• Shortcuts : 'n' next unread feed - 'p' previous unread feed • Styles : 1 2

» Publishers, Monetize your RSS feeds with FeedShow:  More infos  (Show/Hide Ads)


Date: Wednesday, 02 Apr 2008 19:37

Demà 3 d’Abril es celebra la XIII edició de les proves Cangur!

scmpeti.gifL’any passat vaig presentar jo i un company representant l’Escola Pia de Calella i aquest any hi torno i m’acompanyen 4 nois de la meva classe, tots de segon de batxillerat i per tant de nivell 4. Però ningú de cap altre curs s’anima. Aquest any participen 20500 alumnes de 540 escoles diferents! Els resultats cangur 2008 nivell 1 2 3 4 els publicaran abans de sant jordi a la web www.cangur.org.

Per qui no ho coneixi, el Cangur consisteix en una prova de matemàtiques en la qual personalment categoritzaria com a requisit indispensable tenir idees brillants i xispes espontànies per resoldre en només 1h 15min els 30 problemes de dificultat creixent que es proposen! Hi ha 4 nivells que coresponen als cursos des de 3r d’ESO fins 2n de Batxillerat. Podeu veure la prova cangur de nivell 4 de l’any passat, 2007.

Com es puntua el Cangur?

Comences amb 30 punts.

Cada resposta de 3 punts correcta afegeix 3 punts, i incorrecta en resta 0.75.

Cada resposta de 4 punts correcta afegeix 4 punts, i incorrecta en resta 1.

Cada resposta de 5 punts correcta afegeix 5 punts, i incorrecta en resta 1.25.

El problema principal és el temps, i una recomanació és saltar els problemes que et requereixin molt de temps. La bellesa del cangur està, precisament, en que sempre hi ha una manera ràpida de resoldre qualsevol del seus problemes, que no requereix gaire càlcul.

Author: "Enric" Tags: "Uncategorized, cangur, cangurs, matemát..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Sunday, 13 Jan 2008 12:40

Més Hitchcock, o hauria de dir Andrew Davis? Dial M for Murder (1954) va ser la pel·lícula original de Hitchcock, que 44 anys (sembla nova però ja té 9 anys!) després va ser dirigida per Andrew David. Ray Milland, Grace Kelly  i Rober Cummings van ser substituits pels seus homòlegs Michael Douglas,  Gwyneth Paltrow i Viggo Mortensen. En Michael Douglas, ell mateix, la protagonista de La verdad oculta i l’Aragorn!

 crimen-perfecto-portada.jpg

Portada de  A perfect Murder

No he vist l’orginal del mestre, però aquesta em va fer anar a dormir més tard del que hauria d’haver anat.  És a dir, que em va enganxar. Em va semblar que la trama era com la complicació de la complicació de la [...] d’una peli de crim de les més actuals. Es pot resumir com que el milionari inversor en borsa Michael Douglas vol matar a la seva dona Gwyneth Paltrow, i contracta a l’Aragorn per fer-ho, que justament és l’amant de la dona.

crimen-perfecto.jpg

El sr. i la sra. Taylor

El fet és que en cada pista o intent d’error del crim s’obren moltes noves possibilitats i camins per on els personatges es van escapant mentre poden. És hitchcockiana, és a dir no hauria de sorprendre que hi haguéssin morts, perquè n’hi ha.

No sé si això és normal, però la peli va acabar de cop. Si algú la mira ja m’ho dirà, però això em va sobtar i em va fer ràbia, tot i que també va aconseguir deixar-me amb una mica d’intriga. Està bé, no abusen de les escenes CSI, de tant en tant remarquen objectes significatius apropant-hi la càmara i amb música lenta… és un estil interessant.

Author: "Enric" Tags: "Uncategorized, gwyneth paltrow, hitchcoc..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 07 Jan 2008 17:33

És brutal, això és sofisme. Un nen petit convencent a les grans masses de que l’home prové de la creació de Déu, i que totes les teories evolutives provenen de boques de mentiders. Si, així és com anomena aquest paio als científics. Ah, si ara resulta que el sencacionalisme sortit de la boca d’un nen es capaç de convèncer de veritat! D’aquesta manera, Darwin, ho sento, un profeta de 6 anys s’ha carregat tot el teu treball.

