• Shortcuts : 'n' next unread feed - 'p' previous unread feed • Styles : 1 2

» Publishers, Monetize your RSS feeds with FeedShow:  More infos  (Show/Hide Ads)


Date: Friday, 18 Mar 2011 09:46

Avui, després de quasi 11 anys, tanco la meva etapa a Grupo Intercom. Deixo enrera moltes històries, anècdotes,projectes, alegries, esforços, moments i moltíssima gent que ja formen part de la meva vida.

A partir de dilluns formaré part de l’equip de Xperience Consulting, una consultoria especialitzada en UX i referent en el sector.

Author: "Galu" Tags: "Reflexions"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 01 Sep 2010 11:26

Una época de crisis es también una época de oportunidades, y es por eso que muchas empresas están abriendo mercado a otros países para mejorar sus números… ¿pero cómo internacionalizamos? ¿qué hacemos con los idiomas? ¿y los países? ¿cómo estructuramos nuestra web?

Torre de Babel

Primero tenemos que plantearnos qué tipo de internacionalización queremos:

 1. ¿Queremos que cualquier persona acceda a todos nuestros contenidos independientemente del idioma? Ejemplo: un portal de artesanías de todo el mundo.
 2. ¿Queremos que nuestros contenidos sólo aparezcan en el país de orígen? Ejemplo: Un portal que ofrezca información sobre eventos de cada país.

En el primer caso, deberemos organizar nuestros contenidos en función del idioma. Entonces el usuario deberá escoger entre “Español, Català, English, Français, …”.

Internacionalización en Artesanum

En el segundo caso, deberemos organizar nuestros contenidos en función del país. Así, el usuario deberá escoger entre “España, Argentina, México, Italia, UK, USA, …”. El país puede estar acompañado o ser sustituido por la bandera del país, siempre que esta sea reconocible para el usuario.

Internacionalización en SoloStocks

¿Se pueden combinar los dos casos? Evidentemente, si se requiere que el idioma esté centrado en el país, pero se pueda leer en cualquier idioma, deberemos ofrecer la libertad al usuario de poder escoger idioma y país, guardando la selección que ya hayamos realizado. Un ejemplo podría ser un portal de información turística de todos los países, donde deberemos escoger idioma y país indistintamente.

Un último tip: nunca relacionar los idiomas con las banderas. Un argentino no le gustará ver la bandera de España al lado de Español, un brasileño la bandera de portugal, o un estadounidense la bandera de UK.

Author: "Galu" Tags: "Personal"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Saturday, 02 May 2009 10:57

M’han convidat a participar en unes xerrades que es faran el propers 7 i 8 de maig a Alacant, anomenades “Lenguajes y máquinas”. Tindré el plaer de participar junt en Dario Pescador (publico.es) i Pepe Cervera (perogrullo.com). La meva aportació s’anomenarà “Usabilidad y accesibilidad web: nos entendemos con las máquinas?”.

En aquesta xerrada parlaré de què és la usabilitat segons el meu punt de vista (senzillesa de la interfície+motivació de l’usuari+adaptació a les necessitats+sentit comú) , com mesurar la usabilitat, com evitar errors típics i una introducció a la accessibilitat.

A més, per les mateixes dates hi haurà un altre acte anomenat Diseño y creación de productos digitales on hi hauran les xerrades dels companys Albert Ribera i Sergio Pérez Conde.

Més informació:

Author: "Galu" Tags: "Usabilitat, accessibilitat, Camon 09"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 11 Feb 2009 16:26

Després de les votacions per la font més llegible, us passo els resultats:

La font més llegible (feu clic a la imatge per agrandar)

font-mes-llegible

La verdana ha estat un referent en internet des dels seus inicis. nascuda a l’any 1996, va ser dissenyada expressament per a tipografies petites visualitzades per pantalla.

La font menys llegible (feu clic a la imatge per agrandar)

font-menys-llegible

Sorprenentment per a mi (doncs la utilitzo bastant per situacions concretes) la font menys llegible votada ha estat la tahoma 11px. La Tahoma, nascuda el 1994, és una font similar a la verdana, però amb un cos més estret.

Moltes gràcies als que heu participat!!

