspelt ons systeem de waarde van elke concurrerende advertentie voor elke vertoning op basis van historische prestaties en vergelijking in een aantal scenario's. In sommige gevallen stelt ons systeem vast dat één of twee specifieke tekstadvertenties aanzienlijk beter presteren dan de andere geschikte tekstadvertenties en dat afzonderlijke weergave van deze advertenties tot betere prestaties zou leiden dan wanneer ze samen met de minder presterende advertenties zouden worden weergegeven. In dat geval worden de advertenties afzonderlijk weergegeven en wordt het advertentieblok niet helemaal opgevuld met tekstadvertenties.

We begrijpen dat dit soms verwarrend kan zijn en dat er ongebruikte ruimte overblijft, maar bedenk dat dit gebeurt om u te helpen maximale inkomsten te genereren uit al uw vertoningen. We gaan door met het verbeteren van de weergave van advertenties en het ontwikkelen van nieuwe advertentie-indelingen en zullen u hiervan in dit blog op de hoogte houden.

Hartelijk dank voor uw interesse in deze reeks. We hopen dat u de geboden informatie nuttig vond. U kunt uw ideeën en suggesties met ons delen op onze AdSense +pagina.

Door Johan Land, AdSense-productmanager
Author: "Het Google AdSense Team (noreply@blogger.com)" Tags: "adsense-veiling"
Send by mail Print  Save  Delicious 
Next page
» You can also retrieve older items : Read
» © All content and copyrights belong to their respective authors.«
» © FeedShow - Online RSS Feeds Reader