El problema és que això passa del “que mono que és aquest noi i que ve que parla” a un “com que no sabem del cert d’on venim, creiem-nos el nen, que és mono i parla bé”. Sé que els que passeu per aquí sou crítics, i no sabeu com agrairia que ho expresessiu (comentaris, vamos).

Lo d’en Chávez cal que ho comenti? Cal valorar la seva actuació política com si estés al bar? Mireu la reacció de la gent “ordene, ordene…” [...] “estamos obedeciendo”.

Després va i es posa amb el president d’Espanya, amb en Bush dels estats units dient-li “You are a donkey, Mister Danger”. Mireu-ho, mireu-ho, però que pot argumentar tot això que diu, d’on s’ho treu?

Author: "Enric" Tags: "Uncategorized, bush, chávez, darwin, do..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 07 Jan 2008 17:11

Les ànimes més grans són capaces tant dels més grans vicis com de les més grans virtuts, i els qui caminen ni que sigui molt lentament poden avançar molt més, si segueixen sempre el camí dret, que no pas els qui corren però se n’allunyen.

René Descartes, Discurs del mètode part 1: la raó i el mètode

Author: "Enric" Tags: "Uncategorized, descartes, Filosofia, Fra..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 04 Jan 2008 13:41

Ja vaig felicitar-vos totes les festes fa poc, però ara, aquest any nou mereix també ser felicitat, encara que sigui una mica tard.

Author: "Enric" Tags: "Uncategorized, any nou, festes, Miniblog..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Sunday, 30 Dec 2007 14:23

Hi ha una igualtat molt coneguda, i probablement la més curta i bonica (hi surten quatre nombres molt coneguts: “e, pi, 1, 0, i”) i a la vegada complexe en el seu sentit matemàtic, de tots els temps és la igualtat d’Euler:

e^{i\pi}+1=0

A més, aprofitaré aquest post per utilitzar alguna de les coses que he après a l’hora d’escriure documents en \LaTeX durant alguns d’aquests dies de vacances. \LaTeX és un potent editor de textes, que normalment s’utilitza per escriure tesis o publicacions científiques d’alta qualitat, o per escriure fórmules.

A l’escola sempre diuen que l’arrel d’índex parell d’un nombre negatiu no existeix. Però el que realment volen dir és que no existeix en els nombres reals. Va home va, que hi ha nombres que no són reals? Sí! Els nombres complexos. La basede tot és:

\sqrt{-1} = i \in\mathbb{C}

Ara demostrarem (que vol dir: provar utilitzant el sistema formal i lògic de les matemàtiques) la igualtat d’Euler! Per entendre la demostració no faran falta coneixements gaire especials, excepte les igualtats que aniré marcant amb un nombre entre parèntesis.

Som-hi. Són conegudes les sèries infinites següents, que moltes vegades utilitzen els ordinadors o calculadores per calcular els sinus, o cosinus, sino, com li dius a una calculadora que faci aquestes operacions?:

(1) e^x = 1+x+\displaystyle\frac{x^2}{2!}+\displaystyle\frac{x^3}{3!}+\displaystyle\frac{x^4}{4!}+\displaystyle\frac{x^5}{5!}+

(2) cos x = 1-\displaystyle\frac{x^2}{2!}+\displaystyle\frac{x^4}{4!}-

(3) sin x = x-\displaystyle\frac{x^3}{3!}+\displaystyle\frac{x^5}{5!}-

Repte 1: 100 mate-punts per qui comprovi el sinus o cosinus per algun dels següents angles (30º,45º,60º,90º) amb el desenvolupament almenys fins a 4 exponents. Va, que és fàcil amb una calculadora a mà.