Author: "Galu" Tags: "Personal"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 11 Feb 2009 11:47

Us convido a participar en aquesta enquesta. Es tracta de dir quina d’aquestes font és la més llegibile i quina la menys llegible. A veure què penseu vosaltres:

test-fonts3Author: "Galu" Tags: "Personal"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 11 Feb 2009 07:48

“La usabilitat està lligada a la motivació de l’usuari.”

“Troba la motivació de l’usuari i condueix la usabilitat a la direcció d’aquesta motivació”.

La meva màxima…

Author: "Galu" Tags: "Tecno Reflexions, Usabilitat, motivacio"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 04 Feb 2009 09:20

Amb uns dies de retràs, faig públic el projecte Subastas-inmobiliarias.com. Un portal que neix amb la intenció d’agrupar totes les subhastes inmobiliàries d’Espanya.

Subastas inmobiliarias .com

Els inmobles subhastats venen normalment d’embargaments o deshaucis i per tant surten a un preu força atractiu. Per exemple podem trobar una casa unifamiliar a Lloret de Mar per poc més de 28.000€ o bé una oficina a Girona per 99.000€.

Subastas-inmobiliarias.com

Author: "Galu" Tags: "Gadgets i Novetats, inmobiliarias, subas..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 03 Feb 2009 09:17

Grupo Intercom va llançar oficialment ahir el seu nou projecte de viatges exclusius i estil de vida: Paradizo.

Paradizo

Paradizo és un portal dedicat a la classe alta, amb un munt de destinacions interessants, inspiracions, clubs exclusius, lloguers de jets, cotxes exclusius, iots, …

Cada més destaquen una destinació, i en el seu llançament han escollit Bali, la “illa dels Déus”, una de les 17.000 illes de l’arxipèlag d’Indonèsia i la seva oferta d’allotjaments paradisíacs.

Una web a l’abast d’uns pocs i per poder somiar els altres…

Author: "Galu" Tags: "Personal, XHTML"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 02 Feb 2009 08:31

Fa uns dies vaig assistir a l’esdeveniment “Foro AECEM: Filtros Anti-Spam” , organitzat per la AECEM-FECEMD. A l’esdeveniment van participar Javier Arias, Sales Engenier Partnership de Gmail, Jaime Esteban, Product Manager Hotmail de MSN Microsoft i Carlota Rodríguez, Product Manager Communications and Communities de Yahoo!.

Els tres ponents van explicar com funcionen els seus filtres anti-spam, que es podrien resumir en 3 punts:

¿Qui ets?

Un dels factors més importants en la classifcació de spam és la reputació de la IP d’enviament. Aquesta reputació es construeix amb el temps i les bones pràctiques. No obstant, s’ha de tenir en compte que la majoria de queixes relacionades amb l’spam es realitza contra adreces IP que tenen bona reputació. Per sort, la tassa de Spam a Espanya, es molt inferior a la dels paísos asiàtics o de parla anglesa, i això fa que la tassa de falsos positius és molt baixa. Les recomanacions en aquest punt són:

 • Utilitza la mateixa adreça IP per fer els teus enviaments.
 • Separa les IPs dels teus enviaments, almenys pels enviaments transaccionals i els enviaments comercials.
 • Fes que els DNS de la teva adreça IP resolguin al teu domini
 • Posa sempre la mateixa adreça en el camp ‘From:’ dels teus enviaments. Un mateix ‘From:’ des d’una mateixa IP, augmenta la reputació.
 • Crea i publica un SPF Record
 • Firma els enviaments amb Doman Keys
 • Crea adreces abuse@ , postmaster@ , … per a que els usuaris diguin que no volen rebre més correu.
 • Segueix un patró d’enviament: Envia una quantitat similar de e-mails, amb la mateixa freqüència, … els spammers no segueixen un patró concret, una newsletter, sí. Als programes antispam no els agrada els pics.
 • Utilitza eines d’autenticació de correu: Sender Score (utilitzat per MSN Hotmail, Cox, Road Runner, Spam Assassin, Iron Port, Barracuda, …) , Habeas (Utilitzat per Godiva, Epson,…) , Goodmail (Utilitzat per AOL, Yahoo!, Verizon, ATT, Comcast, …) , Certified Senders Alliance (Utilitzat per ISPs alemans, Lycos Europa, …) , Surety Mail (Utilitzat per AOL, Yahoo!, Spam Assassin, Clearswift, ….) , …
 • Utilitza dominis coherents, un mateix domini pel from, per les imatges, enllaços, …
 • Els programes antispam entenen que hi ha èpoques amb més enviaments, com nadal. En aquest cas no es sorprenen si es realitzen més enviaments, però això no vol dir que els filtres siguin més suaus en aquestes èpoques.