Si apliquem la sèrie (1) de e^x per a x=i (només substituïm), queda:

e^i = 1+i+\displaystyle\frac{i^2}{2!}+\displaystyle\frac{i^3}{3!}+\displaystyle\frac{i^4}{4!}+\displaystyle\frac{i^5}{5!}+

=1+i-\displaystyle\frac{1}{2!}-\displaystyle\frac{i}{3!}+\displaystyle\frac{1}{4!}+\displaystyle\frac{i}{5!}-

= ( 1-\displaystyle\frac{1}{2!}+\displaystyle\frac{1}{4!}-) + i (1-\displaystyle\frac{1}{3!}+\displaystyle\frac{1}{5!}-)

= cos 1 + i sin 1

De manera que podem expressar:

(4) e^{\alpha i}=cos\alpha+i sin\alpha

Que és la fórmula de Moivre.

Ara si sabem que \pi en radians representa 180º, podem substituir \alpha en la igualtat (4) i queda l’igualtat d’Euler:

e^{i\pi} = cos\pi + i sin\pi = -1 +i*0 = -1

e^{i\pi}=-1 \Longleftrightarrow e^{i\pi}+1=0

Q.E.D.

euler.JPG

Leonhard Euler

Informació extreta de Introduction to Geometry, de Coxeter. Autor d’algun bon llibre de geometria (que per cert m’haig de llegir a fons) per practicar per l’Olimpíada de Matemàtiques, un tipus de concurs sobre el qual algun dia parlaré detingudament.

Author: "Enric" Tags: "Uncategorized, demostració, euler, Mate..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 28 Dec 2007 01:13

Una frase que em va semblar graciosa que semblava que intentés criticar la idea de que tot és relatiu donant-li encara més la raó.

Home… tots és relatiu però fins a un cert punt.

Anònima

Si dius que tot és relatiu fins a un cert punt intentant dir que no tot és relatiu, estàs relativitzant la relativitat i, per tant, donant-li la raó, no? (qui hagi entès aquesta frase a la primera està obligat a deixar un comentari).

<!--enpts--><!--enpte-->

Author: "Enric" Tags: "Uncategorized, Frases, relativitat"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 28 Dec 2007 01:07

Anant amb tren pots sorprendre’t per mil i una cosa, però el més irritant és trobar-te gent com la que em vaig trobar jo parlant del que parlaven. Digueu-me que tot és respectable, però algú així com pot votar amb seny si es deixa portar irracionalment per l’ira i la passió?

<!--enpts--><!--enpte-->

Bigoti

Situació: Dos homes grans i una dona (dona d’algun dels dos homes). Seran home A i home B. La conversació anava sobre polítca i el volum de la seva veu era excessiu, factors que van fer que parés atenció. Vaig treure un boli i un petit tros de full i vaig apuntar quatre notes:

Home A – [...] ¿Y has oído esto de los jóvenes? Que cada vez los pisos están más caros. Pero hombre, qué pasa aquí, si quieren una casa que se la trabajen y se quejen menos. ¿Qué es esto de bajar los precios? ¿Y nosotros, porque no nos bajan los precios de los pisos para nosotros? (referint-se a la gent gran).

Home B – Claro hombre, claro.

Home A – Si es que no va bien. Además, si alguien se muere de hambre a dar dinero y comida para que mejore? ¿Pero dónde estamos? ¡A mi qué más me da! Que se muera, que nos saldrá más barato. Que pongan cosas pa’ los viejos que nos lo merecemos.

Com aquestes, unes quantes, però em van sobtar les comentades. I l’Enric va haver de controlar-se el donar-los la recomanació de pensar abans de parlar. Comenteu vosaltres, perquè de veritat que… sort que algú dóna brins d’esperança plantejant actualitzacions del sistema democràtic, perquè quan es superi el 50% d’abstenció a veure qui és el llest que proposa fer un canvi. A més, sabem de sobres a qui beneficia tot això.