¿Què envies?

 • Utilitza els estàndards RFC 2822 SMTP, HTML w3.org, etc…
 • Marca els teus enviaments amb “precendent:bulk” en el header. Enganyar al sistema dient que no és un enviament massiu quan sí ho és, fa que sigui més fàcil classificar-ho com a spam
 • Cuida el teu llenguatge, dona igual l’idioma
 • No intentis enganyar al destinatari: assumptes enganyosos, remitents falsos, enllaços enganyosos, … si molts usuaris marquen l’enviament com a spam, es considerarà spam.
 • Per als enviaments a Yahoo! Utilitza el Yahoo! Complaint Feedback Loop per al control d’enviaments
 • Windows Live disposa de vàries eines per al control d’enviaments, especificades a postmaster.live.com

¿A qui envies?

 • ¿Han acceptat els teus destinataris rebre els teus e-mails? La verificació doble (double opt-in) és important. Recorda a l’usuari per què rep el e-mail.
 • Tenir control dels e-mails retornats, intentar que siguin els mínims possibles. No reenviis inmediatament els missatges temporalment aplaçats (error 400) i tenir cura de les adreces caducades (sobretot en Hotmail). Si insisteixes enviant a adreces que no existeixen, perds reputació.
 • ¿Pot un usuari desuscriure’s fàcil i ràpidament de l’enviament? Els tres ponents van assegurar que és un dels missatges més importants de la jornada.
 • Mitjançant un enllaç visible dins de l’enviament
 • Responent a l’e-mail (unsuscribe, baja, …)
 • Incloure valors per al camp ‘List-Unsuscribe’ en el header dels teus enviaments.
 • Si un usuari es dona de baixa dels teus enviaments, elimina’l directament de la llista.

En l’apartat de preguntes varen sortir coses interessants:

 • Els tres ponents estan en contra de les llistes blanques. Diuen que és un model que es va provar, no va agradar, no és escalable,.. és un model que no veuen. Segons Jaime Esteban (MSN Live), si t’afegeixo a una llista blanca, seràs l’objectiu dels spammers que voldran utilitzar els teus servidors.
 • El sistema antispam de gmail és únic per a tots els paísos, però canvia segons l’idioma.
 • No hi ha un temps determinat per a recuperar la reputació d’una IP, el millor és contactar directament amb el servei de suport. Això significa que es realitza un control bastant manual.
 • La velocitat d’enviament no és important, tant com el fet de seguir un patró d’enviament.
 • No és important la localització geogràfica dels servidors d’enviament.
 • Per evitar que el mail de doble confirmació sigui marcat com a spam, és importat separar les IPs d’enviaments transaccionals i comercials, i avisar amb una frase “t’ha d’arribar un e-mail de confirmació. Si no t’ha arribat, busca a la carpeta de correu no desitjat.”
 • Intenta validar els correus dels teus usuaris quan es donen d’alta. Existeixen múltiples programes en javascript per validar els mails segons la RFC 5322
 • Atrapalo explica que el fet d’identificar com a ‘bulk’ els seus enviaments, va fer baixar la reputació de la IP en Hotmail. Recomana fer enviaments separats per a Hotmail sense l’etiqueta.
 • Afirmen que les empreses de mail campaign com Mail Solutions, no tenen acords amb els servidors de correu. No es pot pagar per enviar.
Author: "Galu" Tags: "Tecno Reflexions"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 19 Jan 2009 20:49

Ahir la Vane anunciava que deixava de fer la foto del dia, un àlbum de records del seu dia a dia.

Quan el vaig descobrir, em vaig sentir molt identificat amb la definició que ella en feia:

“La foto del dia és un projecte que vol deixar constància de com el dia a dia està ple de coses i persones i vivències i experiències que conformen la nostra felicitat. Aquesta és la meva felicitat.”