Author: "Enric" Tags: "Uncategorized, democràcia, Política, t..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 24 Dec 2007 11:49

Primer de tot, s’ha de destacar que demà és festa oficial i després, la religiosa que va molt lligada. Avui ja és 24 de Desembre i demà el gran dia!

No sé a vosaltres, però a mi sentir villancicos nadales m’alegra el dia, excepte aquell que fa una setmana Renfe posa al tren, que sona molt més fort que la música clàssica que posen normalment, i és repelent quan ja ha sonat 10 vegades en un Calella-Barcelona.

Demà, amb regals o sense, la gent està a casa amb la família, és un dels moments de l’any que tothom espera perquè, sigui pels motius que sigui, apareix felicitat de tot arreu. Per Nadal tothom és amable, i si vas amb un gorro vermell i blanc pel carrer, enlloc de mirar-te malament la gent et somriu!

<!--enpts--><!--enpte-->

Desitjo que tots i cadascun de vosaltres gaudiu d’aquestes festes, ja siguieu creients o no, perquè ja que existeix la festivitat, aprofitem-la!

Bones festes i feliç any nou a toots!

Hi ha música, escolta-la al blog personal de Enric Sanchez Cusell

El 25 de Desembre, fum fum fum

Aquesta cançó em recorda l’inici de totes les classe dels dos últims dies d’escola, no sé què ens va agafar, però la cantàvem contínuament… Ostres, i fins i tot una nadala per aquells dos que es barallen.

Attached Media: audio/mpeg (1 437 ko)
Author: "Enric" Tags: "Uncategorized, any nou, festes, nadal, p..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Sunday, 16 Dec 2007 12:03

Ahir, 15 de Desembre, es va celebrar la primera quedada de blocaires de Calella organitzada per un insaciable addicte a les escales: en vilapou. Perquè es vegi que Calella no ha quedat endarrerida amb aquest tema que últimament està tant de moda, s’han trobat 18 bloggers! Llàstima que per problemes d’anonimat o per diferentes feines molts no hagin pogut venir. Total, que al final vam ser 7 persones, i els tres partits polítics majoritaris de Calella (i val a dir que els únics amb blog) van tenir representació:

Val a dir que, de blocs, més aviat, poc. El que es va dir va ser la mar d’interessant. Propostes sobre què fer amb els comentaristes anònims, què pot i què no pot escriure un polític al blog?

<!--enpts--><!--enpte-->

Foto feta per un tal Albert i una tal Sònia

La senyera

Seré un pesat, perquè aquest tema el veig a tot arreu, però per part meva, serà l’última discusió que tindré, ja que ahir va ocupar força temps del sopar.

Amb el pessebre inaugurat i, tot s’ha de dir, la senyera al balcó de l’ajuntament (només per festes), es va poder discutir aquest tema que, a mi em sembla, ha passat a ser una maleïda picabaralla de criatures. Què més dóna si hi ha la senyera o si no hi ha cap símbol al balcó de l’ajuntament? Com bé va dir en Saül, si ens preocupem per això, serà que la resta va molt bé, no? Són necessaris? És a dir, per culpa de quatre ciutadans els estem mantinguent ocupats amb temes que, almenys a mi, com a menor però també ciutadà de Calella, me la porten [...] no em semblen primordials. M’ho inclino una mica cap a casa, però si no fos per el CAJ, que organitza activitats puntualment i no hi ha molta gent, què poden fer els joves a Calella, ara? Anar als gronxadors del passeig de mar?

És igual, no cal retreure res, però ben segur que hi ha més preocupacions que de quin color han de ser les robes punxades en aquells pals. Quin és el problema, que aquella de 3 ratlles i dos colors representa una Espanya arrugada, decadent de quan jo no havia ni nascut, i que la senyera sola deixa de banda el país? Polítics, això no és per vosaltres, és per la gent que no calla. Pengeu-vos la bandera de Finlàndia si voleu a casa, però deixeu en pau l’Ajuntament, que facin el que vulguin. Pengin la que pengin (no m’inclino cap a l’actual postura de cap dels partits) viurem millor o pitjor? No. [imatge]

Ca la Nuri va ser el lloc, i esperem que es torni a repetir aviat. Vaig aprendre força coses i em vaig posar més o menys al dia de què passava a la política catalana, i el millor és que hi havia punts de vista de tot tipus. Gent, que tot just m’estic formant!