… així vaig entendre que la foto del dia podia ser una bona teràpia per mantenir la felicitat, per a poder destacar les coses bones del dia, encara que aquest no hagués anat del tot bé, tenir un àlbum de records per animar-te quan tens dies baixos i a més una eina per obligar-me a aprendre a fer fotos, almenys a partir de la pràctica diària… i així va néixer “El dia que…”.

18/01/2009 - El dia que ens ve a veure en Benito

Tenia pendent reemprendre-ho, i després de llegir el post de la Vane m’he animat a moure la màquina, evaluant si continuar amb flickr o passar-ho a facebook (al final ha guanyat facebook, però encara no està tot decidit) i per fer-ho he escollit la foto de l’actuació a la Rda. Sant Antoni, just un any després que la Vane va passar per davant de l’escenari i per sort no em va veure :-P Ja veurem quin futur li espera a “El dia que…”.

Author: "Galu" Tags: "Reflexions"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
30   New window
Date: Sunday, 28 Dec 2008 14:19

Cada any em costa més fer creure a la gent que el meu aniversari no és cap innocentada, però és totalment cert!!

Prova d’això, ahir ho varem anar a celebrar amb els amics en una festa que per mi serà difícil d’oblidar. Ara toca buscar un dia per fer el salt en paracaigudes que fa tants anys que tenia pendent!! (si us animeu, estic reunint a uns quants inconscients com jo :-) )

30

Sobre els 30, potser el que em fa més mal és treure’m el concepte que jo tenia dels “trentaanyeros”, doncs ara ja formo part del club :-) però encara em queden moltes coses per fer. Així que els propòsits d’aquest any serà  la mateixa dels últims anys: tirar endavant els projectes aturats, cuidar-me una mica, fer el que realment tinc ganes de fer en tots els aspectes de la vida i compartir-ho amb la gent que m’estimo.

Només em queda agrair a tots els que vareu venir a celebrar l’aniversari, als que no vareu poder venir, als que vareu participar al blog www.els30molencacho.wordpress.com , a les organitzadores, … en definitiva, moltes, moltes, moltíssimes gràcies. Sou mitja vida!!

Author: "Galu" Tags: "Personal, 30, aniversari"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 26 Dec 2008 18:51

Movistar torna a fer de les seves: si no en teniem prou amb la connexió a emoción que tenen les Blackberry , que et permeten navegar amb les mateixes condicions que si ho fessis a través del navegador però pagant, ara resulta que els que tenim iPhone també ens podem connectar a emoción… WTF!!

Total, que busques per internet i resulta que no ets l’únic, sino que hi ha molts usuaris als que se li ha cobrat unes connexions ficticies a emoción a través de l’iPhone, entre 1€ i 30€, sobretot el dia 17 de Novembre. Així­ que toca reclamar: els passos son els següents.

S’ha de trucar al 109, i demanar directament que et passin amb el servei d’atenció al client d’iPhone. Aquest pas és el més important doncs si intentes barallar-te amb el servei de facturació, el més probable és que et diguin que si és possible connectar-te a emoción des de l’iPhone doncs, segons ells, tots els telèfons de Movistar tenen un accés directe a emoción.

El segón pas és entendre que el servei d’iPhone està  orientat a atenció tècnica, per tant toca excusar-te dient que saps que no és el departament amb qui hauries de parlar (que hauria de ser el de facturació) però comentes que t’han facturat un servei de emoción des de l’iPhone i preguntes si així és possible. Aquest departament coneix que hi han hagut incidències amb la facturació i si t’has portat bé, ells contactaran amb el servei de facturació per explicar el problema.

Ara et passaran amb el servei de factuació i simplement et demanaran confirmar les dades de facturació i si tot ha sortit bé, et confirmaran que et tornaran la quantitat cobrada en la propera factura.

Més informació:

Author: "Galu" Tags: "Personal, emoción, iPhone"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 18 Nov 2008 21:14

Avui hem anat a respirar l’ambient del 1r Forum de Startups, dins del marc de First Tuesday, organitzat per Carlos Blanco.