Per la pròxima hem de saber l’ofici de Carrasclet61 i el nom propi del gran barrufet com a mínim!.

Author: "Enric" Tags: "Uncategorized, blocaires, Blocs, blogger..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Sunday, 09 Dec 2007 14:28

Aquest any la famosa publicitat de Freixenet no serà una cursilada amb noies daurades imitant bombolles, sino una producció d’un dels grans mestres. Martin Scorsese fa un tribut a un home psicòtic i un creador d’ocells interpretant l’estil d’Alfred Hitchcock

L’única condició que li va posar la marca va ser que apareixés l’ampolla en un lloc privilegiat, però que per la resta tenia completa llibertat creativa. Un curt de gairebé 9 minuts, que no sé si el posaran sencer a la tele, però ben segur que després d’haver-lo vist unes quantes vegades es farà pesadíssim, si dura tant. El nom original és “The key to reserva“.
De totes maneres, deixo aquí la gran obra:

Anunci Freixenet: La clave reserva de Martin Scorsese

A que el senyor Scorsese parla igual que en Woody Allen? I a més s’hi assembla força físicament. I si són el mateix?!

<!--enpts--><!--enpte--> <!--enpts--><!--enpte-->

Martin Scorsese i Woody Allen. Em direu que no són iguals?!

Vist a Curioso pero de Cine.

Author: "Enric" Tags: "Uncategorized, afred hitchcock, freixene..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Sunday, 09 Dec 2007 13:22

Entre altres coses, he aprofitat aquest pont per anar al cine, un dels meus hobbies que moltes vegades no puc portar a terme perquè no tinc gaire temps.

És realment una peli que fa passar moltíssima por, estàs patint constantment i és completament imprevisible, a més de tenir un final sorprenent.

Segons he vist a les rodes de premsa (una, dues i tres) els directors Paco Plaza i Jaume Balagueró van procurar crear una espècie de joc de rol on els actors anéssin descobrint el que es trobaven i reaccionéssin per ells mateixos. L’accentuació del sentit de la improvització dóna un toc a primera vista de pel·lícula gravada de qualsevol manera.

Los actores sabían como empezaba la escena y como tenía que acabar.
“Tenéis que llegar al tercer piso”, pero no sabían lo que había en el segundo. […] Era una especie de gincana para ellos.

Paco Plaza

Cuando digamos acción nunca pararemos, pase lo que pase, porque en la realidad no se para. […] No cortaremos nunca, si alguien se cae, lo sentimos mucho. […] Que se levante y que siga, cojeando o como sea. Nunca se parará, pase lo que pase. […] Si una cámara se estropea o se golpea habrá que seguir grabando porque la situación seguirá.

Jaume Balagueró

<!--enpts--><!--enpte-->

Póster de la pel·lícula REC

L’obra ha quedat envoltada de premis de sitges:  Millor director, Millor actriu, Menció especial, Premi del públic a millor pel·lícula i Premi de la Crítica Jose Luis Guarner.

No he vist l’antiga pel·lícula “La Bruja” on tot es graba amb una càmara que porta un dels personatges, però pel que conec d’ella teòricament i per haver vist també Resident Evil, m’ha sembla que REC és una barreja de La Bruja amb Resident Evil, però qui vulgui jutjar-ho que la vagi a veure, que serà un plaer parlar-ne. L’argument em va semblar que no era el més important, si no despertar una sensació, i per això no en faré una sinopsi.

És molt important que si algú té problemes de cor no la miri, caga i els ensurts són realment en els moments menys esperats, encara que intentis esperar-los. I quant’adones d’això al principi no pares de patir fins pocs segons abans dels crèdits.