Es presentaven 7 projectes a concurs on, en uns 15 minuts havien de presentar la idea de forma atractiva per als inversors que hi havia presents i defensar-la davant les seves preguntes. Els projectes presentats eren:

 • Unlocked Voice: Un sistema de detecció de la malaltia d’Apnea, basat en el reconeixement de veu.
 • Bubok: Un editor de llibres online. Demanava la financiació per obrir mercat a llatinoamèrica.
 • Monazen: Un directori de centres de benestar
 • Worthidea: Un centre d’idees
 • Apadrina un artista: Un sistema d’apadrinatge per a la edició de CDs musicals.
 • Pomelo TV: Un sistema per transmetre video d’Alta Definició amb tecnologia P2P
 • WedTool: Una eina per elaborar cada detall del teu casament.

El guanyador ha estat Unlocked Voice, que per sorpresa, és portat per l’Oriol, un company d’Universitat que m’ha fet molta il·lusió retrobar i veure com ha evolucionat el seu projecte desde que es va presentar com a projecte de final de curs. En segon lloc ha quedat wedtool, el qual ja havia guanyat el passat SeedRocket i en tercer lloc ApadrinaUnArtista. Crec que l’Oriol ha guanyat merescudament i espero que aquest event, organitzat al fantàstic Carpe Diem Lounge Club de la Barceloneta, li sigui de molta ajuda a tirar el seu projecte endavant.

Author: "Galu" Tags: "Tecno Reflexions, First Tuesday, Startup..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Monday, 17 Nov 2008 08:33

No faré un resum exhastiu de les xerrades i activitats oficials i extraoficials que s’han cel·lebrat durant l’EBE 08 aquest cap de setmana a Sevilla. Per això ja hi ha les comunicacions oficials de eventoblog i altres blogs que, de fet la sala de convencions de Sevilla era on hi havia més bloggers per m2 de tot al món aquest cap de setmana. Però si que explicaré les meves sensacions.

Foto de grup EBE 08

Sobre les xerrades, no es que fossin d’alt nivell, però si que ajudaven a afirmar idees i desmentir mites. Entre elles destaco la xerrada sobre Internet en época de crisis, protagonitzada per en Rodolfo Carpintier y Jesus Encinar, Adiós PC. Siempre conectado, conduida per Eduardo Arcos, L’exposició de Friendfeed per el seu fundador Bret Taylor, la història de Luis Suarez de com ha delegat la funcionalitat del mail a les aplicacions 2.0 (Servicios y tecnología 2.0 en la empresa) i la clausura “los bloggers muertos no van al cielo” portada per Orsai.

En la part negativa, xerrades on els contertulians no varen estar a l’alçada, com va passar en “El estado de la Blogosfera“, on els bloggers ens varem sentir fins i tot insultats, o la conferència Grid 2.0 on, tot i que era un tema molt interessant, no exisitia cap relació amb la columna vertebral de l’EBE (es parlava de com crear una xarxa elèctrica distribuida).

Sobre els premis Bitacoras.com, el que es va comentar molt és que amb la política actual sempre guanyen els mateixos: blogs ja consolidats que fa temps que funcionen. Potser per motivar a la gent, s’hauria de canviar la filosofia i tenir un premi “blog revelació” per a cada categoría.

Sobre els projectes que es varen presentar en la taula “Mesa de Proyectos y Emprendedores”, em van sorprendre molt els finalistes: OLX, un site de classificats consolidadíssim; Soopbook, un site per a crear llibres de forma col·laborativa, una idea interessant però que li veig poca txitxa…; Ipoki, un compartidor de geolocalitzadons GPS, una idea que ja hi ha altres competidors que han fet passos molt avançats i la web no és que els funcioni gaire bé; SMMART, una eina de monitorització, anàlisi i millora del marketing, que va presentar un video bastant deficient; Widgadget, potser la millor eina i presentació de totes i Mobifriends, una xarxa social d’usuaris de terminals mòbils, els quals no van saber posicionar el seu producte i la web resulta bastant justeta per el temps que asseguren que han invertit. No obstant, aquestes presentacions em van donar ànims a tirar endavant projectes.

En definitiva, un gran event, més que per les conferències que es feien, per l’ambient que es va viure dins i fora de la sala de convencions, amb una organització notable, en una ciutat fantàstica on varem disfrutar de les activitats extres com la Lliga EBE, la Blogs&Beers nacional o la ruta de tapes, rodejat de gent que té moltes coses a explicar, en definitiva, bloggers.

Author: "Galu" Tags: "Tecno Reflexions, Blogs, EBE, EBE08"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Thursday, 06 Nov 2008 13:10

Els nois de encooche.com, després de llançar el buscador de la gasolinera més barata, han llançat la comunitat de Fórmula 1.

Formula 1

Ara que s’ha acabat la temporada, és hora de noticies, rumors, escàndols, i preparar la nova temporada. A la comunitat podràs pujar les teves pròpies noticies i fotografies, veure les diferents escuderies, pilots i circuits, consultar els grans premis, participar en els debats, …

Comunidad de Fórmula 1 encooche.com.

Author: "Galu" Tags: "Gadgets i Novetats, f1, Fórmula 1, Grup..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 28 Oct 2008 16:17

Aquests últims mesos ha saltat la alarma de la crisis, com si no es preveiés durant els excessos dels últims anys. La qüestió és que a arrel de la crisi, molts sectors estan notant la baixada de clients, sobretot en el sector de serveis i és per això que es comencen a sorgir solucions per combatre la crisi.

guardiola A les noticies estan començant a aparèixer perruqueries que ofereixen tallats per 1€ o restaurants que apliquen al menú diari un preu de 3€ a 5€ com a cas d’èxit, i és que ara és quan es poden mostrar els marges comercials que s’estaven aplicant en temps de bonança. Segons el meu parer, és molt més rentable tenir 100 comensals al dia que paguin 5€ (amb un marge de 1€) que 10 comensals que paguin 8€ (amb un marge de 4€).

I potser el cas més clar seria el de les sales de cinema o la venda de CDs. No se si us haureu trobat mai veure una pel·lícula en una sala amb capacitat per a 300 persones i estar menys de 10 persones a la sala. No seria més rentable omplir la sala amb gent que ha pagat 2€ per veure la pel·lícula? Seria viable la possibilitat de que una organització llogués una sala de cinema i oferís veure la pel·lícula a low cost? fa anys que vaig escoltar que Easy Cinema volia estudiar la possibilitat d’entrar al nostre país i al final no es va tirar endavant. Què va passar? Interessos ocults?

Imatge: Piggy Bank (Daniel Y. Go)

Author: "Galu" Tags: "Reflexions, crisi, crisis, low cost"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 24 Oct 2008 12:06

Quan estem creant una bateria de tests mitjançant Google Website Optimizer ens trobem que les variants s’inserten a través de javascript. Això implica que en qualsevol variant que nosaltres volguen implementar, haurà de ser de forma estàtica.

Si nosaltres necessitem introduir dades dinàmiques, podem utilitzar el javascript com a passarela per introduir les dades:

 1. Treiem les dades dinàmiques a l’HTML i les assignem a variables de javascript.
 2. En les variacions de GWO, introduïm les variables mitjançant javascript

  <script>document.write(variable)</script>

Evidentment tota la programació que tinguem, la podrem reproduïr en javascript. Aquest mètode no ens afectaria a nivell SEO, doncs els cercadors només veurien el codi original (amb els scripts addicionals de GWO).

Author: "Galu" Tags: "Usabilitat, XHTML, Google, GWO, javascri..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Friday, 24 Oct 2008 11:44

Quan estem creant els nostres CSS ho fem de manera estàtica. Aquesta limitació de no poder crear variables i condicionals dintre del fitxer CSS va causar el desenvolupament de prostes com CSS Variables o la generació de CSS mitjançant PHP. No obstant articles com “Why ‘variables’ in CSS are harmful?” han provocat discusions sobre la implementació de variables i condicionals en els CSS.

Fora d’aquesta polèmica, és interessant entendre com podem generar CSS dinàmics a través de llenguatges de programació, en aquest cas una plataforma Apache + PHP. La idea és que es serveixi un fitxer amb extensió .css generat pel PHP.