Trailer [REC]

Reaccions del públic [REC]

Author: "Enric" Tags: "Uncategorized, cine, miedo, Pel·lícule..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 26 Nov 2007 19:39

Sí, a mi també em toca. No sé què passa però tothom ha acabat la setmana d’exàmens, per fi estan tranquils, etc… Doncs a mi em toca començar dijous, fins dimecres que ve. Esperem que vagin bé, sort que nosaltres quan fem exàmens trimestrals no hem d’anar a classe normalment. A fer els exàmens de 1h 30min cadascun i cap a casa, a estudiar per l’endemà.

El calendari que m’ha tocat està força bé, han combinat les més dures o d’estudiar més amb les pràctiques o que, personalment, tinc més per mà.

 • Dijous - català i dibuix tècnic
 • Divendres - castellà i matemàtiques
 • Dilluns - Història
 • Dimarts - Filosofia i Física
 • Dimecres - Anglès i Tecnologia Industrial

A tope aquests dies, i a veure si repasso alguna cosa aquests primers dies de la setmana, mentre no tinc res.

No és cap sorpresa avisar que no publicaré res al blog durant aquest període. Sort que després tenim un pont més o menys llarg. Igualment, haig d’admetre que tinc una molt baixa freqüència de publicació.

Havia vist algun exàmen en conya per internet, però avui he trobat aquest. És d’energies de física. M’agradaria conèixer una de les persones que s’atreveix a escriure això. Impresionant:

<!--enpts--><!--enpte-->

El objeto nunca llega porque hay un elefant en el camino 

Author: "Enric" Tags: "Uncategorized, Estudis, exam, exàmens, ..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Sunday, 18 Nov 2007 17:52

Ahir, 17 de Novembre, a la sala Razmatazz 1 de Barcelona hi va haver un concert de Ride the Sky, Epica i Sonata Arctica.

Actualització: Fotos Concert Sonata Arctica 2007

Algunes fotos de la gent que va anar al concert ja estan pujades. Més endavant fotos propiament del concert!

S’havia de fer a la sala Razmatazz 2, però es veu que es van esgotar les entrades i es va aplaçar a Razmatazz 1 (l’antic Celeste), que és la sala més gran. L’Albert i jo vam començar a fer cua a les 3 de la tarda, aprofitant que ja estavem a Barcelona des del matí, esperant a que obrissin a les 7 per començar el concert a les 7:30. Van arribar uns quants a les 5.45 i la última noia quan només quedava un quart d’hora. Però no va passar res, va valdre la pena.

<!--enpts--><!--enpte-->

Ride the sky va informar-nos que era la primera vegada que venia a Espanya i va estar tocant només mitja hora. No eren pas dolents, però la majoria no havia anat allà per ells.

Després Epica, un grup força més important pel qual alguna gent hi havia anat exclusivament. Vam veure en directe la famosa Simone Simons, la peça clau del grup, tot i que alguns deien que desafinava. Va tenir potència el grup.

Finalment… l’estrella de la família! Sonata Arctica. La setlist va estar molt ben escollida, i Tony Kakko (el cantant) va aconseguir establir una bona relació amb el públic. Ens va dividir en tres sectors, i va assignar un so de bateria a cadascun. Fent veure que tocava la bateria, anava combinant els sons que el públic feia amb la boca fins aconseguir tocar “We will rock you“, la qual tot el grup va seguir tocant. Una anada d’olla que ens va sorprendre a tots. Deixo la setlist (o tracklist) que van tocar i un exemple, per qui no coneixi el grup. Heu vist alguna vegada l’instrument característic de Sonata Arctica? El teclat, tocat per en Henrik, força curiós.

La llista de cançons, ampliada i ordenada per l’Albert, l’altre víctima de les llargues cues pre-concertianes.

 1. In Black And White
 2. Paid In Full
 3. Victoria’s Secret
 4. Broken
 5. 8th Commandment
 6. Tallulah
 7. FullMoon
 8. Caleb
 9. Black Sheep
 10. It Won’t Fade
 11. Gravenimage
 12. San Sebastian
 13. My Land
 14. Don’t Say A Word
 15. The Cage
 16. Vodka Song

Paid in Full (cançó) - Unia (àlbum) - Sonata Arctica (grup)

Va acabar força aviat, no eren ni les 12. Però això va permetre’ns a alguns passar-nos un moment pel Gegant’s Rock de Calella. Si t’has de conformar amb això està bé, però tenint en compte que tornavem d’un concert d’un dels nostres grups preferits, tot ens sonava a fluix. A les 2 ja erem a casa tots, no podiem més.

Author: "Enric" Tags: "Uncategorized, concerts, metal, Música,..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 13 Nov 2007 00:16

És inveitable haver vist al rei d’Espanya, Juan Carlos, pels noticiaris últimament. La seva frase ha desencadenat una bogeria mediàtica completament descontrolada. S’han fet bromes i camises, però això no és l’important realment.

La cimera iberoamericana és una trobada política entre tots els líders dels país de Sudamèrica i d’Espanya amb l’objectiu de crear en un futur una Comunitat de Nacions Iberoamericanes. Solen anar-hi el ministre d’exterior, el president i, en alguns casos, el rei.

En el diàleg democràtic que suposadament s’hauria d’haver tingut, Chávez va etiquetar a l’ex-president d’Espanya de feixista. Zapatero, amb elegància i amb un bon tarannà (talante) el va defensar amb paraules correctes. Sembla ser que Chávez no és la primera vegada que posa la pota.

De fet, m’he quedat al·lucinant al veure com ha respòs el nostre actual president del govern. Ha dit les coses ben dites, i les ha deixat ben clares. La llàstima van ser les constants interrupcions del líder Veneçolà. D’això se’n diu parlar bé. Un punt per a ZP. Intento no posicionar-me políticament, i això és només un reconeixement a la persona de “Jose Luís Rodríguez Zapatero”, i no té res a veure amb el partit del que forma part.

<!--enpts--><!--enpte-->

Zapatero i el Rei a la cimera Iberoamericana, intentant calmar a Chávez

Altres discusions venen de per què el rei va pronunciar “¿Por qué no te callas?” intentant fer que Hugo Chávez respectés el torn de paraula del líder socialista. Ha sigut criticat amb arguments a favor de que el rei ha de poder aguantar-se i no pot dir coses com aquestes, perquè no són correctes protocolàriament. Em sembla que no va pensar gaire el que va dir, ni el que va fer més tard, de marxar quan parlava el líder de Nicaragua, si no m’equivoco. Val la pena mirar-lo.

Ho intentem dissimular accentuant el dret a la llibertat d’experessió fent una mica d’humor? Clar que sí: Per què no calles?

Author: "Enric" Tags: "Uncategorized, chávez, cimera, iberoame..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 12 Nov 2007 22:30

Després d’unes quantes setmanes sense publicar, acompanyades d’una setmana que la web ha estat inactiva, el meu bloc personal torna a funcionar. Va haver-hi algun problema tècnic amb el servidor, junt amb l’actualització del Wordpress (el sistema que utilitza aquest blog), que el vaig haver d’actualitzar.

A efectes pràctics

 • Alguns símbols ara es veuen malament en els comentaris o posts anteriors (símbol de l’Euro, etc…).
 • Ara cap post pertany a cap categoría, perquè el nou sistema consisteix en ordenar-ho en tags, com podeu apreciar.
 • Encara haig d’arreglar la barra lateral, que no funciona gens!

A partir d’aquest post comença la segona temporada d’Enric.es!
Espero poder tornar a estar en actiu ben aviat, perquè haig de comentar força coses. Suposo que tots us haureu enterat del “¿Por qué no te callas?“, oi? Així es parla.

Salutacions, pocs (però valuosos) visitants d’enric.es :-P

Author: "Enric" Tags: "Uncategorized, actualización, categorí..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Sunday, 11 Nov 2007 15:25

Ho escric sense simbols ni accents perque si no dona errors.

Estic mirant com arreglarho.