 1. En primer lloc necessitarem que l’apache faci que els fitxers .css siguin interpretats pel PHP. Per tant dintre de la secció <IfModule mod_php4.c> del nostre httpd.conf haurem de modificar la nostra línia:

  AddType application/x-httpd-php .php .phtml .css

 2. Ara que el nostre CSS serà interpretat per l’apache, és hora de introduir la nostra programació PHP dins del fitxer CSS.
 3. Per acabar, només faltarà especificar el tipus de fitxer ‘text/css’ amb PHP, doncs Firefox no es porta gaire bé si el content-type és text/html

  header('Content-type: text/css');

Author: "Galu" Tags: "CSS"
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Tuesday, 21 Oct 2008 07:30

Ahir varem tenir una conversa amb els de la feina sobre l’elecció dels noms de domini per a un projecte a Internet.

Segons el meu parer, crec que un nom de domini no ha de tenir especial significat en el cas que parlem de webs pensades per a visites puntuals (gent que busca a Google un producte, servei o informació, consumeix i marxa). Exemples d’aquestes web son classificats, foros d’experts, etc… . Aquests projectes no haurien de tenir por a registrar dominis amb noms sense sentit, amb paraules no comunes, dominis llargs o noms que estiguin creats a partir faltes d’ortografia (subsituïr z per s, duplicar vocals o consonants, …) . A nivell SEO estic d’acord amb la gent que el nom del domini no és el més important, sempre que tinguis un molt bon contingut.

En canvi si el nostre projecte es tracta de crear una comunitat, llavors el nom del domini és molt important. Ha de ser fàcil de recordar, amb paraules comunes en el nostre vocabulari, curt i que no presti a errors tipogràfics (en aquest cas, seria convenient comprar totes les variacions possibles).

La conversa va succeïr a rel d’un projecte que en el domini van duplicar dues vocals d’una paraula comuna, ja que el domini amb una sola vocal ja estava registrat. El projecte té la intenció de ser una comunitat i per tant, no crec que sigui convenient llençar el projecte sota aquest nom sense haver intentat comprar el domini amb una sola vocal. Com més es desenvolupi el projecte, el propietari del domini amb una sola vocal intentarà treure més partit del seu, i per tant serà més difícil de comprar.

L’estratègia que haguera seguit, seria haver fet una oferta de compra com a particular i posteriorment haver llançat el projecte en qualsevol dels dos dominis, però mai haver llançat una comunitat sobre un domini que l’error tipogràfic més habitual sigui un domini ja registrat.

Sobre altres tipologies de webs, la meva opinió és:

 • Webs de visites puntuals amb keywords difícils de posicionar: Agafar dominis amb keywords interessants, encara que siguin llargs. Tindran una relevancia mínima a nivell posicionament, però els usuaris confien molt en el nom del domini quan veuen que els títols dels resultats no son molt reveladors.
 • Webs pensades per a obtenir ingressos a partir d’errors tipogràfics. En aquest cas està clar, son webs que la finalitat no és competir en contingut, sino obtenir visites a partir dels errors a l’hora d’introduir el nom de domini. No s’ha de fer cap esforç de SEO, i els noms s’han d’escollir per proximitat a noms de web molt conegudes o paraules comunes en el nostre vocabulari.

¿Què en penseu vosaltres? ¿Esteu d’acord?

Author: "Galu" Tags: "SEO, Tecno Reflexions, domini, dominis, ..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Date: Wednesday, 15 Oct 2008 07:13

Aquest vespre ens reunirem uns quants tuiteros a Sabadell, per a posar cara a la gent que folouiejem.

TwittPartySBD

La intenció és fer unes cervesetes a la salut de Tuiter, però tot te pinta que s’allargarà fins a celebrar sopar ;-). Si tens ganes d’apuntar-te a la trobada, t’esperem avui mateix a les 20:00h a:

The Wild Geese
Pl. de l’Àngel, 4
08201 Sabadell

Més informació
Post “oficial” de la TwittPartySBD
TwittPartySBD a FaceBook

De moment han confirmat:

 • @luigix
 • @oriolfb
 • @lliurealbir
 • @spconde
 • @xineta
 • @saura
 • @Drakon
 • @galu
Author: "Galu" Tags: "Reflexions, Sabadell, twitter, TwittPart..."
Comments Send by mail Print  Save  Delicious 
Next page
» You can also retrieve older items : Read
» © All content and copyrights belong to their respective authors.«
» © FeedShow - Online RSS Feeds Reader