à - a oberta
á - a tancada
è - e oberta
é - e tancada
í - i tancada
ò - o oberta
ó - o tancada
ú - u tancada

ï - i dieresi
ü - u dieresi
ç - c trencada
l·lí - l punt l i accent
‘ - apostrof
¿ - obrir interrogant
¡ - obrir admiracio

À - A oberta
Á - A tancada
È - E oberta
É - E tancada
Í - I tancada
Ò - O oberta
Ó - o tancada
Ú - U tancada
Ç - C trencada majuscula (no existeix, oi?)

Author: "Enric" Tags: "Uncategorized"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 09 Oct 2007 13:07

El País, pioner en publicar el diari per internet i oferir tot tipus de serveis per als internautes ha llençat un anunci que m’ha atret força. Jo l’he vist en català, i m’ha sonat molt potent, però al youtube només estava en castellà:

Anuncio El País - Querer comprender

També em vaig fixar en un cartell publicitari dels que es posen a les parades de busos de Barcelona on La Vanguardia reivindica que és completament lliure i no està influenciada. Sembla que el diari PÚBLICO, del que parlava en Reca fa uns dies, els està fent posar les piles. Només val 0.50 € i ens ofereix temàtica molt més diversa i opinions molt més lliures.
La veritat és que porto uns dies amb examens i no paro, a més que durant el cap de setmana vaig estar de fires per Barcelona! El SONIMAGFOTO per exemple.

Author: "Enric"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 01 Oct 2007 19:53

Abans de treure cap conclusió sobre el títol, val la pena haver-se llegit el text. Si us agrada la literatura i la poesia en general, aquest text us deixarà ben contents i confiats, en cas contrari farà reflexionar, probablement portant a un “quina exageració”.

Doncs bé, la poesia és inútil perquè vivim en una societat grollera, on les necessitats creades tenen molt poc a veure amb el talent i amb les possibles fronteres del nostre desig; la poesia és inútil perquè el coneixement dels altres convida a la solidaritat, i la cursa per cobrir falses necessitats exigeix una altra cosa, competidors, animals carnívors, habitants d’una societat on és millor guardar secrets, estar desinformats, per tenir les mans més lliures i la consciència més tranquil·la; la poesia és inútil, com les humanitats en general, perquè es governen millor els incultes, són més dòcils, es prenen la pròpioa dignitat d’una manera menys seriosa.

Luis García Montero a ¿Por qué no sirve para nada la poesía? del llibre “¿Por qué no es útil la literatura?

Estic molt d’acord amb aquest text. Bàsicament, Luis García Montero defensa que la manipulació del poble és més fàcil si aquests no són conscients de que poden conèixer i saber més (la informació és poder). Tot i així, discrepo amb la opinió que la poesia sigui un saber que et pugui lliurar de la foscor de la desinformació sobre la vida i, com diu l’autor, que et proporcioni dignitat.

Author: "Enric"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 27 Sep 2007 20:21

Quin dia és l’aniversari de l’Enric? Demà passat, és a dir el 29 de Setembre. Si ja ho vaig dir fa un any: “El 29 de setembre és el meu aniversari“.

Ho vaig avisar fa uns quants dies quan avisava de que “Enric.es fa 1 any i 200 entrades” , però per fi està a punt d’arribar. Faig 17 anys, cosa que no repercuteix directament en res, com sí que ho farien els 18, però que fan il·lusió.

pastis-aniversari.JPG

Justament coincideix amb el dia que hi ha el Teens & Blogs (una quedada de joves amb blog que viuen al voltant de Barcelona) a la que assisteixo, però per la nit ja seré a Calella per poder estar amb els amics i amigues! Clar que sí!

I igual que l’any passat, justament avui dia 27 de Setembre Google celebra el seu aniversari: Avui Google fa 9 anys!

google_9th_birthday.gif

Author: "Enric"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Next page
» You can also retrieve older items : Read
» © All content and copyrights belong to their respective authors.«
» © FeedShow - Online RSS Feeds Reader